Kuopiossa värikäs ottelu – Welhot ratkaisi OLS:n tolppalaukauksen jälkeisestä vastahyökkäyksestä

SB Welhot otti ensimmäisen kiinnityksen liigapaikkaan. Arkistokuva: Jari Turunen

Hyvin latautunut SB Welhot voitti ensimmäisen ottelun paras viidestä -sarjassa Salibandyliigan karsinnoissa OLS:aa vastaan. Kuopiolaiset ottivat täten ensimmäisen askeleen kohti kuopiolaisen salibandyn historia, liiganousua, lukemin 8-4 (4-0, 1-4, 3-0).

Ottelussa oli kaksi ratkaisukohtaa, jotka varmistivat ottelun kääntymisen Welhoille. Ottelun alun rynnistys ja neljä maalia vieraiden reppuun kuuden minuutin sisään. Kaikki maalit syntyivät maalinedushässäkästä, jossa OLSin puolustus pelasi hieman lepsusti. Toinen kulminaatiopiste oli Welhojen 6-4 maali, sillä ennen tätä maalia OLS oli tasoittamassa peliä 5-5:een mutta pallo kilahti tolppaan ja vastahyökkäyksestä Welhot maalasivat.

Ottelun hahmoksi nousi heikon alkukauden pelannut Heikki Koivisto(3+0), joka syttyi oikeassa paikassa ja teki Divari-uransa ensimmäisen hattutempun. Juuri Heikki Koiviston 6-4 -maali oli oululaisille kova paikka, sillä vain sekunteja aiemmin he olivat viemässä ottelua tasoihin.

Ottelun puheenaiheeksi nousee Kuopion kotiyleisön liigakarsinta-huuma. Kuopio-halliin saapui yleisöä jopa 892 henkeä, mikä on kuopiolaisen salibandyn epävirallinen ennätys. Ääntäkään ei hallista puuttunut, sillä rumpuja hakattiin pitkin katsomoa ja paikalle oli eksynyt myös äänekäs sikakatsomo.