Maajoukkuevalmentaja hiiltyi finaalien pelipäivistä – ”Uskomatonta sekoilua”

Timo Suonpää (oik.) ei jäänyt juhlimaan joukkueensa kanssa mestaruutta Helsinkiin, vaan suuntasi Minskiin. Kuva: IFF

Kuva: IFF
Kuva: IFF

Ylen televisiointien takia naisten Salibandyliigan tulevien finaaliotteluiden pelipäiviä on rukattu uuteen uskoon. SB-Pron päävalmentaja ja naisten maajoukkueen apuvalmentaja Timo Suonpää ei ole asiasta lainkaan mielissään.

Alunperin mahdollinen viides ja ratkaiseva finaali piti pelata maanantaina 14.4., mutta nyt viidettä finaalia ollaan siirtämässä pääsiäisviikonlopulle 19.-21.4.

– Tiukka fokus Alakiventiellä (Salibandyliiton katuosoite) päätöksentekoon. Nyt siellä taitaa olla osan toimistoissa valot pois päältä. Ihan uskomatonta sekoilua, Suonpää twiittasi eilen.

Suonpäätä huolestuttavat erityisesti heti pääsiäisen jälkeen niin naisten kuin tyttöjenkin osalta alkavat maajoukkueleirit.

– Leirit alkavat 23.4., ja vika finaali 21.4. Nyt mennään urheilu edellä. Finalistit varmaan hyvässä iskussa. Voi olla, että liiton hommat loppuivat heti alkuunsa tämän myötä, mutta joku tolkku tässä on oltava. Ei kaikkea voi niellä, Suonpää pauhasi.

Myös henkilökohtaisella tasolla ärtymystä riittää, sillä nurmijärveläisten valmentajalla oli jo perheloma tiedossa.

– Matkatoimisto ei korvaa peruttua lomaa, kuulemma peruutus liian myöhään. 374 euroa kaivoon, kiitos. Salibandy on kallis harrastus, Suonpää valitteli.

Suonpää kuitenkin muistuttaa, että nyt on syytä keskittyä itse pelaamiseen. Joukkue ei ole hävinnyt yhtään ottelua kuluvalla kaudella, ja finaalisarjasta Classicia vastaan odotetaan ennätystasaista.

– Nautitaan kuitenkin finaaleista Classicin kanssa, vaikka sitten juhannukseen saakka? Paras voittakoon, ja toivottavasti neljässä pelissä, Suonpää totesi.

14 comments

  1. Voi itku! Jaksaako kaikki 15 SB-Pron:n pelaajaa nyt maajoukkueessa vääntää?
    Lajikustannuksia tietenkin nostaa myös muiden joukkueiden pelaajien värvääminen puhelimitse, kun puhepaketti menee yli, niin jäljelle jää isot kustannukset.
    Tsemppiä.

  2. Olisiko mahdollista järjestää kansalaiskeräys, jossa kerättäisiin tämä huikea ja hulppea 374 euroa tälle suunsoittajalle. Jospa hän huutelisi sen jälkeen samalla tavalla twitterissä yms. missä nyt on kiljunutkaan.

    Herätys, arvon valmentaja. Lajin näkyvyys ja arvostus vs. sinun kirkumisesi. Onko bussin takaosassa joitakin, joille haluat sanoa jotain? Mitäs jos perse ylös penkistä ja keskustelmaan, ei älypuhelimen sovelluksia…

  3. Oikeassahan tämä koutsi on. Pelaajien pitäisi tulla virkeinä ja hyvin levänneinä maju leirille. Tällä aikataululla homma ei tule onnistumaan.

  4. Jos finaalien viimeinen mahdollinen runkopäivä on lyöty kiinni jo viime kesänä, niin se tarkoittaa sitä, että monet ovat varautuneet kauden päättymiseen viimeistään tuossa. Ymmärrän finaalijoukkueiden tuskan tämän osalta täysin. Olisi aivan eri asia, jos päiviä siirrettäisiin ns. ottelurungon sisällä ja pelaajat ja koutsit olisivat ammattilaisia. Nyt finaaleja venytetään viikolla eteenpäin parin viikon varoitusajalla syystä, että ”ehkä päästään telkkariin”. Ajatus on oikea, mutta toteutus Alakiventien puuhastelijoilta odotetun epäonnistunut. Mitäpä jos molemmista joukkueista vaikka puolet eli noin kymmenen pelaajaa ja valmentajat ovat varanneet lomansa alkaen esimerkiksi 15.4, mikä ei ole ollenkaan mahdotonta, vaan jopa todennäköistä. Se tekee noin 20 pelaajaa ja pari valmentajaa päälle. Suonpään hinnoilla puhutaan kymppitonnin laskusta. Kävikö Alakiventiellä mielessä, että entä jos nuo kaikki lähtevätkin lomalle tai ovat muuten estyneitä jo tuohon aikaan. Tässä tapauksessa ottelusta saadaan aikaan oikea telkkarifarssi kaikkine puuttumisineen. Mikäli kaikki taas ovat paikalla ja viidenteen peliin mennään, on se tietysti hienoa mainosta naissalibandylle. Ongelma on myös se, että U19 tytöt aloittavat viimeistelyleirinsä MM-kilpailuihin jo seuraavana päivänä. Molemmista joukkueista on mukana pelaajia tuossakin ryhmässä. Kisat alkavat jo viikon päästä. Onko rasitus järkevällä tasolla, vai joutuvatko valmentajat kenties tekemään ”kipeitä ratkaisuja” valintojen osalta, jotta kisoihin lähtevä joukkue on sekä fyysisesti, että henkisesti täydessä iskussa? Vai valitseeko tällaisessa tapauksessa pelaaja kenties finaalien ja kisoihin valmistautumisen väliltä? Aika kovan valinnan eteen asetetaan liiton puuhastelijoiden toimesta nämä nuoret pelaajat ja valmennus.

  5. Sympatiat Suonpäälle. Elämää on (tai ainakin pitäisi) olla salibandyn ulkopuolellakin. Eli kyllä valmentajan (ja pelaajien) pitäisi voida suunnitella menoja /matkoja sovitun mukaisesti. Turhaa kettuilua ”kansalaiskeräyksestä”! Aikuisella ihmisellä on tosiaankin mahdollisesti jo perhe-elämä, ja varmaankin suunnitelmia tulevien lomien ajaksi.

  6. Todellakin, tuskin Suonpää on ainoa, jonka suunnitelmat menevät uusiksi. Varmaan monella pelaajallakin perheineen on suunnitelmia pääsiäiseksi. Onnistuisiko miesten liigassa tämmöinen ?

  7. Älä suonpää murehdi , te katkasette ottelusarjan viim. 4 pelissä . Lomasi tulee alkamaan ajallaan, ja pelit kaukana takana. Tsemppiä pro.

  8. Suonpää ja kumppanit, tässä lajissa ja tällä rajatulla televisionäkyvyydellä, ja vielä valtakunnallisella YLEn kanavalla on myös realiteetit.

    Jos YLE:n kanssa tilanne on sellainen, että viesti sieltä on, että jos peli pelataan x päivänä x aikaan, niin se televisioidaan, ja jos ei, niin ei televisioida, sitten on niin ja se on vaan kaikkien hyväksyttävä.

    Siitä ei kuulu rutista, vaan pitää sanoa kuuluvasti ”Kiitos”.

    Televisionäkyvyyden eteen on tehtävä uhrauksia. Ei siinä Alakiventiellä ole näissä asioissa paljon sanomista. YLE vie, me sopeudutaan.
    Tai sitten ollaan ilman medianäkyvyyttä. Mutta ilman medianäkyvyyttä laji ei kasva ja sponsoriasiat on vaikeampia.

    Joissain lajeissa on tehty paljon radikaalimpia asoita televisionäkyvyyden vuoksi.
    Esim. lentopallossa muutettiin pistelaskujärjestelmä kokonaan (vanhoista 15 pisteen eristä ja syötönvaihdoista), jotta ottelun kestoa saatiin vakioitua siitä ajasta, jolloin se saattoi olla mitä tahansa kolmen vartin ja 3 ja puolen tunnin välillä…

  9. Seurat, valmentajat ja pelaajat tekevät uhrauksia koko kauden. Kyllä sovituista asioista täytyy pitää kiinni. Tai sitten kiltista laittaa kättä taskuun ja maksaa koituneet vahingot. Yleensä kun ihminen tekee toiselle tarkoituksellisesti (ei vahingossa) vahinkoa seuraa siitä korvausvelvollisuus.

    Tässä puhutaan mahdollisen viidennen ottelun mahdollisesta televisioinnista. Ymmärtäisin täysin , mikäli puhuttaisiin toisen tai kolmannen ottelun siirtämisestä parilla päivällä. Monissa työpaikoissa kevään lomat lyödään lukkoon loppusyksystä tai viimeistään tammikuussa.

    Sponsoriasiat tästä tuskin juurikaan muuttuu. Ei saanut liitto hyödynnettyä maailmanmestaruuksiakaan.

    Toivotaan että itse peleistä tulee viihdyttäviä ja tasokkaita pelitapahtumia.

  10. Jos tulee viides ottelu, jos, jos ja sitten vasta päätetään. Uskomatonta sähläämistä yleä mielistellen?

    Miksei näytetä kahta ensimmäistä naisten finaaliottelua, niin ei mitään hätää. Eikös miesten lopputulos ole jo julistettu keskustelupalstoilla, eihän niitä tarvitse näyttää.

    Ne kaksi ensimmäistä ottelua tulevat luultavasti olemaan myös ne parhaat pelit.

  11. Uskomatonta puuhastelua, ei siirretä super bowlia eikä edes jalkapallon suomen cupin finaalia tv näkyvyyden takia. Amatöörit

  12. Kyllä muuten siirtyisi, uskokaa pois. Ja sählystä, valta on telkkarilla, me tarvitaan sitä enemmän kuin se meitä. Tai no,näillä katsojamärillä se ei tarvitsisi meitä ollenkaan.