Nyt jysähti: yllättäjä lähetti Suomen mestarit kesälomalle – katso torstain salibandytulokset

Se on siinä. SPV lomille lomps ja Oilers komeasti välieriin. Kuva: Jari Turunen

Se on siinä. SPV lomille lomps ja Oilers komeasti välieriin. Kuva: Jari Turunen
Se on siinä. SPV lomille lomps ja Oilers komeasti välieriin. Kuva: Jari Turunen

Esport Oilers pudotti Salibandyliigan hallitsevan mestarin SPV:n puolivälierissä voittamalla neljännen ottelun lukemin 1-0. Ottelun voittomaalin iski Casper Pfitzner kamppailun toisessa erässä. Oilers jatkaa välieriin otteluvoitoin 3-1.

Nokian KrP puolestaan onnistui säilyttämään liigapaikkansa suoraan voitoin 3–0. KrP kaatoi kolmannessa karsintaottelussa SB Vaasan lukemin 5–4.

Pääkallo.fi kertoo päivän otteluista lisää illan mittaan.

Miesten Salibandyliiga:
Oilers–SPV 1-0

Miesten Salibandyliigan karsinnat:
Nokian KrP–SB Vaasa 5–4

Naisten Salibandyliiga:
Classic–PSS 7–2

Naisten Salibandyliigan karsinnat:
TPS–Steelers 17–0

61 comments

  1. 2 viimeisintä mestaruutta voittanut jää nollille playoffeissa? Huhhuh. En lupaa SPV:lle hyvää tulevaisuutta, vaikka seuran fani olenkin. Nyt joukkuetta vaihtoon ja turha ”velimeininki” sivuun nyt.

  2. Ferrarilla saapuvat Juha Kivilehdot eivät näemmä tuokaan mestaruuksia jos o,a juniorituotanto on mitä on

  3. Hehe! Johan on kommentit. Kyllähän SPV on kuitenkin edelleen valtakunnallisesti hyvässä kurssissa. Enpä veikkaisi, että koko laiva uppoaa tähän aallokkoon.

  4. Todella erikoinen tulos. Tilastonikkarit, onko sb-liigan pleijareissa nähty moista tulosta? Itse en ainakaan muista.

    Onnea espoolaisille! Seinäjokilaisille vaan lisää sponsseja paitaan ja lenkkipolulle.

  5. Ensi kausi näyttää SPV:n suunnan. Koko kauden ylimielisen oloista peliä kaikkia jumboja vastaan, eli 40 minuuttia pyöritään ja viimeisessä ohi. Mikäli tämä jatkuu ensi kautenakin, ei hyvää seuraa.

  6. Lakeuksien grillikausi alkoi siis reilusti etuajassa.

    Ehkä liian aikaista puhua vuoden flopista kun Clasulla vielä oma sarjansa nousijaa vastaan kesken, mutta onhan toi viiden pelin tappio kuudesta viimeisestä todella huono saldo SPV:ltä. Tätä joukkuetta hehkutettiin viime kauden päätteeksi niin ylivoimaisena että oksat pois. Kyllä se ainoa dynastia edelleen on SSV.

    Hakkaraiselta analyysia tähän, kiitos.

  7. Pissi noussu seinäjoen pojil päähä, kauden alussa kovaan ääneen puhuttiin triplasta mutta montakos niistä tulikaan.

  8. Onneksi olkoon Öljymiehet! Nuori mutta jo monessa liemessä keitetty joukkue näytti epäileville asiantuntijoille myös taktisen osaamisen, kypsää ja kylmän viileää vastustajan pelin jäädyttämistä ratkaisu hetkillä.
    Varis on nyt myös nostanut joukkueen fyysisesti vahvaksi, ihan sama kuka tulee seuraavaksi vastaan. Taitoa ei ole koskaan puuttunut, ratkaisumaali oli siitä hyvä esimerkki.

    Hyvää alkanutta kesälomaa Seinäjoelle, todella huippujoukkue, harmi että nyt tuli vaikein vastustaja, olisitte ansainneet pääsyn neljän parhaan joukkoon.

  9. H:lle.Ei ole kauden floppi vaan grande fiasko. Triplaa haettiin ja ferrareilla tultiin. Mitä käteen jäi. Munkkikahvit Jari-Pekalla.

  10. Fysiikan kanssa nyt ei kolmessa kuukaudessa ihmeitä tehdä, jos tehtäis niin kaikki tekis. Mutta Varis on saanut Oilersin sitoutumaan hyvään ja tiiviiseen pelitapaan kuten Tepsinkin. Valmentajalla on väliä.

  11. Koska SSV on romahtanut noin pahasti? En edes muista!
    10 vuotta putkeen finaaleissa ja taas välierissä.
    Ei voida puhua millään Seinäjoella mistään dynastiasta!
    Kamala floppi SPV:ltä ja halutonta esitystä koko kauden.

    Missä oli kaikkien hehkuttama Sami Koski näissä puolivälierissä?

  12. Ihan terveellistä ja piristystä salibandyliigaan, kun aina samat ei pelaa finaalissa. Vielä kun Classic sulais… 😉

    Pelit ratkesivat mielestäni SPV:n ykkösmiesten tehottomuuteen. Oliko sittenkään nälkää riittävästi? Kivilehto ei pystynyt paikkaamaan Väänäsen isoja saappaita ja tekemään henkilökohtaisilla oivalluksilla hyökkääjille maalipaikkoja, tai edes aiheuttamaan vastustajalle jäähyjä. Näimme myös sen, miksi Sami Kosken paikka ei ole maajoukkueessa. Heikkoa kaksinkamppailupelaamista, varsinkin omassa päässä ja hyökkäyksessä liian hitaita ratkaisuja. Hulmi oli parina aiempana kautena koko liigan paras sena, mutta ei enää. Alkaako Kohosmikolla ikä painamaan ja vauhti hiipumaan? Kivirannankin puuttuminen näkyi selvästi viimeisessä pelissä.

    Olisiko Koposen pitänyt kuitenkin hajottaa ykköskenttä, jotta yllätyksellisyyttä olisi tullut lisää? No, aiemmin on kyseinen kentällinen toiminut mestaruuteen saakka.

    Innolla odotan loppukahinoita.

  13. Liigassa kesälomalle ja A-junnuissa divariin. Joukkopakoa odotellessa…

  14. Lerssiltä komeeta puolustuspeliä ja vastaavasti Speveltä yhden mallin hyökkäyspeliä. Ei keinoja matalan mökin murtamiseksi. Koposen vetäytymistä ja joukkueen nuorennusleikkausta on jo pakko odottaa. Koposen jämähtämisessä on jotain putinmaista: kehitys ei enää kehity, ainakaan hyvään suuntaan. Valmentaja Varis näyttäytyy ulospäin hyvin itsevarmana, jopa ylimielisenä. Voihan se olla joukkuetta pitkällekin kantava voima.

  15. Sami Koski kyllä niin pimennossa, aivan samalla tavalla kuin maajoukkueessa ja tämän kauden CC:ssä. Eli kaikissa runkosarjaa kovemmissa peleissä.

  16. HEH.

    KAMOON PUNANEN!
    HIANOSTIHAN SE MENI. 0/3.
    SPEVEN LINJA-AUTOS TAITAA USEAMPI PELAAJA/KOUTSI OTTAA TÄNÄÄN KUNNON SOKERIBÖHÖNÄN SURUUN………

  17. Sokerihumala taitaa tosiaan kutsua SPV:n bussissa. Jollei nyt itse Pyhä Henki käy vierailulla ja laita päät sekasin. Hyvää lomaa.

  18. Kuka omistaa minkäkin nimimerkin täällä? Voinks mä kans saada oman? Voinko, jooko?

    Onnea Oilers! Ansaitsitte kenties välieräpaikan jo viime vuonna, nyt se viimein tuli. Ei muuta kuin mitalia kaulaan vielä!

  19. No, jos linja on tämä että kun oikeutta pyytää niin sensuroidaan. Käytän sitten sekalaisia nickejä tästä eteenpäin. Yleensä komenttipalstoilla vallitsee hyvät tavat ja toisen kunnioitus. Pääkallossa ilmeisesti ei.

  20. Täytyy näin Punaisten kannattajana purkaa pettymystä. SPV oli tällä kaudella ihmeen ailahteleva ja epävarma otteluiden sisällä. 20 min omalla tasolla pelaamista riitti monessa runkosarjan pelissä, mutta ei enää tässä vaiheessa. Pallollinen pelaaminen oli holtitonta, jopa luokatonta. Harhasyöttöjä keskialueella ja hyökkäyspäässä. Vastaiskuihin ei päästä, kun eka syöttö on juuri sen 25cm. liian ”heikko”. Johtajuus. Oliko sitä? Tatun puuttuminen näkyi, mielestäni juuri tässä epätasaisuudessa. Mies joka antoi kahtena mestaruus kautena yhteensä 3 huonoa syöttöä lähtee pois niin, olisi kumma, jos se ei näkyisi. Kivilehto ei ollut huono, mutta ei niin suuri pelote, kuin Tatu. Loukkaantumiset Pleijjareita ennnen. Hulmin loukkaantuminen vaikutti miehen tekemiseen.Oli poissa 5-6 peliä loppukaudesta. Epätasaista tekemistä. Koski keskittyi niin, Seinäjoella (Ke), kuin Espoossa (To) kaikkeen siihen, mihin hän huonona päivänä sortuu. Ylimieliseen pelailuun jossa tärkeimpänä asiana on kyseenalaistaa tuomareiden ratkaisut. Pelaamisesta ei tule silloin mitään. Ihme pelasi loistavat 4 peliä ja lukemat olisivat tänään olleet oikeutetusti paljon suuremmat Öljymiehille ilman Ihmeen maagisia torjuntoja. SPV:n kotiotteluissa tunnelma on ollut koko kauden aneeminen ja siitäkin voi luonnehtia epätasaiseksi. Tunnelma on ihan Ok, jos poikien peli kulkee ja taululla on 6-10 maalia. Muuten Pohjalais yleisö arvostelee ja analysoi, eikä kannusta. Hävetään tätä yhdessä.

  21. C’moon hyypiöt, eihän näin ala-arvosta läppää oo edes Suoli24:ssa…

  22. vaihtakaa ny HERRANjee levyä pikkuhiljaa. Parempi voitti ja sillä selvä. Pakkoko joka HERRAN kerta spv:stä puhuttaessa on tuoda Koposen usko esiin?

    Oilersille ehdottomasti oikeutettu välieräpaikka. Näyttää vahvasti siltä, ettei speven laajuus riittänyt, kun oli kolme vakiokokoonpanon kaveria sivussa. Kaiken lisäksi Koski-Kohonen oli jäissä, Hulmille puhtaat paperit.

    Eniten silti harmittaa Ihmeen puolesta, joka oli välillä tässä sarjassa aivan jäätävässä iskussa. Viimeisessä pelissä napsi muutaman todella maukkaan kopin, maalille ei hänkään voinut mitään.

  23. TORILLE JUHLIMAAN SPEVEN KOLMEA PYTTYÄ ->

    ON TÄMÄ IHANAA!

    VOI HERRANJUKELI.

  24. ”Eniten silti harmittaa Ihmeen puolesta, joka oli välillä tässä sarjassa aivan jäätävässä iskussa.”

    Tavallaan näin, hienoa peliä Jarnolta, mutta Ikosella silti rahtusen parempaa. Oikeus toteutui tässäkin.

  25. Luin ottelurapsan spv sivuilta. Mielestäni tyylikkäät kommentit koposelta tappion karvaalla hetkellä.

  26. Miksi näissä kommenteissa pilkataan ja parjataan ja unohdetaan voittaja, se joka pelasi taktisesti hienosti? Miksi kysytään SPVn Joulkuepelaamisen perään kun vain neljä pelaajaa ja yksi valmentaja lytätään suohon. Jos joku oikeasti ymmärtäisi pelistä jotain ei tällaisia kommentteja olisi. Oilers kuitenkin neljän joukkoon ja se on pääasia!! 🙂

  27. Olisko nyt reilu onnittelu espoolaisille paikallaan ja vastustajan pilkaaminen on typerää ja lapsellista.Parempi voitti ja se siitä. SSV vie taas vaihteeksi pystin!

  28. roope: Vähän ristiriitaiset fiilikset siitä, onko tämä oikeasti lajille hyvä. Voi olla ettei heilauta mitään oikein mihinkään. Oilersille tämä toivottavasti on iso boosti koko organisaatiolle, niin alamaissa ja parjattu se on viime vuosina ollut. Toki osa ihan ansaittuakin, mutta paljon ylimääräistäkin kuraa.

    SPV:lle sinänsä murheellinen kausi myös junnurintamalla, mutta pohjanmaalla tämä tuskin mahdottomasti tulee hetkauttamaan pelaajamääriä. Siellä kun kilpailua ei suuremmin ole.

  29. Isot onnittelut Espooseen!
    Kendossa paljon puhetta siitä että sarjapaikat siirtyy rahalla ja kabineteissä. Salibandyssä voidaan vielä puhua oikeasta urheilusta jossa todella isolla rahalla koottu joukkue ei välttämättä takaa yhtään mitään.
    #kiitos salibandy #aito urheilu #tunne ja tahto.

  30. Tänään Inkkarit haastaa Classicin, toivotaan voittoa ja halli täyteen meitä espoolaisia. Olisi varsinainen pommi jos kaksi espoolaista joukkuetta olisi neljän parhaan joukossa..

  31. Turhaan täällä hehkutatte – SSV:n mestaruus varmistui tämän tuloksen myötä. Espoon pojat paskoo housuun, kun mestaruuksia jaetaan…

  32. Ihan aidosti onnea Oilersille täältä Seinäjoelta! Oli ilo seurata Raikamo, Kaartinen, Hänninen kolmikon peliä ja muutenkin koko joukkueen kurinalaista puolustuspeliä. Ansaitusti jatkoon ja ainakin minä kannatan Oilersia tämän kauden osalta päätyyn asti.

    SPV on elänyt pari kautta aikamoisessa hurmoksessa, joka oikeastaan kulminoitui viime kauden playoffsien suvereeniin hallintaan. Nyt tuli sitten koettua sitä toista ääripäätä. Nyt tiedän mitä Tamperelaiset ovat tuntuneet joka vuosi.

    Tämä päivä vielä surraan, mutta huomenna vaihdetaan punanuttu mustaan pelipaitaan ja lähdetään kannustamaan SJK:ta Liigacupissa HJK:ta vastaan ja sen jälkeen alkaakin mielenkiintoinen veikkausliiga-kesä. Mitäs Tampereella tehdään kesällä?

  33. Ailahtelevan kauden päätteeksi pahin mahdollinen vastustaja heti kärkeen ja lopputulos ei voi olla mikään jättiyllätys. Toivotaan, että mestaruuden voittaa kuitenkin joku muu kuin SSV.

    Ylempää ”katsomovalmentaja”: ”Salibandyssä voidaan vielä puhua oikeasta urheilusta jossa todella isolla rahalla koottu joukkue ei välttämättä takaa yhtään mitään.” Eikö SPV nyt ole kuitenkin jonkin verran menestynyt jo? Löydät esim. googlaamalla aiheesta lisää.

  34. Pelataan potkupalloo niin kun sielläkin. Enpäs tiennyt et siellä
    ollaan oikeen veikkaus liigassa. Seuraan jalkapalloo, sitä ei pelata suomessa:)

  35. Lukekaas Koposen kommentit.
    Suuria urheilijoita tulee niistä, jotka osaavat voittaa, ja myös rehdisti kertoa, missä mennään huonompana hetkenä.

    Tulee mieleen ihan Tanja Poutiainen. Joskus kulkee, siltikään ei kuljeta takki auki. Joskus ei kulkenut. Silloin, ”tänään nyt, vähän mokasin. Toiset oli parempia”.

    Siinäpä on reilun urheilun sanat. Piste.

  36. Loistava suoritus Oilerssilta. Vaikeittein vaiheittein jälkeen loistavaa peliä koko joukkueelta tässä viimeisessä väännössä.

    SPV toivottavasti uudistaa ja monipuolistaa pelityyliään.

  37. Hyvä Esport, en kyllä uskonut että olisivat pystyneet voittoon, vaikka joukkue on hyvä ollutkin. Kyll se sählyn taso vaan pikkuhiljaa laajenee, eipä auta pasilassakaan henkseleitä paukuttaa. Mites nää nyt sitten menee onko se viime vuoden toisinto jo seuraavaksi? Hirvee kiire niin ei oo kerinnyt kattelemaan miten noi jatkot menee:-)

  38. Välieräparit

    Classic-Oilers
    Happee-SSV

    Ja finaaleissa kohtaa Classic-Happee.
    Tekee hyvää lajille, sillä Mestaruus menee ihan uuteen kotiin!

  39. vai sittenkin Oilers-SSV? Classicilta karmeaa peliä kolmas matsi ja ekassakin jatkoaika… Mitäs sit kun vastaan tulee kovempi Espoon jengi?

  40. Kovempi Espoon jengi. 😀 Vellihousut huutelee vielä tässä vaiheessa. Odottakaa, kun Mikke Järvi tulee ja hiljentää jo ennestään hiljaisen Tapiolan sporttiareenan.

  41. Huhhuh kyllä on kateellista porukkaa liikenteellä.. Ei SPV tähän lannistu! Joskus käy näin, mutta kyseessä silti liigan yksi kovimmasta joukkueesta.

  42. Viikinkille, ei taida SSV kohdata Oilerssia vielä puolivälierissä? Jos Classic hoitaa Indianssin…

  43. No jopas aiheuttaa tunteita. SPV on selvästi tehnyt jotain oikein, kun putoaminen saa noin suuria ilonpurkauksia muualla aikaan. Jotenkin meni virkamiespalloiluksi tällä kaudella homma. Silti finaalissa Falunia vastaan champpareissa. Hyvä, että välillä mestari vaihtuu. Nyt vaan toivoisi, että ei valkun velipoika taas tankkaa happeelaisten autoja ja sponssirahojensa lisäksi siirrä taas Happeen syömähampaita kotimaakunnastaan lakeuksille.

    Ja mitä tulee tuohon lajin vaihtoon jalkapallon osalta, niin ihan kauheasti ei kannata huudella seinäjokisella futishistorialla Tampereen suuntaan. Pohjanmaalla kylvettiin aika syvällä kun Hjelmit ja kumppanit pelasi eurokentillä ja useampaa pyttyä on eri seurat nostelleet ihan viime vuosiin. Pohjanmaalla seurojen nimiä riittää, menestys vaan on kiertänyt aika kaukaa Yksi ulkomaanelävillä tehty liiganousu nyt ei tee Seinäjoesta vielä futiksen kehtoa tähän maahan. Mutta tsemppiä liigaan, sielläkin vaihtelu tekee välillä ihan hyvää.

  44. Eipä taida enää Happee niin kuralla olla, että joukkopako lakeuksille uhkaisi. Mannisen kommentti kuvaa hyvin nykytilannetta: muualta Suomesta vilauteltiin rahatukkuja, mutta tärkeämpää minulle oli pelata kotikaupungissa, jossa ovat ystäväni, ja valmennuskin hyvällä tasolla. Hienoa sitoutumista! Sinällään ei mitään Koposta vastaan, fiksu ja osaava valmentaja. Mutta onko kaikella aikansa ja paikkansa? Pystyvätkö nämä dynastiat uusiutumaan loputtomiin, vai tuleeko jossain vaiheessa tilanne, että ei pysty enää antamaan joukkueelle uutta? Tämä vuosi kokonaisuudessaan, ja erityisesti pleijareiden osalta, viestitti mielestäni vähän tämänsuuntaista. No, Amu on tietty ollut SSV:ssä vielä pitempään, uskomattoman pitkään, ja menestyksellä, mutta jahka sielläkin joukkueen ”ainaisjäsenet” lopettelevat, niin mielenkiintoista katsoa Amun jatkovalintoja.

  45. Mites se sitten jos Erä vie happeen? Siis onko systeemi niin että sarjataulukosta ylempi saa alempana olleen?

  46. Onnittelut Oilersin suuntaan! Ansaittu meno jatkoon. Täällä kun suolataan pelureita niin antakaa nyt ansaittu kunnioitus voittajille. Suomalaista logiikkaa. Haukutaan häviäjät vaikka voisi kunnioittaa voittajia. Noh kateus täytyy ansaita. Itse toivon tänä vuonna Clasun voittoa.

  47. Ei ole Spv:llä helppo ensi kausi tulossa. Vanhat eivät jaksa enää ja nuoret lähtevät peliajan perässä muualle. Hulmi lopettaa, Kohosen jalka ei kestä. Hankkio&Härkönen peliajan perässä tampereelle. Koposella mietinnän paikka..

  48. Näin eilen ja toissapäivänä (viestiä kirjotetaan keskellä lauantai aamuyötä eli pe ja to kyseessä) pelejä katsoneena täytyy kyllä myöntää Oilers huomattavasti kypsemmäksi joukkueeksi. Vaikka Kuulan kyky havaita vastustajan heikkoudet ja saada joukkueensa iskemään niihin toimi suhteellisen hyvin ja sai Classicille pelin lopussa ja jatko-ajan alussa löysät housuun perjantaina Otaniemessä, oli Oilers vertailtaessa torstain ottelussaan huomattavasti kypsempi ja puolustai aivan käsittämättömän hienolla moraalilla SPV:tä vastaan. Taktisesti paremmin pelaamaan kykenevä Espoolais joukkue siis jatkossa. Ei mitään pois Heimolta. Eka peli nähtynä ja olipahan niin tekniikaltaan kuin myös fysiikaltaan huikeaa suorittamista nuorelta jengiltä.

    Tsemppiä Öljymiehille!

    Epäselvät viestit lienee allekirjoittaneelle jo tavaramerkki. Toivottavasti saitte edes jotakin irti..

  49. Täällä kommentoivat tuntuvat pitävän Koposta täysin amatöörinä joukkueen rakentamisessa. Rauhoittukaa, katseet on ollut ensi kaudessa uusien pelaajien suhteen jo pitkästi ennen runkosarjan loppua. En avaa juttua enempää mutta turhaa provoa nämä joukkopako-läpät.

  50. Kiistaton tosiasian on, että onhan SPV ollut ilmiö viime vuosina ja menestys ei ole tullut ihan ilmaiseksi tai sattumalta. Haaste on tietysti siinä, miten se draivi pidetään päällä. SSV on tuloksilla katsottuna kiistattomasti vielä maan kovin nippu ja on huikeassa iskussa keväällä vuodesta toiseen. Enkä minä henk.kohtaisesti kummastakaan joukkueesta tykkää, mutta menestyksensä ovat ansainneet. Ja takuulla sytyttää kunnianhimoista organisaatiota, kun tämän kauden tulokset oli jotain muuta kuin mitä haettiin.