Liigaperhe saa ensi syksynä uuden tulokkaan – mikä ihmeen Rauman SalBa?

Liiganousija Rauman SalBa on häärinyt nousujuhlien jälkeen aktiivisesti siirtomarkkinoilla. Kuva: Elmeri Elo

SalBan kausi päättyi nousujuhliin Lammilla. Kuva: Elmeri Elo
Tuoreen liigatulokkaan SalBan kausi päättyi nousujuhliin Lammilla. Kuva: Elmeri Elo

Rauman SalBa on vuonna 1993 perustettu raumalainen salibandyn erikoisseura. Päättynyt kausi 2013-2014 oli seuran 21.toimintavuosi ja noiden reilun parinkymmenen vuoden aikana SalBa on kasvanut pienestä kaveriporukan perustamasta yhden joukkueen harrasteporukasta jo yli 300 pelaajan seuraksi.

SalBan ensimmäiset askeleet otettiin paikallisessa puulaakisählyssä, mutta tällä hetkellä koirapaidan pukee ylleen jo yksitoista toimivaa joukkuetta. Lisäksi Rauman SalBa järjestää perheen pienimmille suunnattua salibandykoulua sekä miesten ja naisten salibandyharrastekerhoja.

Miesjoukkueita on kolme ja naisjoukkueita yksi. Seuran lippulaivana toimii miesten edustusjoukkue, joka menneen kauden päätteeksi otti Divarin sarjataulukon kärkipaikan varmistaen näin suoran nousun Salibandyliigaan, ensimmäistä kertaa koko seurahistoriassa.

Lähinnä edustusjoukkueen rinkiin hamuavista junioreista ja kokeneista, entisistä edustusjoukkueen pelaajista koostuva miesten kakkosjoukkue pelaa 3.divisioonaa. Lisäksi seurassa toimii ikämiessarjaa pelaava miesten M-35-joukkue. SalBan naiset pelaavat naisten 3.divisioonaa.

Juniorijoukkueita puolestaan on kasassa jo seitsemän, aina F-junioreista B-nuoriin. Tyttöjoukkueita ei seurassa tällä hetkellä ole vaan salibandyyn tykästyneet raumalaistytöt pelaavat poikien kanssa samoissa joukkueissa.

– SalBa on kehittyvä seura, jossa asiat tehdään ja otetaan vakavasti, mutta muistetaan kuitenkin pitää myös se kuuluisa pilke silmäkulmassa. Roolimme nuorten urheilijoiden parissa on moninainen. Haluamme tarjota nuorille mahdollisuuden kehittää itseään pelaajina osaavan valmennuksen alaisuudessa, mutta roolimme on myös kasvatuksellisesti tärkeä, tarjoamme nuorille liikunnallisen elämäntavan ja
yhteenkuuluvuuden tunteen, seuran hallituksen puheenjohtaja Teppo Lundell niputtaa Rauman SalBan tavoitteet.

Kotipelinsä seuran kaikki joukkueet, aina miesten edustuksesta nuorimpiin junioreihin, pelaa Rauman entisen Kauppaoppilaitoksen, tuttavallisemmin Kauppiksen salissa. Pelialustaksi Raumalle saatiin kauden 2013-2014 kynnyksellä vanhan liukkaan parketin tilalle massapohja.

Yleisökapasiteetti hallissa on 350 katsojaa, ja nyt miesten edustusjoukkueen liiganousun myötä Raumalla joudutaankin pohtimaan erilaisia vaihtoehtoja, jotta Salibandyliigan edellyttämät lisenssikriteerit olosuhteiden valossa saataisiin täytettyä.

Raumalla salibandy on nostanut päätään viimeisien vuosien aikana ja viimeistään liiganousuun johtanut salibandybuumi nosti ”reikäpalloilun” Raumalla seuratuimpien urheilulajien kärkikastiin. Rauman Lukon SM-liigaa pelaava jääkiekkojoukkue kerää kaupungissa vuodesta toiseen sen suurimman huomion, mutta SalBalla on kaikki edellytykset nousta sille halutulle kakkossijalle.

6 comments

  1. Salba tulee lujaa alas ens kauden päätteeksi . Varautukaa ottamaan turpiin joka ilta 15 -0 . Taso ei vaan riitä . Liian pieni kaupunki jospa rauma tulevaisuudessa keskittyisi ihan vaan kasvattajaseurana . Koska se on sitä .

  2. Salba lähtee ensi kauteen 90 000 egen pelaajabujetilla, joten uskon että jonkin verran kovia vahvistuksia saadaan,jollei nykyisten liksoja aleta nostaa, ilmeisesti SPV:stä on jo pari nimeä allekirjoitusvaiheessa, Porista pari liigakokemusta omaavaa kaveria myös, Lisäksi Sveitsin suunnasta kartoitetaan paria pelaajaa.

  3. kyll raum o ain raum!! jengii puhuu nyt jo vaikka ei oo peliäkäää pelattu!! itse tiedän ja uskon että raumalla on ensi-vuonna nälkäinen kiusaa tekevä koiralauma..

  4. ”Lassi+Lahtinen

    6.3.2014 17.13

    Salba tulee lujaa alas ens kauden päätteeksi . Varautukaa ottamaan turpiin joka ilta 15 -0 . Taso ei vaan riitä . Liian pieni kaupunki jospa rauma tulevaisuudessa keskittyisi ihan vaan kasvattajaseurana . Koska se on sitä .”

    Mikä pilaa urheilun maineen suomessa? Juuri tälläiset ihmiset jotka päättivät että jokin on huono koska minä sanon niin. Lasse Lahtinenhan näkee tulevaisuuden ja tietää jo nyt kaikki tulokset. Hienoa. Juuri näitä ihmisiä lisää niin loputkin terveet lähtevät urheilun parista sitten pölvästit saavat tapella keskenään? Ei, ei käy. Vaikka Salba ottaisikin turpiinsa ekat pelit maaleitta, eikö saa yrittää? Ja mitä sen kaupungin kokoon tulee, mitäs merkitystä sillä nyt niin on? Eikö divarista saa nousta? Eikö sieltä kuulukkin nousta? Paras nousee ja huonot tippuu, jos/kun/ehkä jos salba tippuu niin sitten se tippuu. Voi Lasse Lahtinenkin nukkua yönsä paremmin kun se tärkein juttu tapahtui, eli idiootti urheilufani sai faktansa faktoiksi, entäs jos muuten Salba sattuu voittamaan yhden pelin? Tai ei häviäkkään 15-0 vaan 14-0, aijoo idioottimaisen idiootin ajattelema, Lasse Lahtinenhan on väärässä.

    Jep jep, oli miten oli. Sinunlaiset ihmiset pilaavat urheilun koko käsitteenä. Olit katsoja, urheilija tai mikä tahansa. Negatiivisuutesi pilaa loppupeleissä koko maailman.