Nokia säilytti liigapaikan – seurajohdon kanssa eri linjoilla oleva SB Vaasan luotsi jättää joukkueen

Kuva: Pääkallo.fi

Kuva: Anne Pohjonen
Kuva: Anne Pohjonen

Nokian Krp isännöi tänään SB Vaasaa liigakarsintojen kolmannessa osaottelussa. Kotijoukkue piti pintansa trilleriksi eskaloituneessa ottelussa ja otti voiton lukemin 5-4 (1-1,0-1,4-2).

Voiton myötä Krp katkaisi sarjan suoraan kolmessa ottelussa ja jatkaa ensi kaudella Salibandyliigassa. Pitkään Divarin suoran nousijan paikalla keikkunut SB Vaasa pelaa ensi kaudella Divaria muutaman kovatasoisen ottelun kokeneempana.

Mihin ottelu ratkesi?
Ottelun kaksi ensimmäistä erää oli molemmilta joukkueilta varsin hermostunutta ja virhealtista, ajoittain heikkotasoista peliä. Peli kuitenkin aukesi kolmannen erän alussa, kun Krp iski kaksi salamamaalia ja pääsi ensimmäistä kertaa johtoasemaan. SB Vaasa tasoitti ottelun minuuttia myöhemmin ja sen jälkeen molemmilla oli paikkoja lisämaaleihin.

Krp meni erässä toistamiseen johtoon, kun ottelua oli noin neljä minuuttia jäljellä. SB Vaasa löysi kuitenkin vielä yhden vaihteen ja tasoitti pelin noin minuutti ennen loppua ilman maalivahtia. Yleisö odotti jo jatkoaikaa, mutta sitä ei tällä kertaa päästy näkemään. Kotijoukkueen Joni Henttonen katkaisi vieraiden hätäisen hyökkäyksen ja purjehti toiseen päähän, josta löysi Henri Johanssonin maalin edestä. Johansson iski voittomaalin ajassa 59.44.

Ottelun hahmo?
Johansson oli kohtalaisen näkymätön kahdessa ensimmäisessä erässä ja SB Vaasa pelasi Johanssonin pois kaikkein parhaimmilta tekopaikoilta. Kolmannessa erässä alkoi kuitenkin tapahtua ja ottelun intensiivisimmässä erässä Johansson iski tehot 2+1 taululle. Johansson oli yksilö- ja viimeistelytaidollaan yksi selkeä eron tekevä asia ottelussa.

Ottelun puheenaihe?
Ottelun kolmas erä oli ehdottomasti viihdyttävää ja hyvää peliä, mutta kahden ekan erän pallollisesta pelistä oli vaikea uskoa, että kaukalossa pelataan liigakarsintaa. Tämä meni varmasti osittain jännityksen piikkiin ja siihen, että sarja oli ratkeamassa. Voidaan myös sanoa, että Raholan tunnelma ei ollut ottelun arvolle sopiva, vaan hyvinkin pliisu.

Kommentit:
– Kyllä näkisin, että 3-0-otteluvoitoin hävitty sarja oli aika selvä peli. Huikea kokemus. Kaudella oli kova tavoite sijoittua sijoille 1-3 ja siihen päästiin. Tulevasta sanon sen, että tämä oli minun neljäs ja viimeinen kausi tässä pestissä. Syynä on se, että minulla ja seurajohdolla on erilaiset visiot tulevasta. En sitä sen tarkemmin lähde ruotimaan, kommentoi SB Vaasan pääkäskijä Marko Luoma ottelun jälkeen.

-Olihan siinä toki vähän varovaista peliä ensimmäisessä ja toisessa erässä, mutta sitten oltiin rohkeampia, eikä pelätty virheitä. Kyllä tässä iigajoukkueen ja Divarijengin välillä suurimman eron teki viimeistely. Divarissa tulee enemmän virheitä, mutta niistä ei tule niin paljon maaleja. Krp oli pallovarmempia ja taktisesti parempi. Omassa taktiikassa onnistuttiin, jatkoi Luoma lehdistötilaisuuden jälkeen.

-Pienet asiat tässä ratkaisi. Viimeistely oli meillä parempaa ja ollaan mielestäni kasvettu koko kausi henkisellä puolella. Opeteltu kääntämään pelejä voitoksi kuten nämä aivan viimeiset ottelut osoittivat, analysoi Krp:n pääkäskijä Heikki Luukkonen.

– Kyllä siinä ehkä näkyi pientä tärinää alussa. Ei ollut näissä karsinnoissa muita viikkopelejä ja se tietysti vaikuttaa valmistautumiseen. Kolmannen erän alussa peli sitten aukesi enemmän maalien muodossa. Vaasa oli toki yritteliäs ja kasvoi sarjan mukana. Tasoero Salibandyliigaan on kuitenkin vielä iso. Liigan sisälläkin on isot erot ja ihan kolmen kerroksen väkeä, jatkoi Luukkonen.

Tilastohuomiot:
Nokian Krp: Henri Johansson 2+2, Joni Henttonen 1+1
SB Vaasa: Joona Kukko, Niko Mäkelä, Thomas Backman ja Sami Kujala 1+0
Yleisömäärä: 317

Linkit:
Ottelutilastot
Anne Pohjosen kuvia ottelusta

Jutun otsikkoa muokattu 14.3 klo 0.55

16 comments

  1. Asiallinen juttu muuten, mutta otsikosta saa käsityksen, että Johansson olisi lopettamiskommentin takana. Haetaanko näillä vaan klikkauksia vai miksi pitää kopioida iltapäivälehtiä?

  2. No ei varmaan enää saa, varsinkin jos katsoo jutun alla olevan lisäyksen:
    ”Jutun otsikkoa muokattu 13.3 klo 0.55”

    (pitäis varmaan muuten olla 14.3)

  3. *ituttaa kans noi klikkausotsikot. Ootte saanu paljo kävijöitä, älkää nyt ryssikö. Jutut ja niiden yksityiskohdat pitää olla kiinnostavia, ei pelkästään otsikot.

  4. Jatkaako Johansson Krp:ssä? Jatkaako Luukkonen KrP:ssä? Jatkaako Lehtinen KrP:ssä? Ja mihin menee Luoma? Mitä nuo erimielisyydet ovat? Kuka korvaa Luoman? Onko vapaita ison profiilin nimiä markkinoilla?

  5. Kiitos Näädät!!

    Puoli kautta sukellettiin niin syvällä ettei pintaa päänylpuolella näkynyt. Lopukauden rutistus ei valitettavasti riittänyt pleijareihn tai kauden päätökseen ilman karsintoja.

    Ensi kausi on mielenkiintoinen ja itse odotan innolla, mitä muutoksia tulee rosteriin, miten junioritoiminta ja ”vanhat” juniorit saavat nostettua tasoaan?

    Toiveissa olisi, liikkuva, urheilulllinen, motovoitunut, taktisesti erinomaisesti pelaava, hgyökkäävä ja puolustava näätälauma!

    Kiitos Krp, kentänlaitakatsomo kiittää !!

  6. No me Kyl istutaan normisti laita puolella ja Juu Koppis kannattajia löytyy kun on taitopelaajia.

  7. Kiitos hyvästä ja perustellusta kommentista fake- tieto. Osalla ihmisistä on yllättävän pienet ympyrät. Tsemppiä jatkoon hönö.

  8. Vaasa ja Kuopio pitäisi saada liigaan, hyvät talousalueet ja tulee enemmän paikallisvääntöjä.