NST puristi voitot tasoihin – ratkaisu siirtyi viidenteen otteluun

NST:n Ida Suikka iski viimeiset niitit Happeen arkkuun. Kuva: Markku Taurama

NST:n Ida Suikka iski viimeiset niitit Happeen arkkuun. Kuva: Markku Taurama
NST:n Ida Suikka iski viimeiset niitit Happeen arkkuun. Kuva: Markku Taurama

Lappeenrannan NST ei ollut valmis kesälomalle lauantaina naisten Salibandyliigan puolivälierissä, vaan se kukisti päätöserän kirillään Jyväskylän Happeen 6-3. Voitot ovat nyt tasan 2-2, ja ratkaisu nähdään sunnuntaina Jyväskylässä.

Mihin ottelu ratkesi?
Happee siirtyi toisessa erässä kuskin paikalle, mutta sen pallollinen pelaaminen oli heikkoa ja passiivista päätöserässä. NST vyörytti peliä runsaslukuisen kotiyleisön metelöidessä Happeen maalia kohti, ja lopulta viimeisellä kymmenminuuttisella se puski väkisin rinnalle ja ohi. NST halusi voittaa lopussa enemmän, ja sunnuntain viides ottelu ratkaisee neljännen välieräjoukkueen nimen.

Ottelun hahmo?
NST:n Juuli Hakkarainen nousi esiin jälleen, kun häntä eniten tarvittiin. Joensuulainen tasoitti lukemiksi 3-3, ja muutama minuutti myöhemmin Silvia Hahl sai nauttia Hakkaraisen tarjoilusta voittomaalin muodossa. Jälleen hurjan työmäärän tehnyt Ida Suikka palkittiin lopussa kahdella tyhjään maaliin osuneella laukauksella. Happeen parhaimmistoa oli kakkoskentän kaksikko Viivi Laitinen-Alli Tikkanen.

Ottelun puheenaihe?
Kaikki kolme ottelua ennen tätä olivat päättyneet kotijoukkueen voittoon lukemin 4-3, eikä se kaukana ollut tänäänkään. Kaikissa otteluissa viimeiselle kymmenminuuttiselle ollaan edetty tasalukemissa, ja loppujen lopuksi voitto on jäänyt kotijoukkueelle. Huomenna sunnuntaina nähdään, kumpi joukkue pystyy käsittelemään viidennen ottelun painetilaa paremmin. Ottelun voittaja kohtaa välierissä koko kauden tappioitta pelanneen SB-Pron.

Tilastohuomiot:
NST: Juuli Hakkarainen 1+2, Ida Suikka 2+0, Marianne Hannonen 1+1, Mia Rinta-Valkama 27 torjuntaa
Happee: Viivi Laitinen 2+0, Alli Tikkanen 0+2, Minna Paasu 32 torjuntaa

4 comments

  1. Ihan sama kumpi voittaa, Pro tekee hakkelusta välierissä. No, välierien häviäjäkin pääsee kyllä pronssiotteluun.

  2. Kannattaa repiä kaikki tuulitakin napit ja vetskarit auki – hyvä ettei Erä nöyryyttänyt jo Mosalla 🙂

  3. Kyllä Pron pelejä on katsottu vuosia. Tässä on nyt vain kaksi niin kuumaa joukkuetta, ettei niitä ole helppo kohdata kenenkään – ei nämä erot nyt niin taivaallisia ole naissalibandyssa! Kaikki kunnia SB Pron hienolle joukkueelle!