Lehti ja Toivoniemi salaperäisinä uriensa jatkoista – Järvi ei aio lopettaa

Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Henri Toivoniemi pohtii pitkän uransa jatkoa. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen
Henri Toivoniemi pohtii pitkän uransa jatkoa. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

SSV:n kausi miesten Salibandyliigassa päättyi pronssijuhliin. Sunnuntaina Pasilassa Oilersia vastaan pelatun mittelön loppunumerot olivat helsinkiläisten hyväksi 8-5.

– Tietysti tämä oli siinä mielessä pettymys, että finaalipaikka oli tavoitteena, Viikinkien kakkosparin pakki Saku Lehti kommentoi kevättä.

Salibandyuran jatkosta udeltaessa Lehti sekä myös joukkueen ykkösmaalivahti Henri Toivoniemi vastasivat kysymykseen lyhyen ytimekkäästi.

– Pohditaan, kummatkin pronssimitalistit totesivat pelin jälkeen.

Kahdesti maailmanmestaruutta juhlineen Toivoniemen mielestä SSV:n kausi oli liian vuoristoratamaista.

– Meillä oli ylä- ja alamäkiä, vaikka tammikuusta alkaen oli hyvä voittoputki. Ei saatu tarpeeksi ehjiä 60 minuuttisia. Ensimmäinen välierä Happeeta vastaan oli yksi kauden ehjimmistä otteluista, sunnuntain jälkeen maalivahtipörssin neljättä sijaa miehittävä Toivoniemi kertoi.

Lauantaisen välieräpettymyksen jälkeen SSV:n linja-autossa kausi haluttiin päättää voittoon.

– Päätettiin eilen bussissa, että kausi on kiva lopettaa voittoon. Monella miehellä ei kuitenkaan pronssia ole, Toivoniemi kertoi tappiollisen välierän jälkeisistä tunnelmista.

SSV:n kippari Mikael Järvi iski kauden päätöspelissä pisteet 1+1.

– Välierätappio oli pettymys. Ei saatu peliä ihan uomiin, nämä olivat pienestä kiinni, paitsi se Jyväskylässä pelattu toinen osaottelu. Eilisen välierätappion jälkeen meni hetki aikaa toipua, totesi Järvi mitalien jaon jälkeen.

Helsinkiläisten kapteenin mukaan Viikinkien kevään huipentanut pronssiottelu ei ollut hänen uransa viimeinen.

Teksti: Miska Miettinen, Helsinki

12 comments

  1. Micke kuulema vaihtamassa seuraa pääkaupunki seudun ulkopuolelle, työkuviot liittyy siihen…

  2. MITEN finalistit kestävät kevään hurjan finaalisarjan ottelutahdin? Lääkärinä olen huolissani, pitäisikö liiton vähän keventää ohjelmaa?

  3. Kyllä, pelaajien turvallisuuden nimissä perutaan finaalit ja julistetaaan ssv mestariksi 😀 !!!

  4. Johan Micke katseli viime keväänä loviisakorttia ihan vakavissaan, perheen kanssa kävivät tutustumassa kaupunkiin, rahasta jäi ilmeisesti käppiä neuvotteluiden loppusuoralla.Nyt josbassa ilmeisesti halutaan ostaa pari kovaa ulkopuolista tähtivahvistusta, tuomaan tähkämäistä imua lajille uudestaan. Budjettia löytyy, ilmeisesti ainakin Micke tai kivilehto on niminä mainittu, jos lokaalia aviisin uskominen..tähkähän sai aikoinaan draivia omalle uralleen vierailusta susirajalle, ja sitä kautta saavutti lajilegendan statuksen. Toinen asiahan on kuulema se, että Joensuusta on mahkut saada opiskelupaikka pelaamisen rinnalle, kun ikääntyvien pitäis tehdä jotain muutakin peliuran jälkeen, tuskin Mickellekkään uusioperhekuvioineen on jäänyt hirveästi sukan varteen..

  5. Ai niin. Kyllähän se on niin, että Tähkä lunasti legendan maineensa Porvoossa. Kävi parit treenit ja ainakin kolmessa pelissä. Huikea Jumalhahmo.

  6. Micke olis kyllä kova kaappaus Josbalta, varmasti jo pelkällä nimellä tois porukkaa katsomoihin. Tästä olen kuullut mainittavan,ilmeisesti pelaaja ollut seuran suuntaan yhteyksissä, kun aika lähellä joukkuetta pyörin, niin enemmän kuitenkin on mainittu Tiitun ja Väänäsen keskustelevan paluusta kotikaupunkiin, terolla ilmeisesti olisi jotain yliopistollisia kuvioita, väänäsllä ilmeisesti halua perheen takia asettua aloilleen, ja josba pyrkii jatkossa tekemään avain pelaajien kanssa pitkiä soppareita, kuten puskan kanssa väännetty pahvi talvella osoitti.Kivilehdosta kuulen nyt mainittavan ekan kerran täällä.

  7. Josba ei saa ketään, sama vanha rosteri joka vuosi, nyt kun Ruokosella toinen seura niin varainhankinta varmaan tyrehtyy.

  8. Josballs itseasiassa tuntuu olevan imua..sorjosen valmennus vetää puoleensa..kauden jälkeen parisenkymmentä yhteydenottoa liigapelaajilta, toki siellä opiskeluun ja duuneihin liittyviä kuvoita, mutta koskaan aiemmin ei tällaista kiinnostusta ole ollut pelaajien puolelta. Varmasti saadaan kentällisen verran liigastatuksen pelaajia.Noihin koviin nimiin en jaksa uskoa kuitenkaan, vaikka nimiä pyöritelty, eiköhän siinä palkkabudjetissa rajat pauku, tiitu pyytää sen 30 k kaudesta, saisi aika kovasti kierrättää hattua. Toki Joensuussa saattaa vapautua ennennäkemätön määrä sponssirahaa, jos jokipojat konkkaan..