Magneettikuva toi Tiitulle musertavia uutisia – edessä pitkä huili

Arkistokuva: Per Wiklund
Arkistokuva: Per Wiklund

Superliiga-joukkue Warbergin ja Suomen maajoukkueen Tero Tiitun kausi on paketissa. Tiitu loukkasi polvensa 26. helmikuuta ottelussa Helsingborgia vastaan. Nyt Tiitu on saanut tulokset ja tiedot polven magneettikuvista.

– Viime viikolla otetussa magneettikuvassa selvisi, että sekä polven eturistiside että sisempi sivuside ovat poikki, Tiitu viestitti Pääkallo.fi:n päätoimittajalle sähköpostilla.

– Tämä pelikauteni on siis ohi enkä ole mukana seurani Warbergin aloittaessa keskiviikkona pudotuspelit AIK:ta vastaan. Puolivälierien sijaan edessä on tällä viikolla leikkaus, jonka suorittaa Helsingissä luotto-ortopedini Tapio Kallio. Alustava toipumisaika täyteen pelikuntoon on kuusi kuukautta, Tiitu jatkaa viestissään.

Loukkaantuminen on Tiitulle kova takaisku, sillä pudotuspelien lisäksi tänä vuonna mielessä ovat varmasti siintäneet joulukuussa pelattavat miesten MM-kisat.

– Olen mielestäni tehnyt harjoittelussa asiat huolellisesti jo pitkään, enkä ole jättänyt kropan vaalimisen suhteen jossiteltavaa. Tällaiseenkin loukkaantumiseen voi suhtautua rauhallisin mielin, kun tietää tehneensä kaiken voitavansa, Tiitu kommentoi ja jatkaa hänelle tuttuun tyyliinsä, asioita syvällisesti pohdiskellen.

– Kuten tärkeä oppi-isäni, filosofi Esa Saarinen opettaa ja itsekin viime viikolla osoitti, elämässä vahvimmin eteenpäin vie se, miten itse tapahtuneeseen reagoi. Näen tässä loukkaantumisessa itse asiassa monta mahdollisuutta. Saan uuden, vahvan varaosan toiseenkin polveen sekä vielä näin peliuran loppuvaiheessa haasteen, joka varmasti kasvattaa urheilijana ja ihmisenä. Haluan tulla vielä takaisin – edessä on siis hieno matka kohti ensi kautta ja toivottavasti myös MM-kisoja.

4 comments

  1. Tosi mies myöntäisi suoraan että vituttaa ja rankasti, tämä on aivan turhaa filosofointia. Toinen juttu, puolikuntoisia ikämiehiä ei kaivata MM karkeloihin ellei tavoitteena ole varmistaa pronssimitali 5 maan kisoissa.