OLS tasoitti karsintasarjan kotivoitolla Welhoista – ”Täysi peilikuva eilisestä”

OLS pääsi lauantai-iltana juhlimaan ensi kauden liigapaikkaa. Kuva: Jari Turunen

OLS:n tehopyssyt yltyivät sunnuntaina hirmuvireeseen kotiyleisön edessä. Kuva: Jari Turunen
OLS:n tehopyssyt, Valtteri Parviaisen (oik.) johdolla, yltyivät sunnuntaina hirmuvireeseen kotiyleisön edessä. Kuva: Jari Turunen

Oulun Luistinseura otti sunnuntai-iltana kotivoiton SB Welhoista Salibandyliigan karsinnoissa. Oululaisten 8–2-voittoon (3–0, 2–2, 3–0) päättyneen ottelun voittomaalista vastasi kotijoukkueen Valtteri Parviainen.

Voitolla OLS tasoitti ottelusarjan 1–1:een. Liigakarsinnat jatkuvat joukkueiden osalta keskiviikkona Kuopiossa.

Mihin ottelu ratkesi?

Lauantaina karsintojen avausottelussa yllätystappion kärsinyt OLS tuli kamppailuun todella hyväliikkeisenä heti alusta asti. Kotijoukkue pystyi loistavasti toimineen avauspelaamisensa kautta rakentamaan jatkuvasti vaarallisia paikkoja Welhojen päätyyn. Vierasjoukkue pääsi otteluun kunnolla mukaan vasta puolen välin jälkeen. Siitä huolimatta OLS pelasi hyvin myös johtoasemassa, eikä suurta hätää tullut oikeastaan missään vaiheessa. Päätöserässä vierailijat pääsivät hyville paikoille, mutta maalinteko ontui, ja lopulta OLS iski vastahyökkäyksistä pelin lopullisesti pakettiin.

Ottelun hahmo?
Kentän ylivoimaisesti näkyvin ja paras pelaaja oli OLS-hyökkääjä Valtteri Parviainen, joka oli aina kentälle päästessään alati vaarallinen. Parviainen alusti joukkueensa maaleista kaksi ja viimeisteli itse hattutempun. Tyylikkäimpänä katsojien mieleen jäi varmasti ylivoimalla syntynyt 6–2-osuma. Parviainen nousi komealla yksilösuorituksella maalille ja laukoi pallon omien jalkojensa välistä yläpesään. Kehut ansaitsee myös kotijoukkueen nuori maalivahti Ville Mestari. Hänet vaihdettiin maalille jo lauantaisessa ottelussa, ja pelasi nyt itsensä aloittavaksi maalivahdiksi liigakarsinnan tuleviin otteluihin.

Ottelun puheenaihe?

Joukkueiden välinen tasoero oli ottelusarjan toisessa kohtaamisessa todella selkeä. OLS liikkui paremmin ja voitti suurimman osan kaksinkamppailuista, joka asettaa lauantaisen tappion yhä erikoisempaan valoon. Jarmo Härmä kertoi sunnuntaina lehdistötilaisuudessa vastustajan tason yllättäneen ensimmäisessä ottelussa, joka viittaisi oululaisten hetkelliseen motivaatio-ongelmaan sarjan avauksessa. Seuraava ottelu Kuopiossa antaa varmasti paremman kuvan siitä, mikä OLS:n ja Welhojen todellinen tasoero on.

Kommentit:
– Emme olleet ihan tarpeeksi valmiita tänään ja hävisimme muun muassa paljon kaksinkamppailuita. Kolmannen erän alussa pääsimme jotenkin peliin mukaan ja meillä oli paikkamme, mutta emme tehneet niistä, Welhojen hyökkääjä Aku Taira tiivisti.
– Peliin ja taktiikkaan piti tehdä muutoksia jo ensimmäisellä erätauolla, mutta kun ne eivät toimineet, niin piti ottaa vielä aikalisä siihen toisen erän alkuun. Emme saaneet alussa oikein jalkoja liikkeelle. Lopulta pääsimme jopa peliin mukaan ja tästä jäi myös paljon hyviä asioita. Keskiviikkona jatketaan, ja me otamme kotiedusta kaiken positiivisen irti, kuopiolaisten päävalmentaja Mikko Tiihonen kertoi.
– Tämä oli täysi peilikuva eilisestä. Ensimmäisessä erässä Welhot oli ihan purjeessa ja meidän olisi pitänyt olla ainakin viiden maalin johdossa. Eilinen oli niin surullinen esitys, että se teki oikeastaan vain hyvää joukkueelle. Emme edes tajunneet ehkä kunnolla, kuinka hyvä joukkue meillä on vastassa, OLS:n valmentaja Jarmo Härmä totesi ja jatkoi:
– (Ville) Mestari oli tänään loistava ja otti todella tärkeitä koppeja. Hän on ollut oikeastaan kaikissa pelaamissaan otteluissa todella hyvä, joten eiköhän Mestarilla mennä myös jatkossa, Härmä päätti.

Tilastohuomiot:
OLS: Valtteri Parviainen 3+2, Tatu Kiipeli 2+0, Ville Turula 1+1, Ville Mestari 25 torjuntaa
SB Welhot: Niko Mäkinen 1+0, Aku Taira 1+0

Linkit:
Jari Turusen ottelukuvat

6 comments

  1. Näyttäis sittenkin siltä , että , vaikka ottelusarjat on , niin silti näyttää siltä , että Ols ja Krp jatkavat ens kaudellakin liigassa .

  2. Samaa mieltä kyllä. Sunnuntain pelin nähneenä ei voi muuta sanoa kun, että uskomattoman huonot tuomarit. Onneksi kaksikko puhalsi sentään tasaisen paskasti molemmille, mikä olikin ainoa positiivinen asia tuomarilinjassa.

  3. Taitaa olla kuopiolaisia edellä mainitut. Mielestäni linja oli hyvä ja salliva. Pysyi samanlaisena ja ihan normaalia liigapeleissä.

  4. Juu, taitavat Hannut katsella tuomaritoimintaa divarilasien läpi. Nyt pelataan liigapaikasta ja liigajoukkuetta vastaa. Pitää pysyä normaali kontaktitilanteissa pystyssä.

  5. Kovat panokset peleissä. Silloin tuomareilla on taipumus sallia vähän enemmän.

    Onko se lajin henkisen kantinnheikkoutta, kun säännöt muuttuu ratkaisupeleissä?