Oilers-luotsi pettyneenä: ”Tämä sarja hävittiin huhtikuun lenkkipoluilla”

Teemu Varis on valmentanut Salibandyliigassa edellisen kerran Oilersia. Kuva: Olli Laukkanen

Kuva: Olli Laukkanen
Kuva: Olli Laukkanen

Tampereen Classic eteni tänään Esport Oilersin kustannuksella Salibandyliigan finaaleihin. Kotijoukkue Oilersin päävalmentaja Teemu Varis oli luonnollisesti pettynyt mies ratkaisevan nelännen välieräottelun jälkeen.

Variksen mukaan tämäkin ottelusarja ratkaistiin mentaalisella puolella. Vaikka Classicia vastaan pelattu välieräsarja olikin Oilersilta henkisesti ihan hyvää tekemistä niin Varis myönsi, että SPV-sarja oli parempi.

– Jos koko kuvaa katsotaan niin tämä sarja hävittiin huhtikuun lenkkipoluilla. Siellä nämä isot pelit kamppaillaan, Varis analysoi Pääkallo.fi:lle ottelun jälkeen.

– Jos kuitenkin yksittäistä peliä miettii, niin tänään ei oltu henkisesti valmiita pelaamaan näin isoa ja ratkaisevaa ottelua. Olimme tehottomia ja annoimme vastustajalle ilmaisia maaleja, hän jatkoi.

Ottelusarjassa Varis oli tyytyväinen siihen, että joukkue tiesi, miten pitää pelata.

– Silloin, kun pelattiin niillä asioilla, mihin olimme valmistautuneet, niin olimme hyviä ja pystyimme haastamaan vastustajan. Oltiin parempia tietyissä erissä tässä sarjassa. Kuitenkin ottelu kestää sen 60 minuuttia ja koko sen ajan pitäisi pystyä tekemään sitä omaa juttua.

Oilersin kolmoskenttä oli läpi pudotuspelien pienoisissa vaikeuksissa ja lauantaina asia konkretisoitui. Ketjulle tuli kolme tai neljä takaiskumaalia.

– Ensimmäisen erän puolivälin jälkeen rupesimme peluuttamaan meidän ykkösketjua vastustajan ykköstä vastaan. Matias Kaartisen johtama kakkonen pelasi kaverin kolmosta vastaan ja vastaavasti meidän kolmoskentän tuli pitää Classic pois pallolta, Varis kommentoi.

– Meidän kakkonen loi maalipaikkoja, mitä se ei tehnyt aikaisemmissa peleissä. Oscar Hännisen johtama ykkösketju voitti Classicin vastaavan, mutta tänään hävisimme vastustajan laadukkaaseen kakkoskenttään.

Oilers-käskijä kertoi, että neljää seikkaa lähdettiin kehittämään, kun mies astui espoolaisten päävalmentajan tontille 62 päivää ennen pudotuspelien alkua.

– Kääntöpelaamista ja prässin purkua harjoittelimme todella paljon. Myös hyökkäyspään tasapainoa parannettiin, koska sallimme omaan päähän todella paljon vastahyökkäyksiä. Viimeisenä asiana oli puolustuspelaamisen petraaminen, mutta sitä ei valitettavasti ehditty harjoittelemaan tarpeeksi. Se oli ihan ok, muttei riittävän hyvää.

Varis käänsi katseensa jo huomiseen Salibandyliigan pronssiotteluun. Siinä Oilers saa vastaansa myös tänään hävinneen SSV:n.

– Varmaan pieniä muutoksia on luvassa huomiselle. Etsitään niitä nälkäisiä pelaajia, jotka haluavat oikeasti pelata pronssista.

Huomisen pronssikamppailun jälkeen alkaa keskittyminen jo seuraavaan kauteen. Variksen mukaan huhtikuussa alkaa Oilersilla kuntopohjan rakentaminen.

– Olemme Suomen taitavimpia joukkueita Classicin lisäksi. Joukkueesta löytyy rutkasti talenttia. Ottelut kuitenkin ratkaistaan mentaalisella puolella, jota kehitetään harjoittelemalla kovaa, jotta saadaan fysiikka näitä pelejä vaativalle tasolle.

Teksti: Janne Erola, Espoo

10 comments

  1. Varis voi haukkua pelikohtaisesti tuomarit, mutta ei lähde sen taakse kokonaisuutta piiloon. Vanha tosiasia on myös se, että jos fysiikka kestää, kestää myös pää.

  2. Mitä? Aika erikoinen avaus toimittajalta:” Miesten Salibandyliigan välierissä Tampereen Classic passitti Esport Oilersin tänään kesälomille”
    Huomenna on pronssipeli ja sen jälkeen sitten lomille lomps.

  3. Hyvä kun saadaan pronssipeli Ylen kautta. Haastava tilanne liigan/SSV markkinoinnille. 20€ liput on voi olla liian kova hinta kun vaihtoehtona on katsoa matsi TV: stä.
    Toivottavsti kuitenkin peli on jännittävä, hyvää viihdettä katsojille, kauden viimeinen ottelu molemmille ja varmasti halutaan se voittaa.

  4. Varis aivan oikeassa, kyllä Oilers ryhmän liikeestä ja olemuksesta näki että olivat selkeästi jäljessä fysiikassa. Se tulee näkymään finaaleissa kun Classic saa vastaan fysiikaltaan tasapäisen vastuksen.

  5. Viime vuonna Variksen tiputti tuomarit ( http://paakallo.fi/2013/03/tpsn-varis-kuumana-kumma-juttu-jos-jarjestelma-ei-seuraa-naita-peleja/ ) tänä vuonna edellinen valmentaja. Varis itse on aina taktisesti muita joukkueita valovuoden edellä. Todellinen supermies kun vain voimat, joihin herra ei itse pysty vaikuttamaan, voivat hänet kaataa 😉 Se on helppoa menestyä kun sen osaa. Otetaan vain voitokkaiden sarjojen (SPV) voitot omiin nimiin ja tappiolliset sarjat laitetaan muiden kontolle 🙂 Hyvä meno!