Liiganousija SalBan manageri: ”Tarkoituksena ei ole lähteä leikkimään”

Rauman "Kauppis" ei toistaiseksi täytä liigan vaatimia halliolosuhteita. Kuva: Elmeri Elo

Rauman "Kauppis" ei toistaiseksi täytä liigan vaatimia halliolosuhteita. Kuva: Elmeri Elo
Rauman ”Kauppis” ei toistaiseksi täytä liigan vaatimia halliolosuhteita. Kuva: Elmeri Elo

Miesten Divarin joukkue Rauman SalBa päätti viime viikonloppuna runkosarjansa mestaruus- ja nousujuhliin. Vaikka seurahistorian ensimmäiseen Salibandyliiga-kauteen onkin vielä rutkasti aikaa, niin siihen valmistautuminen aloitetaan kuitenkin mahdollisimman pian. SalBan joukkueenjohtaja-manageri Jarkko Niemisellä ja valmennuksella riittää vielä paljon pohdittavaa ennen ensi lokakuuta.

SalBan seurahistorian alusta alkaen mukana ollut Nieminen ei säästele ylisanoja kuvaillessaan, miten iso ja merkittävä asia liiganousu on seuralle ja raumalaiselle salibandylle. Koko Rauma tuntuu tietävän viime viikonlopun tapahtumista.

– Onhan tämä todella iso asia. Viime kaudella Indiansin noustua päävalmentajamme tokaisi, että seuraavalla kaudella olisi meidän vuoromme. Tavoitteena ennen kauden alkua oli sijoittua kolmen parhaan joukkoon. Tammikuun alettua huonosti pelkäsimme jo, että nousumahdollisuus olisi ollut mennyttä, mutta niin vain muut joukkueetkin pelasivat ristiin ja loppukaudesta näytti taas todella hyvältä. Onneksi urheilu osaa joskus yllättää, manageri Nieminen hehkuttaa ja jatkaa:

– Koko Rauma on ollut hienosti meidän takanamme ja soittoja on tullut joka suunnasta. Kaikki tuntuvat täällä tietävän meidän liiganousustamme.

Jokainen liigapaikkaa tosissaan havitteleva Divari-joukkue tiedostaa, että pelaaminen korkeimmalla sarjatasolla tuo mukanaan aina omat haasteensa. Panostuksia tarvitaan joukkueen rakentamisen lisäksi usein myös muissa käytännön asioissa.

SalBa pelaa kotiottelunsa Rauman entisen Kauppaoppilaitoksen salissa, joka ei nykyisellään täytä vielä lähellekään Salibandyliigan kriteerejä. Nieminen kertoo, että alustavia keskusteluja hallin ehostamisesta on jo käyty.

– Olemme keskustelleet jo Kauppaoppilaitoksen tilanteesta kaupungin kanssa. Tavoitteena olisi saada täysimittainen kaukalo sekä lisää katsomopaikkoja. Toivomme saavamme kaupungilta avustusta. Nykyisellään sali vetää katsojia vain reilut 300, joten katsomopaikkoja pitäisi saada lisää ainakin tuplasti, Nieminen arvioi.

Pelaajiston puolella vaihtuvuutta tulee myös olemaan jonkin verran. Jarkko Nieminen painottaa, ettei SalBa ole valmistautumassa yhden kauden liigavisiitille.

– Tavoitteena on saada kasaan mahdollisimman iskukykyinen joukkue. Tarkoituksena ei ole lähteä leikkimään liigaan. Tällä hetkellä meillä on valmiita sopimuksia 15 pelaajan kanssa. Lähiaikoina keskustelemme valmennuksen kanssa, mitkä pelipaikat kaipaavat eniten vahvistuksia. On selvää, että tarvitsemme täsmähankintoja.

SalBa ei ennestään ole välttämättä kovin tunnettu seura ja liiganousu on saattanut yllättää monet. Jarkko Nieminen vakuuttaakin, että näkyvyyteen erityisesti sosiaalisessa mediassa tullaa panostamaan vielä aiempaa enemmän.

– Vuosi sitten saimme uuden tiedottajan seuraan, ja hänen johdollaan parannusta on tullut valovuoden verran. Hän on intoa täynnä, joten näkyvyyteen tullaan varmasti panostamaan entistä enemmän.

8 comments

  1. Aika huikee buumi Raumalla, koko kaupunki ottanut Salban, tällä kaudella näkynyt myös Lukon yleisömäärissä , aika moni on päätynyt valintatilanteessa säbään. Toivotaan että sm-liiga ja Salibandyliiga osaavat asetella kalenterinsa niin että ensikaudella ei tuu päällekkäisyyksiä.

    Nyt ois tärkeätä saada kunnon budjettikasaan mahdollisimman nopeasti, siirtoruletti pyörii kulisseissa rajuna, joten ostoksille pitäisi päästä mahdollisimman nopeasti. Sen viisi liigaatahkonnutta pelaajaa pitäis saada kalasteltua haaviin.

  2. Hienoa jos salibandy Raumalla oikeasti kiinnostaa – kuitenkin tuo Salban kotiotteluiden yleisökeskiarvo (230) viittaa siihen, ettei kovin huikeasta buumista ole kyse ainakaan vielä. Sama tilanne toki monella muullakin Divari-paikkakunnalla, ja jopa liigassakin.

    Mutta kyllähän suomalainen salibandy-kulttuuri on kehittynyt viime vuosina huimin askelin, ja tulee jatkossakin kehittymään, jonka myötä jossain vaiheessa katsojatkin tulevat löytämään enemmissä määrin katsomoon. Näin ainakin toivotaan.

  3. Edellä todetaan, että ”Nykyisellään sali vetää katsojia vain reilut 300”. Tähän lukuun suhteutettuna yleisökeskiarvo on minusta kuitenkin aika hyvä.

  4. Jos buumin haluttaisiin vastata niin raksattaisiin kunnon sisäpalloiluhalli, kunnon katsomokapasiteetilla. Joensuussahan on tulossa Josballe oma halli yhteistyössä Islon eli itä-suomen urheiluopiston(jossa muuten johtopaikoilla Majun koutsi Petri Kettunen) ja yli tuhat silmäparia mahtuu tulevaan pyhättöön. Aika iso askel, joka hyödyttää koko lajia.