Indiansin nuori tähti päättäväisenä pudotuspeleihin – ”Maha ei ole vielä täysi”

Markus Markkola valittiin vuoden poikajunioriksi ja kutsuttiin miesten maajoukkueleirille. Kummassakin asiassa ensimmäisenä Westend Indiansin historiassa. Arkistokuva: Joni Winsten

Markus Markkola oli runkosarjassa Indiansin ykköspyssy. Kuva: Joni Winsten
Markus Markkola oli runkosarjassa Indiansin ykköspyssy. Kuva: Joni Winsten

Salibandyliigan sarjanousija Westend Indiansin kausi on ollut huikea menestys. Espoolaisjoukkue on onnistunut raivaamaan tiensä pudotuspeleihin heti seurahistorian ensimmäisellä kaudella, lähes täysin kotikutoisella joukkueella. Keski-iältään liigan nuorimpiin kuuluva joukkue saa puolivälierissä vastaansa runkosarjan voittaneen Classicin, joten haaste on kova. Intiaanien vasta 18-vuotiaan pistenikkari Markus Markkola luottaa kuitenkin omiinsa.

Indiansin pelaajista monella on toki playoff-kokemusta juniorisarjoista ja liigakarsinnoista, mutta pääsarjatasolla suurin osa pääsee vasta nyt maistamaan kevään tiukkoja pelejä. Markkolan mukaan kokemus ei kuitenkaan yksin ratkaise pelejä.

– Ei sitä kukaan ole pelkällä kokemuksella pelejä voittanut. Lähdimme jo runkosarjaan sillä periaatteella, että katsotaan mihin riittää ja tässä nyt ollaan. Uskon, että pääsemme yllättämään myös jatkossa.

Markkola ei myöskään pelkää vastaan tulevaa Classicia. Inkkarit ovat tällä kaudella onnistuneet voittamaan liigan kärkeen kuuluvat SSV:n ja Happeen kertaalleen, mutta tamperelaisia vastaan on ollut vaikeampaa. Kahdessa runkosarjakohtaamisessa Classicia vastaan tuloksena olivat selvät tappiot lukemin 9-5 ja 7-14.

– Totta kai pelattujen otteluiden tulosta on kunnioitettava, mutta eivät ne pelit täyttä teurastusta olleet. Kummallakin kerralla meillä oli ottelussa vaihe, jossa olimme selvästi niskan päällä.

Nuoren lupauksen mukaan avaimet runkosarjan kestomenestyjän kaatoon löytyvät omasta päästä.

– Classicilla on ollut pudotuspeleissä perinteisesti vaikeaa. Meillä on todella vahva maalivahtipeli, mutta emme me lähde kyttäilemään tamperelaisia vastaan. Niitä omia juttuja pyrimme tekemään, Markkola sanoo päättäväisenä.

Indiansin sisäisen pistepörssin tehoin 17+27=44 voittanut Markkola on tyytyväinen omaan kauteensa. Vielä ei päämäärää kuitenkaan henkilökohtaisella tasolla tai joukkueena ole saavutettu.

– Omat pelit on menneet hyvin ja olen saanut pelata hyvässä ketjussa. Maha ei kuitenkaan ole vielä täysi. Kyllä joukkueelle jää tyhjä olo jos tämän pidemmälle ei mennä.

Markkola suostui myös antamaan leikkimielisen veikkauksen, miten sarjassa lopulta käy:

– Eino Pesu ratkaisee välieräpaikan Indiansille viidennen ottelun jatkoajalla, Tampereen jättiyleisön edessä.

29 comments

  1. M.Markkolalta löytyy näköjään hyvien käsien lisäksi huumorintajuakin. Ehkä ens kaudella inkkareilla on mahiksia classicia vastaan..

  2. Niin, hienoa lukea, että juniorilla on jalat maassa ja itseluottamus kunnossa. Onhan se selvää 95%:lle, kumpi jatkoon menee, mutta onneksi on tuo 5% joka uskoo tosin. Hivenen hapan maku jäisikin, jos nousijan pelaajavat sanoisivat, että tämä oli tässä, pelataan muutama höntsäpeli ja mennään kesälomalle. Sillä asenteella tuskin liigassa kannattaisi pelata.

    Goljat voittaa piskuisen daavidin noin 999 kertaa tuhannesta, mutta kun kerran menee toisinpäin, niin siitä syntyy sitten jo iso tarina. Tuskinpa tällä kertaa Daavid Goljattia kaataa, mutta sen verran kiinnostava vastustaja, että pakkohan varmaan yksi peli on käydä katsomassa 🙂

    Tsemppiä kuitenkin molemmille. Tasaisesti. Pelataan hyvä sarja ja sitten putken päässä Classic on Suomen Mestari.

  3. Markkolalla on pää terästä se kyllä kestää,sen kovuuden sai kokea saksassa poikien kisoissa uimaaltaan pohjan kaakelitkin,pieni kuhmu vain päähän.

  4. Oilers oikeassa, ehkä ensi kaudella indianssilla mahdollisuudet. Classicilla on tällä kaudella niin hyvä, kiinteä ryhmä joka ollut kasassa aika pitkään, on ehdottomasti hyvät mahdollisuudet mestaruuteen juuri nyt. Ensi kaudella Classic nuorentuu ja uusiutuu varmaan enemmän eikä tule olemaan finaali peleissä. Classicin tilaisuus on nyt kuten suomen cupissa nähtiin, kokeneet pelaajat kyllä hoitivat sen kannun.

  5. Nyt on classicin tilaisuus . Kokeneet pelaajat hoitavat kannun kotiin . Ens kaudeks classic nuortuu eikä pelaa ainakaan finaaleis .

  6. Classicin veskariosasto nuorentuu varmasti.

    Lainaus Kooveen sivuilta:

    Koovee on tyytyväinen tämänhetkiseen sopimustilanteeseen sekä nyt meneillään olevien sopimusneuvottelujen potentiaaliin. Kenttäpelaajien osalta tilanne näyttää hyvältä ja tuleva maalivahtikaksikkokin tulee olemaan kilpailukykyinen. Arvid Vonkin sopimuksen jatkuessa mutta Joni Järviön päättyessä etsitään Vonkin rinnalle profiililtaan sopivaa pelaajaa muutamasta vaihtoehdosta.

  7. Classicin toiminta sellaista että heidän juniori ikäluokkien 94-96 pelaajien kannattaa juuri nyt miettiä peliaikaa kehityksen kannalta, classicissa sitä ei paljon tule, pelaajia tulee varmaan ulkoapäin niin paljon kuten ruotsalaiset. Mikäli Järviö menossa classicciin, on ykkös maalivahti vaikka hänen taso mielestäni pudonnut, olisi jäänyt kooveessa kakkoseksi. Torisevan kannattaa miettiä siirtoa, peliaika classicissa jää pieneksi. Muillakin classicin peruskasvateilla peliaika putoaa.

  8. Vielä sen verran,eipä ole paljoo 94,95 syntyneitä. 96 syntyneet pelaa vielä a junnuissa jonkun kauden, nytkö pitäs kytkintä nostaa?
    Kaikki ei ole Nuutisia syntyessään!

  9. Juppe ei nyt oikein hahmota asioita, kyse ei ole siitä että esim. 96 syntyneet pelaisivat ensi kaudella liigaa vaan siitä että polku liigaan on varmempi sellaisessa joukkueessa joka ei veren maku suussa tavoittele Suomen mestaruutta. Tämmöissä seurassa juniorit ovat puhtaasti maksumiehen roolissa.

  10. Kyllä juppe hahmotti, 96 on lahjakkain ikäryhmä mitä olen tossa seurassa nähnyt. Niistä on paljon iloa vielä tulevaisuudessa edustuksessa jos sitten jäis noi hankinnat vähemmälle joka nyt kovasti häiritsee monia. Se on sitten jokaisen omavalinta haluaako menestyä vai muuten vaan pelailla. Siitä joku jossain sanokin et ei ole ” Omankylän” pojilla mestaruuksia voitettu. Se olis tietenkin komeeta jos semmoseen joku joskus pystyis.

  11. Jos olisin huippupelaaja, valitsisin seuran jossa on laadukas valmennus, mahdollisuus kehittyä ja menestyä, hyvä yhteishenki ja seuralla tarjota muutakin kuin peliasu.

  12. Mitäs me ammattilaiset muuta! Heitäpä Jarkko nimiä ? Heitäpä joku muu nimi 😀

  13. Koppakuoriainen, tarkoittaako kommenttisi sitä, että huippupelaajan kannattaa valita seura, jolla on mahdollisuus sijoittua 4 parhaan joukkoon. Vai siirtyä johonkin seuraan, jolla ei ole edes mahdollisuutta päästä pleijareihin, mutta on muuten kiva valmennus ja ympäristö (Krp, Koovee!)?

  14. Koppakuoriaiselle tiedoksi että Henri Johansson, Koskela, Merto, Kangasmäki, Ylisiurunen jne. siirtyivät Classicista koska eivät tyytyväisiä rooliinsa tai seuran periaatteet eivät miellyttäneet. Taidoiltaan milloin vaan ”Classicin” tasoisia.

  15. Kyllähän tuo on totta, että jos et ole c:n ykköskorissa siirry muualle, esim. Kv tai krp. Tee Johannes Jokiset että sinut huomataan. C:ssä Kaivanto Kolkkanen Koivunen, Västilä, Järvinen, Viitasaari, Harjula jne. Kooveessä kaikki parhaat junnut jo pelaa edarissa. Krp kun sais houkuttavan valkun, niin avot jo lähtis nousu, myös fysiikkavalkku täytyis olla huippu. Krp junnut nostaa tasoaan pikkuhiljaa, A karsii ässämiin B:hän on pelannut siellä jo parivuotta. Askel kerrallaan se nousu nuorella seuralla on edessä. Kyllä Tampereen alueella on mahdollisuuksia, kuten kehä kolmosen sisälläkin on nähty. Säbä rulettaa.

  16. Jupelle! Mikäli tarkoitit Tamperren alueella 96 pelaajia, ei todellakaan ole paras ikäryhmä, erittäin hyvä, mutta vasta toiseksi hyvin, 93-94 rykmentti on paras, maailmanmestariainesta, tais voittaakin sen, 96 tulee jäljessä, mutta joutuvat etsimään muualta pelipaikkaa liigassa, koska nämä nykyiset joukkueet ovat nuoria, eikä tarvi heitä.