Miesten välierien nettilähetykset pääosin selvillä – YLE mukaan jos ottelusarjat venyvät

Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen
Kuva: Mikko Hyvärinen

Salibandyliigan herruudesta 2013-14 kamppailee vielä neljä joukkuetta. Välieräparit ovat SSV – Happee ja Classic – Oilers. Finaaliin vaaditaan kolme voittoa.

Salibandyliigan kolmea ensimmäistä välierää seurataan VeikkausTV:ssä. Kanava on auki kaikille Veikkauksen nettipalveluun rekisteröityneille. Striimit näkyvät myös Salibandyliigan YouTubessa.

Ensimmäinen lähetys perjantaina 21.3. tulee ottelusta SSV – Happee (Pasilan Urheiluhalli) alkaen klo 18. Ottelun selostaa Tuomo Reponen ja kommentaattorina toimii Toni Lötjönen.

Tampereen ottelua Classic-Oilers seurataan Twitterissä livenä Pääkallo.fi:n @paakallofi-tilillä klo 18 alkaen.

Toisessa välierässä maanantaina 24.3. kamerat ovat Oilersin ja Classicin taistossa Tapiolassa. Myös tämä kamppailu vihelletään käyntiin klo 18. Lisäksi Happeen Hirvi-TV lähettää sunnuntaina 23.3. Happeen ja SSV:n toisen välierän Jyväskylän Monnarilta.

Kolmannet välierät pelataan keskiviikkona 26.3. Se, kummasta otteluparista lähetys tulee päätetään ensi viikon alussa.

YLE Urheilu tulee mukaan, jos välierät venyvät neljänsiin ja viidensiin peleihin. Pelipäivät ovat 29. ja 30.3.

Salibandyliigan ensimmäinen finaali näkyy joko YLE Areenassa tai Salibandyliigan YouTube-kanavalla. YLE Urheilu seuraa finaalisarjan loppuun asti 2. loppuottelusta lähtien.

Päivitetty 16.08

22 comments

  1. Todella erikoista kun Classic-Oilers välierästä ei tule tänään nettilähetystä.
    90-luvun palloilukultturia salibandyssä. Nyt kun pelataan ratkaisupelejä niin Tampereella ja salibandyliigan viestinnässä nukutaan?

  2. Onko oikeasti tilanne se, että paras mitä Classic/Salibandyliiga tarjoaa 1. pelistä, on liiton tulospalvelu? Kai sieltä edes suora nettiradioselostus on?

  3. Eikö näitä välieräpelejä olisi voinut lomittaa toisiinsa nähden? Nyt menee neljä kertaa pelit päällekäin. Varmaan olisi saatu katsojia enemmän, jos toisen pelin olisi kerinnyt katsomaan paikan päällä ja toisen netistä.

  4. Olen Oskun kanssa ehdottomasti samaa mieltä. Kertokaapa joku että mitä sillä voitetaan, että pelit on päällekkäin?

  5. Artolle, no Twitteristä lisäks @scclassic twiitit ;). Kieltämättä nettihommelit on yleistyny ja helpottunu sen verran, että Classicinkin tasoisessa organisaatiossa luulisi olevan mahdollista järjestää ainakin jonkuntasonen streami. Ehkä eivät kuitenkaan halua tehdä hommaa hutaisten… ja kunnon lähetys vaatisi jo melko paljon panostusta?

  6. Minusta tässä vaiheessa kautta se televisiointi saa jo jonkun verran vaatiakin. Me puhutaan tässä nyt kuitenkin tilanteesta, jossa kaikilta kolmelta muulta välieräpaikkakunnalta kotiavaus televisioidaan vähintäänkin nettistreamina.

  7. Onhan se kumma kun junioriturnauksistakin tulee nettilähetyksiä. Esim. Tallink-cup on lähettänyt jo neljä vuotta finaalit suorana. Miten ei liigajoukkueet kykene samaan.

  8. Kuka maksaa Jyväskylän lähetyksen? Kuka maksoi Seinäjoen lähetykset?

    Ainut, joka tällä tavalla maksaa varmasti, on Classic. Tämä on ilman muuta iso uskottavuustappio heille. Edelleen, ei kyse ole nyt jostain ynnämuujoukkueen marraskuisesta tiistai-illan runkosarjapelistä. Nyt puhutaan välieräjoukkueesta, joka on ainakin olevinaan iso tekijä suomalaisessa salibandyliigassa. Nyt puhutaan sen kilpailukyvystä näkyvyyden ja ammattimaisuuden suhteen muihin kilpaileviin organisaatioihin nähtynä ja juuri nyt näyttää siltä, että jokainen muu pystyy hoitamaan lähetyksen tavalla tai toisella, Classic ei. Ei tässä vaadita mitään jäätävän isoa organisaatiota järjestämään tuo lähetys. Minulle riittäisi jopa radioselostus.

    Tällä hetkellä tilanne näiden neljän välieräjoukkueen välillä on se, että muut lähettävät videomuodossa (oli se TV tai nettistream tai jotain muuta) pelin, Classic lähettää, ainakin nimimerkki vitterin mukaan, Twitter-kommentteja. Minusta siinä on aika iso ero.

  9. Ei ole häävisti meidänkään (SSV) jengi hoitanut nettilähetyksiä peleistä. Mutta Arton kanssa ehdottomasti samaa mieltä, että kyllä tässä vaiheessa kautta pitäisi näkyä jotain kautta kaikki pelit. Toki paikan päälle mennään aina kun se on mahdollista…

  10. Eikö sen Kaltalan pitänyt olla viestinnän ammattilainen? Tällä kaudella on kyllä liitto ja näkyvyys menny huonoon suuntaan. Kun ei pelit tuu enää mistään.

  11. No suostutteko maksamaan vaikka sen vähintään 5 € per peli netti lähetyksistä? Se nyt olisi minimi, vaikka parhaimmillaan pelit on aina paikanpäällä. Sen vajaa 20 liiga peliä ja divaripelit ppäälle tältä kaudelta nähneenä, voin vannoa, livenä parasta!
    Nettilähetykset ovat loistava lisä, kunhan sen kustannukset saadaan katettua.

  12. Kyllä minä aivan pomminvarmasti sen 7 € voin maksaa välieräpelistä. Sen verran maksoin puolivälieristäkin, molemmista. Nytkin olisin jollain järkevällä hinnalla lähtenyt katsomaan peliä, mutta sata euroa on minusta jo liikaa (Espoo-Tampere-Espoo junalla jotain 80€).

  13. Tota noin lötjjösen hehkutusta järvestä ja SSV:stä pakko kuunnella kun liga ei ole vaihtoehtoa antanut..

  14. Kaatuiko liiton lähetys kellään muulla vai olenko kentiäs ainoa?

  15. Ei näy liiton sivujen linkin kautta, mutta menemällä suoraan youtubeen ja haulla salibandyliiga niin näkyy taas täydeltä scriiniltä. Veikkaustv pikkuruudussa ja palloa ei erota.

    Ehkä olis voinut limittää lätkämatsien kanssa jos katsojia olis haluttu enemmän.

  16. Kaikki pelit kuuluis ja pitäis näkyä suorana silt kanavalt mikä on sopparissa eikä vaan jossain tietyssä vaiheessa eli ylelt nyt tietenkin , koska on sopinus sen kanssa . Plussaa , jos näkyy vaik välierist , vaikka sielt edes jostakin . Sitne tietenkin näkyy yle areenasta tietenkin eikä ylelt tv : stä mikä olis parasta . Kiitos !!!!

  17. Kukaan ei hoida vielä Tampereella ottelutapahtumia kunnolla; lippujen hinnat liian korkeat, vaisua tunnelmaa, vähän yleisöä, kylmiä höyrymakkaroita, ei markkinointia, parkkipaikat onnettomat jne. jne. ei ihme että yleisömäärät ei kasva vaan alkavat hiipumaan.

  18. Ihan turha narista Classicin toiminnasta, ovat olleet edelläkävijöitä tunnelman ja yleisömäärien suhteen. Ainoa asia jossa selvästi parannettavaa on nettilähetykset ja nytkin on liian kauan jouduttu odottamaan Classic-Oilers maalikoostetta.