Pääkalloennakko: Classic – Indians – ”En usko, että kukaan menee helposti jatkoon”

Classic on ollut tällä kaudella Indiansia vahvempi joukkueiden molemmissa kohtaamisissa. Kuva: Joni Winsten

Classic on ollut tällä kaudella Indiansia vahvempi joukkueiden molemmissa kohtaamisissa.  Kuva: Joni Winsten
Classicin Krister Savonen ja Indiansin Joel Ekroos kohtaavat tänään ensimmäistä kertaa miesten Salibandyliigan puolivälierien merkeissä. Kuva: Joni Winsten

Runkosarjan dramaattisten vaiheiden jälkeen voittanut Tampereen Classic valitsi puolivälierävastustajakseen debyyttikaudellaan Salibandyliigan runkosarjan kahdeksanneksi yltäneen Westend Indiansin. Tässä ottelusarjassa kohtaavat kaksi vahvasti markkinointiaan kollektiivisuuteen kohdistanutta brändiä, kun ”Classic Family” saa vastaansa itseään ja kanssaeläjiään ”Heimoksi” kutsuvan Indiansin.

Lähtökohdat:
Classic oli menettää runkosarjan voiton viimeisillä kierroksilla SSV:lle, mutta venyi komeaan voittoon viimeisen ottelun jatkoajalla SPV:tä vastaan. Classic onkin tällä kaudella esittänyt venymiskykyään useaan otteeseen ja tästä parhaimpina esimerkkeinä edellämainittu ottelu, sekä Suomen cupin finaalivoitto, joka ratkesi myöskin jatkoajalla. Indiansia voidaan taaseen pitää tämän kauden iloisimpina yllättäjinä ja jo pelkästään pudotuspelipaikkaa voidaan pitää hyvänä suorituksena nuorelle joukkueelle. Pudotuspelikokemuksessa viime kauden pronssimitalisti Classic on valovuoden edellä Indiansia, mutta se ei vielä anna syytä aliarvioida ennakkoluulotonta espoolaisjoukkuetta. Classic oli joukkueiden runkosarjan kohtaamisissa selkeästi parempi maalierolla 23-12.

Knopit:
Molemmat joukkueet tunnetaan ennakkoluulottomasta hyökkäypelistään. Runkosarjan voittanut Classic liikkuu kuitenkin maalinteon suhteen eri sarjassa tehtyään kaikkiaan 228 maalia 26 ottelussa, joka vastaa 8.77 maalia per peli. Heimon vastaava lukema jäi 89 maalia vaatimattomammaksi ja maaleja ottelua kohden kertyi lopulta 5.35. Vaikka Indians ei ole välttämättä vahvoilla mahdollisessa maalintekokilpailussa, niin tässä otteluparissa ”busseja” nähdään todennökäisesti ainoastaan hallien parkkipaikoilla.

Taistelupari:
Aikuisten peleissä ennen kauden alkua hiukan nimettämämpi 18-vuotias Markus Markkola oli runkosarjan tehokkain pelaaja Indiansin riveissä. Classicin 19-vuotias Peter Kotilainen nousi tärkeään rooliin runkosarjan päätöskierroksella ja on ollut hyvässä vireessä kauden ratkaisevilla hetkillä. Molemmat pelaajat edustivat Suomea viime kevään poikien MM-kilpailuissa ja ovat varmasti toisilleen ennestään tuttuja. Molemmista joukkueista löytyy useampi pelaaja, jotka kuuluivat kyseiseen pronssijoukkueeseen(Indians: Mikko Kirvesniemi, Eino Pesu, Miika Mertaniemi ja Markkola. Classic: Ilari Toriseva, Vertti Widgren, Nico Salo, Krister Savonen, Atte Eronen ja Kotilainen.).

Kommentit:
– Oltiin SPV-pelissä jo sillassa ja meillä oli vähän tuuriakin. Huikea lopetus hyödyttää enää kotiedun verran. En usko, että kukaan menee helposti jatkoon. Indians on hyvin liikkuva, hyvä pallollinen joukkue, Classicin pääkäskyttäjä Jarkko Rantala luonnehti Salibandyliigan kotisivuilla.
– Ensimmäisessä pelissä kumarreltiin kuvia ja toisessa pelissä puolustettiin tosi heikosti, jolloin Classic pääsi pelaamaan omilla vahvuuksilla. Ei tullut yllätyksenä, että Classic halusi juuri meidät vastaansa puolivälierissä, kommentoi Indiansin pääkäskija Mikko Laurikainen Indiansin kotisivuilla.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
23.10.2013 Classic-Indians 9-5 ja 19.1.2014 Indians-Classic 7-14

Näin pelataan:
Pe 7.3.2014 18:00 Classic-Indians
Su 9.3.2014 15:00 Indians-Classic
Ke12.3.2014 18:00 Classic-Indians
Pe 14.3.2014 18:00 Indians-Classic (tarvittaessa)
Ma 17.3.2014 18:00 Classic-Indians (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Kokemuspisteet sekä pelaajamateriaali kallistavat tamperelaisten puolelle ja Classic jatkaa voitoin 3-1.

Linkit:
Indiansin ennakko
Classicin ennakko
Salibandyliigan ennakko

3 comments