Karjalainen: Lajilegenda perustamassa Joensuuhun uuden seuran – ”Huoli junioreista”

Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Antti Ruokonen
Antti Ruokonen (vas.) haluaa luoda junioripelaajilla mahdollisimman hyvät olosuhteet. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Joensuun salibandyrintamalta kuuluu kummia. Sanomalehti Karjalaisen mukaan Josba-legenda ja entinen miesten maajoukkueen päävalmentaja Antti Ruokonen on perustamassa uuden salibandyseuran.

Seuran nimi on SC Karelia.

– Ensi viikolla ratkeaa, siirrytäänkö sanoista myös toimintaan. Taustalla on huoli alueen juniorien kansallisesta kilpailukyvystä, tällä hetkellä Josban B-poikia luotsaava Ruokonen sanoo Karjalaiselle.

Uuden seuran tavoitteena on korvata vuonna 2013 syntymättä jäänyt A-ikäisten nuorten urheiluakatemia. Nuorten akatemia jäi syntymättä, koska paikalliset seurat Josba ja LeBa eivät päässeet asiasta yhteistymmärrykseen.

– Tarkoituksena ei ole riistää yhdeltäkään seuralta yhtään lahjakasta nuorta. Vaikka he pelaisivat A-juniori-iässä SC Karelian paidassa, he voisivat samalla kaudella edelleen edustaa haluamaansa miesten joukkuetta, Ruokonen sanoo.

Lisää aiheesta Karjalaisen sivuilla.

66 comments

  1. Tää olis pitäny tehdä jo piiiitk aika sitten, kaikki lahjakkaat ja potentiaaliset liigapelaajat junnuista joko lopettaneet, tai siirtyneet alasarjoihin. Nyt junnutoiminta uskomattoman heikoilla pohjalla, että saadaan odottaa 10 vuotta seuraavia hyviä potentiaalisia junnuja liigaan Josbasta. No, parempi myöhään kun ei milloinkaan. Ps. SC Karelia? Ei. Oisko sittenkin Ruokosen Ruodot parempi? Hereille nimen kanssa.

  2. Hieno ulostulo lajilegendalta, tiettävästi kovia nimiä tulossa muutoinkin taustoille, eikä A-junnutasolla tarvii enää jatkossa maksaa pelaamisesta,leba on jarruttanut valtakunnan kärkipään A-Junnu joukkueen syntyä kaikin tavoin,toivotaan että junnut uskaltaa tulla nyt uuden nimen alle. Ei sillä nimellä ole mitään väliä,vaan pelaajakehityksellä, se on Antin motiivi. Ja ymmärrettäväähän se on että parhaat urallaan eteenpäin haluavat päätyvät liigaporukkaan eikä kakkoseen, tätä ei lehmossa vaan ymmärretä, vaan maalataan josbasta alueen isoa pahaa mörköä.Leban logiikalla Väänäsen Tatunkin pitäisi vieläkin luutia SBS enossa, seurauskollisena, haloo!!!

  3. Pikkelsi herää. Hahaha varmaan tarkoitti sitä, että junnut ei saaneet vastuuta liigassa, vaan siellä luuti muuan 40v ketosta ja Sakari salmelaa. Nyt ne virrat päälle sinnekin, näytät niin paljon lajista tietävän. Mene pois.

  4. ihmiset olla täällä hakoteillä asian suhteen. Asia jäi Josba:sta kiinni viime keväänä! Eikä LeBa:sta. Pääkallon toimitus voisi soittaa LeBa:lle, sekä Josba:lle asian suhteen. Voipi olla ettei Josba ilkee asiaa myöntää

  5. Hulluutta.

    Kaikki, jotka tuntee Ruokosen, tietää kyllä mistä oikeasti on kyse.

    Harmi vaan, jos pojat uskoo tuohon. Yhdestä joukkueesta on vaikea ponnistaa eteenpäin. Entäs jos seuran ainoan joukkueen ainoa valmentaja ei enää jaksa. Se on sitten kerralla siinä.

    Kannattas vetää käsijarru päälle ja ottaa järki käteen.

  6. Toivotan silti onnea ja menestystä uudelle seuralle. Voi se olla hyväkin juttu ravistella rakenteita. Ehkä.

    Mutta ihmetyttää vaan pienillä paikkakunnilla ei muutama henkilö pääse keskenään sopimukseen kahden seuran pelaajien yhdistämisestä, vaan tarvitaan kolmas.

  7. Joo, Punkalaidun kirpeä trollaus, Milloin sakke täällä luuti, ja vei junnujen peliajan?Kato nyky rosteria, ja huutele sitten, alueen parhaita nuoria on nostettu, ja saaneet roolia, toki kokemattomuus näkyi tänä keväänä, mutta siitäkin huolimatta Moilasen odea ei edes harkittu kun teki comebackin.

    Sen verran läheltä seuranneena voi sanoa, että kyllä se homma nimenomaan Lebaan kaatui, voihan sitä sanoa että se oli kiinni josbasta kun ekana asettaa hommaile älyttömät reunaehdot, eikä ole missään valmis joustamaan. Josballa ja Antilla oli aitoa tahtotilaa mikä näkyy siinä että uutta ratkaisua uuden seuran muodossa on lähdetty hakemaan.

    Leban toimintaa ohjaa sählykerhojen osallistujamäärien kasvattaminen, ja sitä kautta saadaan kaunisteltua jäsenmäärää, mikä taas mahdollistaa liiton työllistämistukien saamisen,sekä edustuksen nostaminen ykköseen. En sano että olisi väärin , Josbaa vie taas eteen kilpaurheilun arvot ja huippusalibandyperinteen eteenpäin vieminen pohjois-karjalassa. Tässä tulee se ero, kun neuvottelupöytään istutaan.

  8. Josballe erittäin hyviä uutisia – pääsevät eroon Ruokosesta.

    Asiasta tietämättömille: kyseessä yksi pahimpia antisalibandyn kannattajia nykypiireissä, pilannut taktiikkavalinnoillaan useamman joukkueen ja pelaajan mahdollisuuksia ja vielä henkilönä mätä.

    Toivottavasti polttaa sillat niin voimakkaasti, ettei enää Josbassa saa edes makkaranpaistopistettä johdettavakseen.

  9. Tuttua kauraa, tommoista puuhastelua se on monessa seurassa. Osa seurajohtajista ei osaa ajatella kuin omaa palliaan. Ja sitten yksi asia puskista huutajia löytyy aina enemmän kuin niitä jotka oikeesti tekee jotain parantaakseen asioita…

  10. Todennäköisesti et ole koskaan ollut Ruokosen valmentamassa joukkueessa. Heittelet herjana muilta kuulemiasi juttuja. Ottaa päähän, mutta nimimerkin takaahan täällä voi kirjoittaa mitä tahansa paskaa.

    Erittäin moni Josban liigajoukkueessa 1990- ja 2000-luvulla pelannmut kaveri (ja niitähän on paljon) sanoo, että tosiasiassa Ruokonen on ollut paras valmentaja ikinä. Valitettavasti vaan siviilityöt opettajana ja joutuminen seuran johtajaksi ja rahankerääjäksi ovat estäneet valmennustyön. Opit ehkä 2010-luvulla jo vanhentuneet, mutta Anttia haukkuvat selän takana tosiasiassa vain ne, jotka eivät mielestään saaneet hänen joukkueessaan riittävästi peliaikaa.

    Henkilönä persoonallinen ja ehkä särmikäs, mutta tasapaksuista taaveista ei tule koskaan menestyjiä.

  11. Ruokosen haukkumiseen on helppo mennä, särmikäs jätkä, joka ei kuvia kumartele, eikä tämä tarkoita että olisi jotenkin yhteistyökyvytön kaveri. Nytkin on lähtenyt hakemaan ratkaisua syntyneeseen pattitilanteeseen, jotta kaikki voisi säilyttää kasvonsa.

    Perusongelma on, että leba uskoo haastavansa Josban kilpailullisesti lähiaikoina, vaikea uskoa kun leban vanhimmista ikäluokista (d:stä) parhaat jätkät siirtyy josbaan, mikä ymmärrettävästi katkeroittaa, vaikka Josban sisällä on tarkkaan mietitty, että värjäyksestä pidättäydytään. Vetovoima tulee kilpaillullisuudesta, mitä lebassa ei haluta nähdä, tämän alueen parhaiden jätkien pitäisi muodostaa yksi joukkue, pelaajat ei vaan muuten riitä.

    Toinen asia taustalla on henkilökemiat ja vanhat katkeruudet, moni kokee, että aikanaan ei tullut josbassa rispektiä, vaikka on valmennuttu ja pelattu niskalimassa. Ehkä näin, mutta nyt on nyt. Leban edarin pakkomielteinen nostaminen ykköseen(riittääkö oikeesti pelaajia kahdelle ylimmälle sarjatasolla tältä alueelta) on juuri tätä egobuustausta, halutaan näyttää, siinähän ei sinänsä mitään vikaa, mutta jos ajaa junioreiden pelaajakehityksen yli, niin silloin ollaan metsässä. Kuten on nyt käynyt.

  12. Olkaa onnellisia siitä, että jotkut eivät jumitu raapimaan persettä vaan toimivat! Antakaa mahdollisuus sille, joka haluaa rakentaa tekemättömästä tehdyn. Kun kyse ei ole Josban alaisuudessa toimivasta joukkueesta niin heti joku Läski rupee vinkuu, että ei noin voi tehdä!! Pääkiinni ja eteenpäin 🙂

  13. jos tää joukkue pelaiski kahen vuoden päästä asm ja miiesten divariaa. Oon nimittäin kuullu että on todella lähellä kakkos divari lisenssi ensikaudelle

  14. Ajatuksena tämä uusi seura on todella hyvä. LeBan puolelta tälläistä uuden kilpailullisen junioriseuran mallia on ehdoteltu alueen seuroille jo kolmen vuoden ajan. LeBan ideoimassa ns Pohjois-Karjalan akatemiassa olisi mukana kaikki ikäluokkiensa parhaat A-C2-juniorit, sekä alueen pätevimmät valmentajat ja taustahenkilöt. Ajatus ei ole vaan saanut tuulta purjeisiin Juniori Josban puolelta. LeBalle ja Juniori Josballe jäisi tässä mallissa vanhimpiin ikäluokkiin pelkästään harraste tason joukkueet.

    Tällä mallilla varmasti saataisiin kilpailukykyiset joukkueet niihin ikäluokkiin joissa SM-mitaleista pelataan, tästä hyvänä esimerkkinä Josban nimen alla pelaava B-junnujen joukkue, joka koostuu Josban, LeBan ja Coach Teamin pelaajista. Tällä yhetiesellä joukkueella on pitkästä aikaa oikeasti hyvät saumat mitaleille saakka.

    Aika ei ole vielä ollut Josban puolelta valmis tälläisen uuden seuran perustamiseen, pitkälti varmaan heidän pitkän perinteen takia. Toivottavasti nyt Antin uuden seuran perustaminen herättelee myös muut Josban taustahenkilöt, että kaikki ei ole kohdallaan jos seuralegenda perustaa oman seuran kun on huolissaan alueen junioreiden kehittymisestä.

    Totuushan on myös se että sekä LeBa että Josba ovat hoitaneet juniorityönsä huonosti aikaisemmin. Vasta viimeisten parin kolmen vuoden aikana juniorityö on saatu sille mallille että junnuista on mahdollista kehittyä pelaajia Suomen huipulle saakka.

    Se että Josballa on jatkossakin edellytykset pelata liigassa tarkoittaa että junioritoiminta alueella on saatava vielä paremmaksi. Alueelle pitää saada miesten Divaripaikka sekä A-junnujen SM-sarjapaikka. Miesten liigan, -divarin ja junnejen SM-sarjan pyörittäminen Joensuun talousalueella ei ole tässä maailman tilanteessa helppoa. Joten järkevintä olisikin tasata taloudellista riskiä siten että liigatoiminta on jatkossakin Josban heiniä, LeBa nousisi lopultakin Divariin ja uusi junioreiden kilpaseura olipa se minkä niminen tahansa saavuttaisi A-junnujen SM-sarjapaikan, sekä seurassa pelaisi myös kaikki alueen parhaat juniorit C2-ikäluokkaan saakka. Näin jatkumo pelaajien suhteen olisi varmistettu.

    Toivottavasti aika on vielä jossain vaiheessa kypsy myös Josban puolelta tälläiseen malliin. LeBan puolelta tälläinen olisi haluttu perustaa jo kolme vuotta sitten.

  15. Olen kuullut ja tarkistanut että Josba on pelannut kolme edellistä vuotta junnujen SM-sarjoissa? Lebalta ei ole apuja niinä vuosina ole tullut vaan on pyritty kaikein keinoin jarruttelemaan pelaajien siirtoja? Muutama rohkea pelaaja on kuitenkin uskaltanut siirtyä leban painostuksesta huolimatta?

  16. Näin juuri! Kyllä siellä lebassa on peiliin katsomisen paikka. Kaikin mahdollisin vippaskonstein keinoin yritetty nostaa omaa jäsenmäärää ylös = mahdollisuus palkkatukiin. Lisäksi laitettu jarrua kaikkiin yhteistyö kuvioihin.

  17. Josba oli kuulema näyttänyt vihreetä valoo yhteistyölle mutta Leballa ei ollut antaa salivuoroja vanhemmille ikäluokille? Vosiko joku Josban toimija kertoa lisää?

  18. Lebassa logiikka ontuu, miksi tarvitaan erillinen kilpaseura, eikö liigajoukkueella ole oikeutta juniorityöhön jolla pyritään kasvattamaan liigatason pelaajia, ja kun tuo työ tehdään kunnolla siitä riittää pelaajia alemmille sarjaportaille. Onko leban tavoite tehdä itsestään liigaseura?

    Lebasta on tullut parin kaverin keino elättää itsensä, erilaisten seuratukien haalimiselle ja junioreiden toimintamaksuilla, nuoremmassa päässä massoja on hyvin onnistuttu kokoamaan, mutta vanhemmassa päässä uhkaa pelaajien loppuminen, joista pidetään kiinni kynsin ja hampain, välillä keinoja kaihtamatta.

    Kun puhutaan kilpaurheilussa ja huippusalibandysta niin silloin tarvitaan rakkautta ja intohimoa lajia kohti, uskon että josba onn oikea sateenvarjo jonka alle kokoontua.

  19. Nuorimmissa ikäluokissa josba-leba yhteistyö toimii hyvin. Yhteiskyytei, yhteisharjoituksii, harkkapelejä ja yhteisturnauksii.

    Mut siinä ikäluokassa, missä AR on ollut toimimassa, kaikki sillat on poltettu sivulta, eestä ja takaa. Mistäs se sitten kertoo?

    Sit huvittaa yksityiskohta, ku AR toteaa, et on tehnyt näiden junnujensa kanssa töitä päiväkoti-ikäisestä. Täh? AR taisi aloittaa Josban -95 ikäluokan valmentajana ja siitä ikäluokasta melkein kaikki on lopettaneet säbän.

    Silti. Tämä avaus voi poikia jotain hyvääkin, kun lienee pakko reagoida.

  20. Niin se vaan media syö sitä shaibaa, mitä härskein (AR) sille syöttää. Ois varmaan syytä hieman tutkia asiaa ennekuin julkaisee. No, tunnetusti tässä mediassa jutun lähdekritiikki lähestyy nollaa (0). Yllättävän lähelle totuutta edellinen kirjoittaja TottaVaiTarua tuntuu kuitenkin osuvan kirjoituksessaan. On tainut seurata läheltä tapahtumia. Hieman pistää kaiken kaikkiaan miettimään, että mistä johtuu, että AR:n vetämä organisaatio on onnistunut hukkaamaan lähes kaikki entiset pelaajat ja muut seura-aktiivit vuosien aikana poies seuran toiminnasta. Siinä vasta olisi tutkivalle journalistille kirjoitettavaa!!

  21. Nimimerkille ”faktat tiskiin”

    Kovin ”sinisellä värillä” Lebalainen kirjoittanut ja joitakin faktoja jopa kirjoituksessakin oli, jotka kovin yksipuoleisesti on ikävä kyllä tuotu esille.

    Voisin tuoda montakin faktaa vuoden vaihteen neuvotteluista esille,mutta mielestäni tämän saitin kautta tämä seurojen yhteistyö ei rakennu oikealla tavalla. En alentusi samalle tasolle kuin kyseinen siniverinen kirjoittaja. Muutamia vaihtoehtoja on esitetty myös Josba Junioreiden puolesta, jotka eivät pullistaneet myöskään Leban purjeita.

    Kyseiset johtokuntien neuvottelut olivat kokonaisuudessaan kuitenkin hyviä ja rakentavia. Kiitos siitä myös Leballe.

    Varsinkin Josba juniorit ry taustat ovat lähivuosina uudistuneet joka uudehkona junioriseurana onkin vasta muutaman vuoden ikäinen. Sen toiminnan kehittämisen hedelmiä aletaan kerätä vieläkin enemmän tulevilla kausilla. Lebakin on kehittänyt toimintaa hienosti lähivuosina ja tehnyt junnutyötä myös jo vuosia. Varsinkin tyttösabä on heillä lähtenyt hyvin pyörimään.

    Se on totta, että nämä aikaisemman vuoden tirehtöörit Josbankin puolelta ovat jollakin tapaa ja jossakin välissä laiminlyöneet junioritoiminnan kehittämisen kun toiminta oli vielä Josba Ry:n alla silloin. Taisi se Antti R olla myös siellä vahvasti silloin mukana päätöksiä tekemässä. Silloin muuten ei ollut jostain syystä ”huoli junioreista”.

    Jokainen voi katsoa sarjoista ja tilastoista kuinka paljon poikajunioreita kenelläkin on, koska neuvotteluissa kyse oli vielä vain poikajuniorijoukkueista. Laskekaa monta junnua siellä sinisellä on ikäluokissa A-C2? Siten, että samaa jannua ei lasketa kolmen ikäluokan joukkueista erikseen 😉 Jos ja kun siellä leballa on halukkuutta ja tavoittellisia sekä urheilullisia junnuja, tervetuloa Josban junnuihin pelaamaan junnu SM sarjaa tulevinakin vuosina 😉

    Mikään ei estä, että jatkossa Josba junioreissa pelaa myös ne lahjakkaimmat tyttöjuniorit, kuten on monessa ikäluokassa poikien osalta. Antin ”huoli nuorista” kuulostaa hienolta ja toki Antti uusine joukkioineen voisi myös mieltyä Akatemia tyttöjunioreiden pyöritykseen? On hyvä, että Anttikin on viimeistään nyt herännyt tähän nykysalibandyn junioriseuratyön vaativaan maailmaan. Herätessään on syytä katsoa millä jalalla ja miten sieltä sängystä ponnistaa…. 😉

    Onnea kaikille kolmelle junioriseuralle! Sitä tarvitaan kun asiat menevät tätä rataa…

    Katsotaan kuitenkin vielä se tuleva viikko, kuten Anttikin on julkisuudessa julistanut. Jos sieltä jotain järkeviä tuulia puhaltaisi, mitkä niitä purjeita tahoillaan pullistaisi.

  22. Oi saakeli! Tosta ei hyvää seuraa, saa. Krp:n A tavoittelee huomenna ässämi paikkaa, saa tulla mukaan. Pirkanmaalla homma toimii niin että, heikoimmat poimii pudonneet hedelmät, heistä saattaa tulla vaikka mitä. Ja nyt 92+ ikäluokat on tehnyt tänne huippu pudonneiden torin. Ei kun torille käyskentelemään.

  23. Tänäänhän pitkälti ratkeaa Tikkurilassa onko Leballa tsäänssii nousta divariin ensi kaudeksi, silloin tulee myös päätökseen 2014 projekti, kahdesti karsinnat on mennyt vihkoon. Viime keväänähän lehmossa uumoiltiin, että kerralla päästään alueen ykkösseuraksi, kun josba ajautui karsimuskurimukseen ja oltiin suht varmoja omasta noususta. No ei se sitten ihan niin mennyt.

    Ei Antti ole mihinkään josbasta ja sen taustoista lähtemässä vaikka uusi projekti lähtisi käyntiin A-nuorten osalta, ja siitä sitten parhaat jätkät liigarinkiin.

  24. Hyvä LeBa!! Teette tosi hienoa työtä kontiolahtelaisten nuorten ja lasten kanssa. Jatkaa samaan malliin ja antakaa kateellisten huudella. Ja tsemppiä karsintoihin ootte divaripaikan ansainneet.

  25. Kaikki, jotka tekevät työtä lasten ja nuorten hyväksi, tekevät mielestäni erittäin hyvää työtä. Seuroissa on myös suurin osa talkoolaisia, joille suuret kiitokset myös!

  26. Nuori suomi-sinettiä myötenhän Leba on hommansa hoitanut hyvin, yhteiskunnan tuilla on saatu palkattua toimijaa jos toistakin, pienten pään ikäluokkien pelaaja määrä on myös lähtenyt hyvään kasvuun, kasvavalla lapsiperhealueella lehmossa tarjoaa kivan ja helpon harrastuksen, kun ei tarvitse lapsia kyydittää ympäri talousaluetta,toimintamaksu kertymä mahdollistaa siten päätoimiset. Mutta samalla tämä ohjaa seuran toimintaa, mikä taas väistämättä merkkaa ei-urheilullisten ja ei-kilpailullisten arvojen korostumista, kun toiminnan ytimessä kyse on toimentulon saamisesta.

    Tässä tulee samalla törmäys Josban huippusalibandyarvoihin, joita ohjaa tuloksen tekeminen ja laadukas pelaajakehitys(toki Josbassakin oli aika jolloin nämä arvot hämärtyi hetkeksi). Surullinen on taas Leban vanhimpien ikäluokkien pelaajakato, ja pelaajia kierrätetään ikäluokkien välillä.Lisäksi joukossa on oikeasti lahjakkaita pelaajia, joiden kuuluisi pelata parhaalla tasolla, joka olisi tarjolla muutaman kilometrin päässä olevissa joukkueissa. Seura vaan pitää jääräpäisesti kiinni siitä, että pelaajavaihtoa ei tehdä.Esimerkiksi ikäluokkansa lahjakkain 98-pelaaja joutuu rähmimään rymyjengeissä, eikä miesten kakkoneenkaan ole oikea osoite tämän ikäiselle.

    Pattia tuskin aukaisee tämä Antin tarjoama vaihtoehtokaan, koska tarvittaisiin kilpailullisten arvojen hyväksyminen, koska idea tuskin se, että uudessa seurassa olevat maksaisivat toimintamaksuja leballe ja josballe jatkossa.

  27. Miksi ei lähdetä kehittämään mallia, jossa viimeistään c-junnuista lähtien Josban alle tulisi kilpajoukkueet ja vastaavasti leban alle taas harraste toiminta kokonaisuudessaan. Toimintamaksukertymä ei olisi ongelma leban kannalta, ja junioriputken loppupäästä ne jotka eivät pääsisi liigajosbaan, päätyisivät leban edustukseen, joka olisi Josban ”farmi” ja pelaajahautomo ykkösessä tai kakkosessa. Kuka tässä mallissa häviäisi? Ei kukaan. Kilpailulliset ja nälkäiset koutsit voisivat tulla josbaan Lebasta, ja toiseen suuntaan, saataisiin valmennuksen taso nousemaan, työpaikat säilymään, ja samalla motivaatiolla toimivat saman toiminnan piiriin.

  28. TottaVaiTarua: En ymmärrä miten Antti on polttanut sillat tuossa ikäluokassa. AR:n valmentamassa B-jun joukkueessa LeBan entisiä junioreja n.4-6? Ja Antti oli valmentamassa kyseisen joukkueen 96-syntyneitä poikia jo ala-asteelta lähtien, kyseinen projekti on mielestäni Antin ensimmäinen ja kestänyt lähes 10 vuotta. 2000-luvulla ei ole Josbalta muita juniorijoukkueita näkynyt menevän SM-sarjoissa kotiedulla pudotuspeleihin..

  29. tämmönenhän sen pitäis olla niinkuin ex kontiorannankessu totesi mutta niin pahat vihat taitaa olla jolkkosen ja josban välillä että ei onnistu ja lisäksi ruokonen kyllästynyt josban nykyisiin todellisiin päättäjiin mitä ei enää itse ole ja haluaa perustaa uuden seuran sen verukkeena kun ei ole sitä yhteistä toimintaa josballa ja leballa vaikka todellisuudessa on oma lihava lehmä ojassa.

  30. Antti nyt ei ole ikinä ajatellut kuin omaa etuaan. Silloin kun oli liiga Josban pyörittäjä niin ei tosiaan ajatellut junnuja millään tavalla. Nyt kun Antti on potkittu pois liigaseuran taustoilta ja omilla tempauksillaan sulkenut ovet myös juniori Josban päättävistä elimistä niin ei jää enää muuta mahdollisuutta kuin perustaa oma seura, että saa päättää poikansa joukkueen asioista ihan itse ja ottaa sponsorisopimuksista siivun edelleen itselleen.

  31. Anttihan varmaan voisi palata millon vaan Josban johtoon mutta luultavasti vaan kyllästynyt kun pitää kaikki hoitaa itse.. Joensuussa ainoa henkilö joka on saanut menestystä ja kehitystä seuralle sekä lajille! Täällä luultavasti jotkin vähäiselle peliajalle jääneet entiset pelaajat ja b-luokan valmentajat joiden käsitystä salibandystä antti on laajentanut jaksavat jauhaa katkerina. Itse ainakin uskon uuteen seuraan koska taustalla on asioita oikeasti hoitavat henkilöt, lahjakkaat pelaajat ja ennenkaikkea korvaamaton valmentaja niin pelaajille kuin pohjois-karjalan salibandylle. Antti on särmikäs henkilö, jonka rehellinen suorapuheisuus voi ärsyttää niitä, ketkä eivät vain voi hyväksyä virheitään.

  32. ei anttia ole josbasta kyllä potkittu… jos se on lähtenyt sieltä nii varmaan iha loppu siihen jatkuvaan junnaamiseen paikallaan ja liigajoukkueen uusiutumattomuuteen 😀 eihän siellä ole edes ketään muuta valmentajaa kenellä olis meriittejä tai osaamista läheskään yhtä paljon.. lebassa juri mutta vyöllä valmentajana kai vaan a junnujen tippuminen sm sarjasta ja jotain divarikarsintoja.. sorjosella hyvä asenne ja luonne, toivottavasti ei josba kuse sitäkin mahdollisuutta

  33. Toivottavasti Josban tämän kauden C1- ja C2-junioritkin tajuaa mennä ensi kaudeksi Antin uuteen seuraan parempaan valmennukseen, jotta tie ei nouse pystyyn jo pleijareiden karsintavaiheessa.

  34. Vihanpito on syvälle näiden persoonien välillä, ja juontaa kauas 90-luvulle, pelaajavalmentaja suhteeseen, valmennuspuolella on tullut sitten rumaa jälkeä,keskinäinen nokittelu menee vielä, mutta nyt kun mukaan on sotkettu seuraorgansaatiot, ja siirretty omat antipatiat yhteisöille aletaan mennä metsään. Pahinta tässä on se että äärimmäisen lahjakkaat juniorit on samalla vedetty mukaan.Lahjakkaille pelaajille pitäisi löytyä, omaa ikä ja kehitystasoa vastaavat joukkueet, järjetöntä roikottaa aikuisten mukana tai liian huonotasoisissa joukkueissa. Solmun aukaiseminen tarvittaisiin ulkopuolinen neuvottelija, jolla ei kytköksiä kumpaankaan osapuoleen, valmennuksesta ymmärtävä, diplomaattinen persoona. Eli kääntäisin katseet liiton suuntaan, nythän puhutaan kokonaisen alueen salibandyn kehityksen vaarantumisesta.

  35. Olikohan uutisen julkaisu tarkkaankin harkittu. Sääli vain Antin joukkuetta, ei varmaan paras mahdollinen tilanne valmistautua kauden tärkeimpiin peleihin, varsinkin kun kaikki joukkueen pelaajat ei vielä ole joukkuettaan valinnut. Toivottavasti pelaajat jätetään rauhaan näistä spekulaatioista ja annetaan heille keskittymisrauha, sen he ovat ansainneet. Toivotan onnea b-pojille lauantaina Happeeta vastaan. Antilta nk ”huippu” valmentajalta aika paskamainen teko joukkueen kannalta. Ehkä tällä julkaisuajankohdalla joku logiikka ja löytyy, voisko joku aukaista? Tulkaahan kuitenkin katsomaan playoff-pelien tunnelmaa lauantaina klo 16:00 intterille, on muuten aika harvinaista herkkua Joensuun kaupungissa, toivottavasti ei jä viimeiseksi peliksi, et ainakaan Antti helpottanut poikien paineita, kiitos siitä!

  36. En osta motiivia ”huoli junioreista.”

    Josballa oli kaksi -95 joukkuetta, joista toista valmensi huolestunut. Niistä kahdesta Josban -95 joukkueesta ei ole enää yhteensäkään ketjullista jäljellä.

    Pitkäjänteinen työ? Tämän hetken B 1 ykkös-kakkoskentissä on yksi alkuperäinen AR-valmennettava. Muut muualta.

    Viime kesänä, kun Leba-Josba tekivät SMään tähtäävän yhteisjoukkueen, niin sitä valmensivat yhdessä Leban Juri Jolkkonen ja Antti Ruokonen. Pian Jolkkonen kuuli valmennusyhteistyön päättyneen. Mut Leban pojat, jotka on nyt joukkueensa ylivoimaisesti parhaita, kelpas kyllä. Lähde siitä sitten rakentaan yhteistyötä jatkossa.

  37. Toivottavasti Leban C1 ja C2 junnut tajuavat vaihtaa seuraa että saisivat pelata jotain muutakin kuin aluesarjaa. Eikös Leba C1-98 tehneet yhteistyötä sm-karsinnoissa Kuopion Welhojen kanssa? Eivät tainneet voittaa yhtään karsintapelejä ja olihan niillä kai kaksi yhteistä treeniä ennen karsintaa? LOISTAVAA alueellista yhteistyötä?

  38. Voin kertoa sisäpiiristä että B-junnujoukkueelle annettu kyllä ihan täysi rauha ja käsketty keskittymään tän vuoden peleihin pleijjareissa. Ketään ei pakoteta mihinkään joukkueeseen, joten asian ei pitäisi kenenkään päätä vaivata.
    Ja mitä Enon pojalle ylöspäin tulee, selvitä ensiksi asiat. B1 ykköskentässä kolme leban pelaajaa, yksi juuasta(kolme vuotta Antin alla?) ja yksi Josban poika. Kakkoskenttä pelannut viimeiset 4-5 vuotta yhdessä, Antin valmennuksen alla. Kolmosessa kaikki Antin valmennuksesta jne.
    Kesällä Jurin piti olla joukkueen valmennuksessa mukana, mutta kerran viikossa-menetelmällä. Juria ei näkynyt Areenalla lajitreeneissä, eikä myöskään juoksuradoilla. Kuulemani mukaan pojat itse eivät halunneet Juria mukaan, koska hän vain sotki asioita.
    Ja lisäksi, kaikki leban tärkeimmät pojat ovat kehittyneet käsittömästi tänä vuonna. Ehkä kerrankin heille on opetettu salibandya eikä erillaisia rannelaukauksia!

  39. Kiitän Pupsi, olet täysin oikeassa asian suhteen. Juria ei todellakaan näkynyt kesällä valmennushommissa ja muutenkin Leban pojista sen verran, että Antti on todellakin kasvattanut heidät pelaaman joukkueena ja muutenkin järkevästi. Tottakai Jurikin kehitti heitä mutta tosiaankin enemmän yksilönä eikä joukkuepelaajina.

  40. Pojat olivat jonkin verran hämmentyneitä, uusista valmmeuskuvioista, aavistuksen turhankin teknisestä junttauksesta ja yksipuolisuudesta, minkä vuoksi kaikki paitsi yksi kokivat että hommalla on parempi olla yksi tirehtööri. Eikä tässä kohtaa leba taustaisetkaan nostaneet kasvattajaseuransa toivomalla tavalla kytkintä joukkueesta, mikä tietysti löi vettä myllyyn. Pojille itselleen enemmän kuin helpotus, ja mahdollisuus saada uutta ja osavaa valmennusta.Talven mittaan joukkue hitsautunut yhteen ja kaikista tullut josbalaisia. Tuo leba/wlhot viritys oli kyllä surullinen, ja jatkumoa aiemmille riidoille, c-poikien olisi järkevää tehdä sama liike kuin vanhemmat pojat, mikä osoittautunut oikeaksi. Turha hirttäytyä yhteen seuraan,jos mahdollisuudet mennä eteenpäin.

  41. Huhut ketroo että 166 tehopisteen (maali+syötöt) edestä äijiä olisi lähdössä ensikaudeksi pois tosta jengistä? Pitäis joukkueen miettii milloin alkaa hämmentää seuraavan kauden kuvuioita? Happee jatkoon 2-0?

  42. Huhut kertoo, että joukkue paremmin yhtenäinen kuin koskaan, pojat valmiita pleijjareihin, ja yhteiset tavoitteet selvillä. Kukaan ei ole vielä lähdössä minnekkään ja hyvä niin. Ja muuten, toivon todella ettei pojat mene LeBaan ensi kaudella istumaan penkillä katsoen kun liigaan kypsymättömät pelaajat käyvät reeneissä kerran kuussa ja vieden peliajan. Tosin junnut voisivat viedä tekemisen tason sekä joukkuepelaamisen taidon eteenpäin, jollei homma mene siellä vaan turhiin kikkoihin ja kävelyyn mihin on totuttu.

  43. Josba b1 ykkösketju mättänyt tänä vuonna 90 maalia 160:stä. Ketjussa kolme alkuperäistä leban hyökkääjää.Opettiko AR pojille maalinteon taidon? Ei vaan Juri Jolkkonen. Pelkällä taktiikalla ei pelejä voiteta.

  44. Tottahan se on et ne tekee eniten, mutta kyllä ne myös omiin ottaa eniten herätkää nytte ennenkun tuutte pätemään tänne.

  45. Tuli katsottua läpi leban vanhimpien ikäluokkien kuvat läpi, ja toden totta samat jätkät virnistää b:st 99 poikiin, yhteenkään ikäluokkaan ei saataisi varmuudella joukkuetta edes vain vuotta nuorempia käyttäen, joten tosiaan 99 pojat luutii b:ssä asti.Kannattaskohan sitä yhteistyötä oikeasti miettiä? Mikäs mies tämä Jolkkonen,kun ei googlekaan kerro paljoa, jossain vaiheessa ollut josbassakin, valottakaa vastamuuttanutta? Oon ajatellut hakeutua täälläkin valmennushommiin, kun pelit on polvien osalta ohi, leba ois maantieteellisesti lähimpänä treenipaikkojen suhteen, mutta ei taida kannattaa varmaan Josba sitten parempi ja se osaavampi jengi

  46. Josban B1 ykköskentän paras pelaaja vasen pakki E. Lehtiniemi. Pakkejen pistepörssin voitto ja korvaamaton kentälle. Oikea pakki myös kentän varmin ja tasaisin pelaaja. Ykkönen tekee eniten ja ottaa eniten mutta LeBan entisistä vain Moilanen tehnyt hyvin tehoja. Juvonen ei ole LeBan juniori, vaan Top Teamin, ja sen huomaa.

  47. Pelejä seuranneena niin B1 ykkös kenttä ollut koko kevään +/- tilastossa vaan plussalla….

  48. B1 sarjakausi oli aika mielenkiintoinen ja en nyt ihan kaikkea menestystä laittaisi yksin Ruokosen ansioksi. On totta että Joulukuun jälkeinen aika on mennyt hienosti, mutta ei se käsittääkseni siitä johdu, että Ruokonen on valmentanut niin hienot pelaajat, vaan suuri tekijä oli siinä, että vasta sen jälkeen kun alkoi näyttää todella heikolta, lebasta tulleet kaverit alkoi saamaan vastuuta kentällä ja he ovat vastuunsa hyvin kantaneet. Kyllä + – tilasto tämän jälkeen kestää hyvin vertailun I ja II ketjun välillä. Olen ihmetellytkin sitä asiaa, että syksyllä virheistä rokotettiin armotta penkkikomennuksella joukkueen uusia tulokkaita,kun taas nyt näyttää siltä, että II ketju tai ainakin jotkut siinä voi tehdä mitä haluaa, eikä se sen kummemmin vaikuta peluuttamiseen. Olisi voinut kuvitella, että joukkueen yhtenäisyyden kannalta olisi tärkeää, että kohtelu on sama joukkueen kaikkien pelaajien kohdalla, mutta ei se ihan sitä ole ollut.
    Junan tuomalle voisi kyllä ehdottaa tarkempaa tsekkausta seurojen toiminnasta ja seuran tuesta valmentajille, ennen kuin päätöksen seuran valinnasta tekisin. Tämän keskustelun perusteella en päätöksiä kyllä lähtisi tekemään.
    Kyllähän selkeä fakta on se, että Leba, Coach team, Pyhis ja vielä Top Team ovat olleet paljon paljon tärkeämmässä roolissa tuon joukkueen menestyksen takana kuin Ruokonen.
    Ois se nyt aika surkeaa ollutkin, jos B-SM:n kallein valmentaja olisi ryssinyt menestyksen joukkueelta, jossa on mukana 16 pohjola-tai talenttileirityksessä ollutta kaveria.

  49. Helppo on sitten kauden jälkeen menestyksestä riippuen tulla haukkumaan tai kehumaan joko a)Ruokonen b)LeBan pojat c)Josban pojat… Käsittämätöntä kun asioista mitään tietämättömät avautuvat! Antin rooli joukkueen kehittymisessä ja pärjäämisessä korvaamaton siitä ei ole puhettakaan. Mutta LeBan poikien panos ja halu oppia on ollut tärkeä. Naurettavaa sanoa et mikään noista lähialueen seuroista on ollut tuon joukkueen menestyksessä isommassa roolissa, koska heistä vaan 5-6 ollut pelaavassa kokoonpanossa pysyvästi. Joukkueessa erittäin tiukka kuri, ja kellään ei ole erivapauksia. Kiitos jo nyt Antille ja koko joukkueelle ja menestystä tuleviin pudotuspeleihin!

  50. Otan kantaa monien vanhempien puolesta kun sanon että olemme todella tyytyväisiä Leban toimintaan. Leba on hyvin johdettu ja ulkopuolistenkin kuten kunnan, sponsoreiden, liiton ja muiden tukijoukkojen taholta hyväksi todettu. En ymmärrä miksi ulkopuoliset tulevat palstalle haukkumaan Leban toimintaa kun sen sisällä toimijat ovat tyytyväisiä. Meillä on lahjakkaita nuoria joiden kehitystä on pyritty tukemaan erilaisin keinoin kuten ylemmissä ikäluokissa peluuttamalla. Lisäksi kaikki valmentajat ovat koulutettuja ja meidän kausimaksua ovat kohtuulliset. Jurin valmennustaidot ovat erinomaiset ja hän osaa kannustaa ja tukea nuoria hyvällä tavalla. Jos joku nuorista on halunnut siirtyä muualle, on se ollut nuoren ja hänen vanhempiensa asia. Aiemmin siirtyneillä lahjakkaille nuorille Josba pystyi tarjoamaan 200 euron kausimaksun. Tähän Leballa ei ollut mahdollisuutta koska ohjeena joukkueille on ollut että kustannukset jaetaan tasan pelaajien kesken. Tämäkin asian on ok, kun Josban vanhemmat ovat asian hyväksyneet että maksavat suurempaa kausimaksua. Toki on ollut harmi että lahjakkaita nuoria on lähtenyt. Mutta toivon heille hyvää menestystä.
    On myös hyvä muistaa että nuori ei välttämättä halua pelata Josbassa vaikka siellä onkin hyviä kavereita. Syynä voi olla valmennuksen erilaisuus Lebaan verrattuna. Ja vanhempana minulle on nuoren menestymisen lisäksi tärkeitä asioita arvot, joita seura edustaa.
    Ruokosen Antin tapaukseen en ota kantaa, kun en tunne historiaa enkä ole asiantuntija kommentoimaan.
    Osa kommentoijista on ihan ranteet auki fiiliksellä täällä ja on todella harmi jos meidän juniorien kuullen käydään vastaanvanlaisia keskusteluja. Meidän vanhempina pitää kantaa vastuumme siinä ettemme sotke junnuja tähän riitelyyn.
    Yhteistyötä ollaan valmiita tekemään kun sen oikea muoto löytyy. Kettusen Petri oli aiemmin kutsunut ryhmän paikalle joka oli pohtinut salibandyn tilaa Pohjois-Karjalassa. Siellä oli tultu tulokseen että yhteistyölle on tilaus kun väki vähenee maakunnasta ja lahjakkaita nuoria on suhteessa vähemmän kuin etelä- Suomen joukkueilla. Tahtotila oli, mutta johonkin se kaatui. Sama ongelmaa esiintyy myös muissa lajeissa joten emme ole yksin. Mutta maakunnan parhaaksi ja juunujen parhaaksi toivoisin että löytäisimme hyvän ratkaisun.

  51. Leban pojissa yksilötaidot oli ok tasolla kesällä kun projektia alettiin vetää, Juri olisi alunperin haluttu jatkavan tätä työtä kuluvalla kaudella, mutta jotain tapahtui, eikä miestä näkynyt ei kuulunut, mikä oli tietysti osalle pojista pettymys. Oliko sitten kysymys, siitä, että yksi hieman nuorempi lahjakas poika ei joukkueeseen mahtunut, vaikka lebasaa nauttii tähtistatusta. Jokatauksessa syksy meni leban poikien tapauksessa pelaamisen opettamiseen, ja nyt keväällä on voinut antaa luottoa, mikä on näkynyt tuloksena. Hyvää työtä on tehty, ja siitä iso kiitos jo tässä vaiheessa, vaikka tärkeimmät pelit vasta edessä. Toivottavasti joukkue saadaan pidettyä kasassa ensi kaudelle.

  52. Ylpeästi sinisen kommentissa näkyy juuri se mihin tässä ketjussa on useasti viitattu leban kohdalta eli arvoihin. Seuran toimintaa määrittää vanhempien mielipiteet, ja se että toimintamaksut ovat tulonlähde. Eivät siis huippusalibandyn arvot kuten josbassa. Sen lauluja laulat, joka maksut hoitaa, ok, mutta silloin kilpailullisuus ei ole ykkösasia, vaan tasapuolisuus, ja se jos mikä sotii huippu-urheilunarvoja vastaan. Onko ympäristö oikea kehittyä lahjakkaalle pelaajalle, vaikka kuinka kannustettaisiin, jos se urheilun tärkein arvo eli kilpailu on kastroitu pois. Epäilemättä juuri näin jos vanhemmat määrittelee toiminnan lähtökohdat, kaikilla pitää ollaa kivaa, kellekään ei saa tulla pahamieli, varsinkin jos siitä maksaa.

  53. Jos haluat valmentaa alueen parhaita poikajunnujoukkueita, mene Josbaan, siellä voit ehkä tuoda myös omia näkemyksiä esille valmentamisen suhteen ja pääset nauttimaan myös muiden liigajoukkueiden valmentajien näkemyksistä ja seurojen kehittämistyöstä. Josban edustuksen pelien yhteydessä järjestetään valmentaja tapaamiset, jossa edustuksen valmentajan lisäksi käy vastustajan valmentajat kertomassa heidän toiminnastaan. Lebassa pääset Jurin oppiin, toki sielläkin voit kehittyä valmentajana. Jos haluat valmentaa tyttöjä, niin Tuu ja Leba tarjoavat tällä hetkellä siihen puitteet.

  54. Aika kovaa tekstiä tämän päivän karjalaisessa, Antti oikeassa, ei voi jäädä odottelemaan syntyykö akatemia vai ei, pelaajia täytyy ajatella tässä ja nyt, ja joku leban jäärä on päättänyt torpata asian,niineianneta sen voittaa. Uskon etänämäkin pelaajat päätyvät Josban, ja voihan olla että joillekin b1 nykyjätkille josba jo nyt tarjoaa sopparin, vaikka kareliassa pelaisivatkin. Siitä en tiedä mitä tarkoitti kun sanottiin, että Antilla jotenkin oma lehmä ojassa. Leikkaako siivun mailasopimuksesta ja sponsseista, kuten aiempina vuosina Josban varainkeruusta. Minusta kyllä sille prosentit kuulukin joka ne hankkii, ei keltään pois.

  55. Suurin lehmä ojassa on siinä, että yhdenkään uuden seuran perustaneiden kolmen kaveruksen oma poika ei olisi sopinut Josban edustukseen. Ensi kaudeksi siis. Tuskinpa edes Josban akatemiaan. Josba juniorit eivät myöskään salli junioreille suunnatuista rahoista oman siivun ottamista.

    Siksi tarvitaan uusi seura. Eikä siinä mitä. Kuka tahansa voi perustaa seuran. Alkaa vaan pyörittämään toimintaa ja laatii omat sääntönsä. Lykkyä pyttyyn.

    http://www.karjalainen.fi/urheilu/uutis-alueet/salibandy/item/46261-ruokosen-perustama-seura-kummastuttaa-taustalla-henkilokohtaiset-intressit

  56. Lisään vielä selvyydeksi: että jos joku tekee työtä ja hankkii tuloja, ei siinä minusta ole mitään pahaa, jos saa siitä pienen hyvityksen. Suurin osa ei kuitenkaan mitään tee.

    Lykkyä pyttyy edelleen.

  57. Anttihan on ollut kovin ”sählääjä” näissä joukkueiden vuosittaisissa järjestelyissä, mikä porukka pelaa edustuksessa ja mikä junnupuolella.Ehkä tämä Ruokosen ”kaapista tulo” rauhoittaa ainakin Josba Junnujen ja Josban edustuksen joukkueiden pompottelua yhdistyksestä toiseen.

    Karjalaisen jutussakin ei ihan kaikki natsaa. Tietojeni mukaan Josba Junioreiden ja Leban yhteistyö ja kanssakäyminen on ollut hyvää ja rehtiä ainakin lähivuosina ja vaan parantunut viime vuoden aikana. Nythän Josbassa sekä edustuksen, että junnujen puolella on uudistunut porukka hommissa. Ollut jo viime vuonna? Eli Ruokosella ei ole ollut mahdollisuutta säätää muussa kuin sponsorihommissa edustuksen osalta sekä B:n valmennuksessa, jonka hän on hyvin mielestäni hoitanut.

    Puhutaan vuositasolla hyvistä tuloista, kun neuvottelee sopimuksia useiden tahojen kanssa ja ottaa välistä 5-10 prossaa. Toivottavasti tämä ei ollut Antin ykkösasiana, kun ajatteli olla huolissaan junioreista…

  58. Mitähän lehtee vkiing on lukenut? Siinähän oli nimenomaan että LeBa on halunnut yhteistyötä jo parin vuoden ajan. Kyllä ne jarruttavat ovat tulleet ihan jostain muualta.

  59. Mahtavaa. Joensuulaiset pääsee kirjoittelemaan ihan omasta aiheesta. Iso Kala-uutisia odotellessa.

  60. Eiköhän tässä kaikki kirjoittajat ole jollakin tapaa huolissaan pohjois-karjalan alueen salibandyn kehityksestä. Antin ja Jurin yhteentörmäys oli vain ajankysymys, sen verran karkeita persoonia ovat molemmat, toisaalta taas intohimoisia salibandymiehiä, jotka siitäkin huolimatta osaavat toimia ajatuksella, toisen ojassa oleva lehmä on prosentit sponsorituloista, mutta erona se että koko toimeentulo ei ole kiinni salibandysta vaan luokanopettajuus antaa selkänojan. Toisella taas salibandy tuo perheele leivän pöytään, joten ymmärtäähän sen että haluaa pitää kiinni kynsin hampain ”maksavista asiakkaista”. Toivon omalta osalta,että salibandyn kehiityksestä alueella ottaisivat enemmän roolia ihmiskasvoiset toimijat, joilla ei henk.koht kytjyjä vaikuttamassa, esimerkiksi sorjosessa tälläisen liiderin aineksia

  61. Heitän muutaman faktan tiskiin..”ylpeästi sininen” nimimerkille. Ensinnäkin Lebassa pelaa tälläkin hetkellä monta pelimiestä joilla on pienemmät maksut, kuin muilla, tämä sen takia, koska Leba ei muuten pysty pitämään pelaajia. Toinen juttu, Kuinka moni kommentoijista on harrastanut kilpaurheilua tai ylipäätänsä joukkueurheilua? Veikkaan ettei kovinkaan moni. Tälläkin hetkellä molemmissa seuroissa on aivan liikaa joukkueurheilusta tietämättömiä ihmisiä, jotka luulevat tietävänsä lajista jotain. Ei se riitä että käyt valmennuskurssin ja olet huippukoutsi. Tälläisiä henkilöitä istuu molempien hallituksessa, jokainen ajattelee vain oman pojan etua. Se on yksi syy miksei tästä yhteistyöstä tule mitään! Herätkää, älkääkä ajatelko asioita muutaman vuoden tähtäimellä, vaan ajatelkaa 10-20vuoden! Molemmissa seuroissa hyvät ja huonot puolensa sekä vahvat persoonat. En ole kummankaan puolella, kannatan vain ja ainoastaan yhteistyötä, jos joskus näiden persoonien ajatukset kohtaisivat. Ps. Lisäten vielä, tiedän että tekijöitä on vaikea löytää ja tällöin joudutaan turvautumaan ei lajitaustaisiin ihmisiin. Hienoa että kuiteskin tälläisiä ihmisiä löytyy, mutta pyydän että katsoisitte omaa poikaanne samalla tavalla kuin muita.

  62. Surullista luettavaa tuo viestiketju.

    Kärsijöinä pelaajat ja nuoret.
    On totta, että niin jj ja ar ovat molemmat kohtuu hyviä valmentajia.
    On myös totta, etta ar pitäisi pitää niin etäällä kuin mahdollista kaikista muusta kuin valmentamisesta, erityisesti seuran raha-asioista. Tämä on myös se tärkein syy, miksi oma seura halutaan. Nyt on hanat kiinni emäseuran sponsorointisopimuksista.

    Todellakin, todellakin, milläs ne pelivelat maksetaan, jos ei ole mistä nyhtää.