Merkittävä muutos A-nuorten ratkaisupeleihin: jatkoajat pelataan ratkaisuun asti

Kuva: Iiro Karesniemi

Kuva: Iiro Karesniemi
Kuva: Iiro Karesniemi

Nuorten SM-sarjan (A-pojat) ratkaisupeleihin tulee merkittävä muutos, kun kaudesta 2014-15 alkaen play off – ja karsintaottelut pelataan ratkaisuun asti. Asiasta kertoo Salibandyliiton verkkosivut.

Tämä tarkoittaa sitä, että jos ottelu on varsinaisen peliajan jälkeen tasan, pelataan 20 minuutin jatkoeriä niin kauan, että voittomaali syntyy.

Ottelu päättyy tällöin ensimmäiseen hyväksyttyyn maaliin. Varsinaisen peliajan ja jatkoerän välissä on kolmen minuutin tauko, samoin kuin myös jatkoerien välillä. Näin ollen play off – ja karsintapelien salivarausaikaa täytyy hieman pidentää ja varautua ottelun mahdolliseen venymiseen.

Tämän kauden käynnissä olevat pudotus- ja karsintapelit pelataan vielä vanhaan tapaan, eli tasatilanteessa seuraa 10 minuutin jatkoaika ja tarvittaessa rangaistuslaukauskilpailu.

Salibandyliiton ilmoitus muutoksesta tulee osuvaan aikaan, sillä eilen julkaistussa Pääkallo.fi:n Porkkanamaa-bloggauksessa pohditaan rankkareiden mielekkyyttä voittajan ratkaisijana. Bloggauksessa tarjotaan myös vaihtoehtoinen muoto pelien ratkaisemiseksi.

6 comments

  1. Hieno uudistus. Sählyniilot voisivat kysästä isoveljeltä jääkiekolta, että miten hallivuorojen kanssa toimitaan. Siellähän A-junnut pelaavat matsinsa loppuun ja pelin jälkeen olevat vuorot jäävät käyttämättä, mikäli matsi venyy.

  2. Loistava uudistus! Tämän uudistukseen voisi ottaa myös muiden sarjojen playoffeihin

  3. Siis ilman muuta näin sen pitääkin olla. En todellakaan usko, että mitään maratonotteluita nähtäisiin. Joku tarkemmin seurannut voinee kertoa, että millaisella prosenteilla pudotuspelit ovat nykyään menneet rankkareihin. Luulen, että ei niitä kovin montaa vuodessa ole, vaikka kaikki sarjat laskettaisiin.

  4. Tämä uudistus toimii hyvin säbässä koska maaleja tulee. Maraton-ottelut ovat väsyneenä ovat lopulta samaa arpapeliä kuin rankkarit.

  5. Sama kommentti kuin porkkanamaan kirjoitukseen. Miksi ihmeessä joku ajattelee että rankkarit on arpapeliä? Eikös niIssäkin voita se joukkue joka tekee enemmän maaleja? Yhdestä maalista poikki oleva äkkikuolemajatkoaika voi päättyä yhteen tuomarivirheeseen, onnenkantamoiseen, liukastumiseen tai kaukalon laidan virhepomppuun. Rankkarit ovat siis paitsi viihdyttävä myös monella tapaa reilumpi, urheilullisempi ja oikeudenmukaisempi tapa ratkaista voittaja.

  6. Hieman topicista ulos, mutta aikooko Pääkallo uutisoida sitä, että Joensuusta kuuluu kummia A-junioreiden suhteen, Antti Ruokonen on päättänyt tuulettaa kunnolla ja perustanut Joensuuhun uuden seuran SB Karelianin, johon tarkoitus kerätä maakunnan huiput A-juniorit, ja tätä kautta lähteä rakentamaan uutta menestystarinaa