Oilers rankkareilla voittoon jännitysnäytelmässä – ”Tuomarityöskentely oli säälittävää”

Oilers voitti sarja-avauksessa Classicin lukemin 7-4. Kuva: Jari Turunen

Oilers pääsi juhlimaan rankkareiden päätteeksi välierävoittoa täydessä Tapiolan urheiluhallissa. Kuva: Jari Turunen
Oilers pääsi juhlimaan rankkareiden päätteeksi välierävoittoa täydessä Tapiolan urheiluhallissa. Kuva: Jari Turunen

Espoossa koettiin tämän kevään ensimmäinen voittolaukauskilpailu, kun Esport Oilers päihitti Salibandyliigan pudotuspeleissä Tampereen Classicin lukemin 5-4 (1-1, 2-2, 1-1, 0-0, 1-0). Voiton myötä espoolaiset tasoittivat välieräsarjan.

Mihin ottelu ratkesi?
Kahden huippujoukkueen virherikas trilleri ratkesi, kun Oilersin ykköskentän laituri Oscar Hännisen viimeisteli ratkaisevan rankkarin kuudennessa parissa. Sitä ennen vierailijoiden Sami Johansson oli epäonnistunut omassa yrityksessään. Edes Classicin yritys vaihtaa maalivahtia Lassi Torisevaan ei tuonut voittoa tamperelaisille, vaikka mies nollasikin ensimmäisessä erässä Sylvester Raikamon yrityksen ja otti voittolaukauskilpailussa kolme vetoa kiinni.

Ottelun hahmo?
Ratkaisija Hänninen oli etuoikeutetusti yksi illan hahmoista. Toisaalta harvinaista oli, ettei Hänninen tehnyt yhtään pistettä varsinaisella peliajalla tai jatkoajalla. Kotijoukkueen maalivahti Tomi Ikonen oli 27:llä torjunnalla vaikea ohitettava Oilers-maalilla. Myös vastapuolella pelannut Pekka Nieminen esitti monta hienoa torjuntaa. Classicilta silmiinpisti puolustaja Krister Savonen, jonka kylmäpäisellä rangaistuslaukauksella Classic siirtyi kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppumista 4-3-johtoon. Savonen saalisti myös syöttöpisteen Classicin ensimmäiseen maaliin. Toisaalta Savosen iltapuhde sai karvaan maun, koska 12 sekuntia maalinsa jälkeen hänet komennettin rangaistusaitioon. Jäähyn aikana Oilersin maalipyssy Casper Pfizner tehtaili kotijoukkueen jatkoajalle vieneen tasoituksen.

Ottelun puheenaihe?
Ottelun jälkeen kuumia tunteita vaihdettiin pukukoppikäytävällä, eikä ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa kummankaan joukkueen päävalmentajat olleet erityisen tyytyväisiä ottelun tuomarilinjaan. ”Tuomarityöskentely oli säälittävää”, kotijoukkueen käskijä Teemu Varis kuvaili. Positiivista oli, että maanantain kamppailussa myös espoolaisyleisö alkoi pitää ääntä. Varsinkin ottelun loppuhetkillä ja jatkoajalla 821 katsojaa elivät pelissä mukana tavalla, jota ei tällä kaudella ole Oilersin peleissä nähty.

Tilastohuomiot:
Oilers: Patrick Wardi 1+1, Perttu Pajukoski 0+2, Tomi Ikonen 27 torjuntaa
Classic: Krister Savonen 1+1

Linkit:
Jari Turusen ottelukuvat

Teksti: Janne Erola, Espoo

Twittejä ottelusta:

42 comments

  1. Classicia ei auttanut edes kaukalon ja kentän pilkkujen ja pisteiden mittauttaminen liiton väellä. Säälittävää toiminta Peltolalta, kun ei joukkueen pelaamisen taso riitä vaan pitää puuttua ulkoisiin olosuhteisiin. Molemmille joukkueille kuitenkin sama kenttä.
    Sama mies aiemmin mittauttanut myös Pasilan kaukalon, silloinkin laihoin tuloksin.

  2. Jos Oilers oppisi pelaamaan maalien jälkeiset 100 sekuntia paremmalla puolustuksella, vastustajat olisivat todella kovilla. Nyt näissä playoffeissa on tehty jo kahdeksan maalia Oilersin verkkoon tuon 100 sekunnin sisällä.

  3. Kirjoittaja ei tainnut olla paikalla puolivälierien viimeisessä matsissa? Silloin kyllä yleisö oli huomattavasti innokkaammin mukana kuin tänään.

    Hieman outoa Variksen kommentointi tuomareista. Mielestäni vihelsivät hyvin. Ei näissä peleissä jokaisesta pikku kontaktista saakaan jäähyjä tai vapareita tulla, ollaan kuitenkin välierissä. Kaiken lisäksi linja oli tasainen läpi ottelun.

  4. Pliis sanokaa et toi on joku läppä että siellä on kentän mittoja käyty läpi mittanauhan kanssa? Kuullostaa uskomattomalta.Eikös tossa vois ottaa saman käytännön ku mailan käyristyksen tarkistuksen kanssa.Jos mitat on kunnossa nii n sakkoa seuralle joka pyytäny kentän tarkistamaan.Oilers pelannu tossa hallissa jo monta vuotta, eiköhän ne tiiä mihin ne täplät siinä hallissa laitetaan.Kuullostaa äkkisältään että mestaruuspaineet ovat joillekin liian kova juttu hallittavaksi.

  5. En ollut paikalla enkä nähnyt mistä mittauksista on kyse mtuta voisi kuvitella että olosuhteet pitäisi salibandyliigan välierissä kunnossa.
    Tuomarina oli kuitenkin futistakin korkeella tasolla vetävä mikko alakare jonka futispuolen peleissä olosuhteet varmasti on kunnossa eikä niitä tarvitse mittailla. Kyllähän kuvia nopeesti vilkasemalla näkee että matto on osittain aika omituisessa muodossa joten kyllä sen asettajan pitäs olla huolellinen ja viivauksien kanssa myös. Toki joka kerta erikseen paikalleen asetettava matto tuottaa omat hankaluutensa kyseisessä hallisssa.

  6. Hassua on se että samaa mattoa käyttää eräs toinenkin liigajengi. Ja sen takia pitää teippauksia muuttaa. ja mahtaaks mikään olla koskaan ennallaan, kun matto joka kerta rullataan lattiasta irti. Ja ellei puitteet ole kunnossa, niin siitäkin joku olisi jo nillittämässä :)!

    Taas itketään tuomareista, kun annetaan pelata vähän kovempaa ja yleisö viihtyy. Pitäähän se itku jostain vääntää.

    No Classic jatkoon, niin loppuu parkuminen.

  7. Kyllä se pitää paikkansa kun classic saapuu espooseen niin silloin mitataan kaukalo joka kerta ja sinulle kortti ei tuota mattoa käytä kukaan muu liiga joukkue ainoastaa A-junnut mutta onhan tuo mittaus aika naurettavaa ja kyllä se matto ihan suorassa on.Täytyyhän sitä joku syy olla jos häviää.

  8. Ottelu kaksi ensimmäistä erää oli molemmilta joukkueilta vaisua, virheitä tehtiin yllättävän paljon. Samoin tuomarit, varsinkin Alakare joka ”nukkui” työpaikallaan, heräsi huomauttamaan kun opettaja pikkupojille, vaikka itsellä ei ollut tuomaroinnissa mitään linjaa.

    Ottelun loppua kohden peli parani huikeasti ja samoin tuomaritoiminta. Rankkarit on liian raaka ratkaisu eikä kuulu mielestäni tämän tasoiseen palloilusarjaan. Pelaamalla jatkoerillä ratkaisu pitää tehdä vaikka venyisi kuinka myöhään.

    Toivottavasti seuraava ottelu näkyy nettitv:n kautta meille Espoolaisille, edellisestä Tampereen matsista ei saatu edes maalikoostetta?

  9. Vähän linjattomia tuomarit olivat pelissä, mutta tasapuolisesti molemmille joukkueille. Jatkoajan alussa oli selkeä rike, jota kumpikaan tuomari ei uskaltanut viheltää, koska tuomiona olisi ollut rankkari+jäähy.

    Joukkueet pelaavat liian varovaisesti ja puolustuksen väleihin haastot puuttuvat lähes kokonaan. Näitä lisää niin vastustajan puolustus joutuu liikkeeseen ja tilaa aukeaa paremmille vetosektoreille. Hyvä tasainen sarja.

  10. Kaukalon mittauksen on Oilers itse auheittanut. Muutama vuosi sitten Espoossa pelattiin pelejä eri kokokeisella kaukalolla vähän päivän mieltymyksen mukaan, kun sieltä oli jätetty niitä ns. lyhyempiä paloja pois ja kaukalo oli metrin lyhyempi tai kapeampi.

  11. Mikäli harmittaa arvo 1-3 seuraavista korteista käyttöön:
    a) Syytä tuomarilinjaa joka oli huono
    b) Syytä valmistautumista peliin, joka meni poskelleen
    c) Syytä hengetöntä joukkuetta, joka ei tänään ”HALUNNUT” tarpeeksi
    d) Syytä uutta pelijärjestelmää, joka juuri opetellaan
    e) Syytä vastustajan peittopeliä, joka oli tänään parempi
    f) Syytä vastustajaa, joka vain odottaa vastahyökkäyksiä, eikä pelaa
    g) Syytä vastustajan fyysistä linjaa ja mailarikkeitä, joita ei tuomari ottanut pois (voit vapaasti käyttää korttia a myös)
    h) Syytä tiukkaa peliohjelmaa, jonka liitto on juurikin teidän kiusaksi luonut
    i) Syytä halliolosuhteita, kenttää ja/tai muita ulkoisia tekijöitä.

    ÄLÄ KOSKAAN
    a) Turhaan sano, että parempi voitti
    b) Kehu tuomareita silloinkin kun hävisitte
    c) Suhtaudu leppoisesti asioihin

    Tietyillä valmentajilla ei ole KOSKAAN mitään positiivista sanottavaa. Mietin itse, että jos kaiken näkee vain negatiivisena, niin varmaan polttaa kynttilää molemmista päistä. Jännä juttu.

    Mitä tuohon Oilers + matto episodiin tulee, niin on siellä välillä Oilersin pojat pelanneet matot lattiassa, mutta unohtaneet, eivät viitsineet teipata niitä, joten seuraavilla vuoroilla on sitten ollut tekemistä kun mattoja on pitänyt oikoa. Vaihteleva käytäntö. Tosin Tampereelle terveisiä, että ilmaislippuja ei tarvitse jakaa, sillä salibandy kiinnostaa 😉

  12. Kauden avauksessa Loviisassa Cee mittautti kentän ja totesivat että..15cm kaukalo väärässä paikkaa..oukkei potkaistiin vähän laitaa ja ne olivat tyytyväisiä…Olosuhteet tarkastaa ennen peliä tuomarikaksikko jolle vierailija voi antaa vinkin epäkohdasta..Ceen tapauksessa naukuminen alkoi ennenkuin dumarit olivat edes hallilla..Tämä on vaan Ceen vakituinen tapa

  13. Onhan noita kentän mittoja tarkisteltu ennenkin eikä pelkästään Passon pyynnöstä, muut joukkueet ovat tätä tehneet myös.

    Ja jos luulette, että tämän tason peleissä kenttä olisi aina automaattisesti oikein ja ”eiköhän ne jo samassa hallissa tiedä” niin turha luulo. Useitakin kertoja salibandyliigan historiassa kotijoukkue on koittanut muuttaa pelin luonnetta pienentämällä kaukaloa hieman. Tässä otteluparissa Oilers hyötyisi pienestä kaukalosta, helpompi pitää keskustan puolustus tiiviinä ja C:n poikkisyötöille ei tilaa.

  14. Kuten ylijohtava totesi lähetyksessä loppuun asti pelaaminen ei tule olemaan vaihtoehto, jos telkkariin pelejä halutaan. Televisioyhtiöt eivät yksinkertaisesti suostu näyttämään pieniä lajeja loputtomiin. Tämä vaan on fakta. Toinen ongelma on tietysti salivuorot. Saattaapi olla niin, että jollain korisjengillä tms. on vuoro pelin jälkeen eivätkä katso hyvällä vuoroajan ylittymistä.

  15. Värittömillä laseilla:

    Oikein viihdyttävä peli, jossa molemmilla yllättävän paljon epäonnistumisia vapaistakin maalipaikoista. Voittaja olis voinut olla kumpi tahansa, minkä nyt rankkarikisaan venyminenkin osoittaa. Mielestäni paljon edellispäivän Happee-SSV:tä katsojaystävällisempi peli.

    Tuomareista valittaminen mun mielestä outoa. Linja tasaisen salliva molemmille. Ainakaan mun silmillä katsottuna, ei kumpikaan joukkue linjasta toista enempää hyötynyt tai kärsinyt.

    Matto kyllä näytti ylipäätään melko huonokuntoiselta ja ainakin jonkun kerran otti yllättäviä pomppuja syötöissä. Lisäksi ainakin toisessa(ja varmaan sitten toisessakin) päässä veskarin alueen viivat meni miten sattuu. Ei mikään iso moka, mutta pisti kyllä silmään.

    Yleisö ihan mukavasti mukana. Niinkuin aina, näkivät vastustajan virheet kymmenkertaisina ja omat eivät rikkoneet ollenkaan. Tämä lienee jokaisella paikkakunnalla, joka lajissa, sama.

  16. Eipä tule seuraavasta pelistä kuvaa, VeikkausTV pelinä SSV-Happee, mukavampi viedä kamerat naapuriin.

    Oli muuten ylipäätänsä luokaton tuo eilisen pelin lähetys pelin osalta, pallon sai näkyviin vasta kun näytölle kokoa yli 40″. Silloinkin kuva hirveää mössöä. Selostuksista ja muusta kyllä plussaa.

  17. espoon matosta sen verran että taisi olla espoo se ensimmäinen paikka mihin matto tuli käyttöön ja se on todella paljon käytetty matto,se on maajoukkueen käytössä kisakalliossa,naisten finaaleissa välillä tallinnassa turnauksissa sillä pelaa espoon liiga, A-junnut ja heimon A-junnut joten kulunut kyllä on.Kaukalon mittauksesta tuskin on muiden liiga joukkueiden johto soittanut liittoon ja valittanut mitoista kun familyn johto.

  18. Mitä? Oliko ”ylijohtava” väärässä, kun kehui ottelun tuomareita lähetyksessä, vai onko tuomareiden haukkuminen vain provoa valmentajilta. Uskon vilpittömästi jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Eihän Lötjönen voi olla väärässä, eihän. ”Ylijohtava” kuitenkin…?

  19. Yksi aivan räikeä tuomarivirhe tapahtui ainakin jatkoajalla, kun Hännistä rikottiin juuri kun olisi lakaissut pallon tyhjiin…

  20. Eilisen ottelun asiantuntijat sekä toimittajat olivat positiivinen yllätys. Hyviä haastatteluja ja haastateltavat lajin huippuja. Todella ammattitaitoinen toteutus, harmi että tekninen toteutus ei ollut samalla tasolla, palloa ei edes näkynyt kuvassa.
    Erikoinen valinta kun emme näe edes veikkausTV:n kautta seuraavaa ottelua Tampereelta, näin myös viime kerralla ja silloinkin valintana oli SSV, olisi kiva kuulla perustelut. Näin viikolla on mahdotonta työssä käyvien ehtiä Tampereelle katsomaan peliä.
    Salibandyn suosio on Espoossa kasvussa mutta nyt kun pelataan kuumimpia kamppailuja, suosiota ei osata hyödyntää. Näkyvyyden varmistaminen kannattajille olisi juuri osa sitä palvelua millä saadan lisää ystäviä salibandylle.

  21. En ole lukenut aiempia kommentteja.

    Ratkaseva Hännisen rankkari oli taaksepäin. Koko lähetyksen youtube-videon ratkasupilkun uusinnasta näkee, että kun Hänninen vie pallon sivulle, pallo on melkein maalivahdinalueen rajan päällä, mutta vedon lähtiessä selvästi sen takana.

    Just saying…

  22. Taisi olla Classicin kotipeli juuri Oilersia vastaan pari vuotta sitten kun mittailtiin laitoja. Olivat muuten pielessä ja ottelun alku viivästyi.

  23. ”Taisi olla Classicin kotipeli juuri Oilersia vastaan pari vuotta sitten kun mittailtiin laitoja. Olivat muuten pielessä ja ottelun alku viivästyi.”

    Se oli SPV, joka silloin mittautti pelikenttää. Oli vielä TV-peli.

  24. Kyllähän se kenttä välillä näytti olevan liian pitkä Classicin ykköskentän miehille. Selkä suorana hiippailtiin takasin omaan päätyyn Oilersin vastahyökkäyksen jälkeen. Eli ymmärrän kyllä Rantalan ja Peltolan huolen. 😉

  25. Kuulema myös lauantain SSV peli on TV matsi, nyt YLEn kautta. Hieno homma muuten..
    Tässä on huono esimerkki kuinka salibandyliiga tekee tasapuolisia päätöksiä.
    Jos Classic-Oilers sarja päättyy lauantaina niin neljästä ottelusta vain yhdessä ottelusta on saatu nettilähetys. Vastaavasti SSV- Happee sarjassa kaikki ottelut on joko Ylen tai nettiTV:n. Ei näin, saadaan vain vihaisia katsojia kun kohtelu on näin näkyvästi kotiin päin vetämistä.

  26. Tiedän, että esim. Great Playn porukka olisi valmis kuvamaan myös Classicin kotiottelun. Kaikki on varmaankin kiinni kuinka kiinnostunut on Classic sitä järjestämään?

  27. Ja mistäköhän syystä silloin Tampereella mittailtiin kaukaloa? Voisko johtua pienestä kostosta Classicin toimista Seinäjoella? En tiedä, voisi olettaa vaan. Sitä saa mitä tilaa. Saa nähdä mitä huomenna Tampereella mittaillaan. En tosin usko että Oilers alentuu sellaiseen toimintaan.

  28. vai olisko lähetykset selitettävissä sillä, että esbå – lande -maaottelussa pelin taso on suorastaan surkeaa?

  29. Miten Classic-Oilers välieräsarjan 3. peliä voi seurata? Siis pl. paikanpäälle menemällä (edelleen, täältä Espoosta julkisilla n. 100 euroa edestakainen matka sis. ottelulipun on minusta liikaa).

  30. Nyt Great Play voisi yllättää ja auttaa meitä espoolaisia salibandyn ystäviä, tehkää lähetys Tampereelta tänään.
    Tulevaisuudessa ei tälläistä mokaa saa tulla että liigan tiedotus keskittyy vain toiseen välierä pariin. Espoossa on nyt hyvä pöhinä salibandyn ympärillä ja varmasti lauantaina halli täynnä. Toivotaan että tänään Tampereella on myös hyvä yleisömäärä ja tunnelma vaikka emme sitä pääse näkemään..

  31. Mikä siinä on ettei mene jo jakeluun? Ei tässä toista paria sen enempää suosita. Jos kuvauskalusto on esim. Pasilassa niin Espoossa sen vielä voi käyttää, mutta Tampereelle roudaaminen maksaa jo enemmän. Ja onko pelin näyttäminen edes Classicin mieleen, muutama lipun ostava katsoja vähemmän on niillä hinnoilla iso raha. Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta Jyväskylässä kuvattiin eri kalustolla (HirviTV?).

    Resursseista se on kiinni, Pasila on helpoin ja luonnollisin vaihtoehto. Jos rahaa olisi kuin Roope Ankalla, jokainen peli näkyisi televisiosta suorana vaikka Mertarannan ja Virkkusen selostuksella!

  32. HirviTV, Great Play ja Siltaloppi kuvasivat yhdessä tuon Happee – SSV pelin? Mutta Eipä tuota Classicia ja liittoa paljoa kiinnosta tämän lajin kehittäminen näin multimedia-aikana.. taitaa olla liian monta junttia (tolloa) kummallakin töissä?

  33. Olkaas nyt kommenteille:
    Helpoin ratkaisu ei nyt vaan ole aina paras. Eletään vuotta 2014 eikä 90- lukua jolloin YLE saneli mitä urheilua kansa katsoo. Liigalla olisi ollut mahdollisuus lisätä lajin suosiota antamalla myös Espoolaisille kannattajille edes yhden Tampereen matsin nettiTV:n kautta. Selostajat ja kommentaattorit on liigalla todella hyviä, tekniikka on siis ostettavissa Great Playn kautta. Nyt kumarretaan yhteen suuntaan ja pyllistetään meille espoolaisille.

  34. Etkö nyt ymmärrä, että parhaaseen ratkaisuun ei vain ole varaa??!! Eletään nyt mitä vuotta tahansa niin ei Greatplay tai mikään muukaan taho ilmaiseksi töitä tee! Tai osta sinä espoolaisena porvarina kalusto ja käy kuvaamassa peli, laita vielä striiminä nettiin tai osta samantien ohjelmapaikka mtv3:n salkkareiden päälle. Siinä vasta paras ratkaisu.

  35. Classic nimenä kai tarkoittaa sitä, että pelejä seurataan klassiseen tapaan eli lukemalla tulos seuraavan päivän lehdestä.

  36. Ei se liene aivan ilmaista roudata useiksi tunneiksi hyväpalkkaista kuvaus- ja selostushenkilöstöä paikalle autoineen tapahtumaan, jota seuraa muutama sata henkilöä paikan päällä ja muutama sata telkkarista?
    Joten? Mitä järkeä, ja kuka hyötyy, jos juuri ketään ei kiinnosta?