Pääkalloennakko: SSV – NST – Voittamisen kulttuuri kohtaa nuoruuden innon

Mika Ahonen on luotsannut jälleen Salibandyliigan kestomenestyjä SSV:n ällistyttävän kovaan kevätvireeseen. Arkistokuva: Mika Hilska

Mika Ahonen on luotsannut jälleen Salibandyliigan kestomenestyjä SSV:n ällistyttävän kovaan kevätvireeseen. Arkistokuva: Mika Hilska
Mika Ahonen on luotsannut jälleen Salibandyliigan kestomenestyjä SSV:n ällistyttävän kovaan kevätvireeseen. Arkistokuva: Mika Hilska

Miesten Salibandyliigan puolivälieristä löytyy yksi pari, jossa vastakkain pelaa kaksi voittavan konseptin kevääksi löytänyttä joukkuetta. Runkosarjan kakkoseksi sijoittunut SSV valitsi nimittäin vastustajakseen Lappeenrannan ylpeyden, NST:n, joka oli lopullisen sarjataulukon seitsemäs.

Lähtökohdat:
Vastakkain on kaksi todella hyvän kevään pelannutta joukkuetta. Lappeenrannan NST löysi taistelutahtonsa ja punnersi viimeisen viiden kierroksen aikana upeasti pudotuspeleihin, vaikka jossain vaiheessa näytti jo tukalalta. SSV petrasi myös tapansa mukaan kohti kevättä, eikä se ole hävinnyt kertaakaan vuoden 2014 puolella. Runkosarjan päätöskierroksella SSV isännöi juuri NST:tä kotonaan Pasilassa voittaen ottelun lukemin 6-3.

Knopit:
Maalivahtipelin tärkeyttä korostetaan aina pudotuspeleistä. NST nousi aikoinaan kauden 2004-05 päätteeksi Salibandyliigaan ja karsintojen ratkaiseva maali syntyi, kun puolesta kentästä lähtenyt laukaus yllätti tuolloin AC HaKin maalia vartioineen nykyisen SSV-vahdin, Henri Toivoniemen. Nähtäväksi jää, löytyykö Nakkisormilta tässä sarjassa ratkaisijoita ohittamaan yhtä kaikkien aikojen maalivahdeista. Toisaalta, kun muistellaan vanhoja ja puhutaan ratkaisijoista, on SSV-kapteeni Mikael Järvi pelannut ensimmäiset play-off-ottelunsa siinä vaiheessa, kun NST:n juniorilupaus Juho Kaila on vastikään oppinut kävelemään.

Taistelupari:
Knoppitiedoista on hyvä jatkaa kohtaan taistelupari, jossa yksittäisiä pelaajia on turha nostaa esille. SSV – NST tarkoittaa toisin sanoen samaa kuin kokemus vastaan kokemattomuus. SSV:n pelaajista löytyy yli 100 play-off-ottelua pelanneita pelaajia kolme, kun NST:sta eniten pudotuspelejä on vyöllään Tuomas Arposella, 24 kappaletta. NST:n tämänhetkisestä joukkueesta kukaan ei ole voittanut ainoatakaan SM-mitalia miesten tasolla, SSV:n pelaajilta näitä löytyy kaiken kaikkiaan 96 kappaletta. Löytyvätkö nuoruuden intoa ja kovaa taistelutahtoa uhkuvalta NST:lta realistisesti keinot kaataa Suomen kaikkien aikojen menestynein joukkue, entinen dynastia, SSV?

Kommentit:
– Vanhojen herrojen, joita olen valmentanut jo pitkään, ilme on ollut nyt sellainen, että halutaan tällä kertaa vähän pärjätäkin. NST toki repii ja raastaa, puolustaa tiukasti ja iskee hyvin vastaan, joten hereillä saadaan olla alusta saakka, SSV-valmentaja Mika Ahonen totesi puolivälieräparien valintatilaisuudessa.
– Viime vuonna haisteltiin pudotuspelitunnelmaa ja nyt tiedetään mitä se vaatii. Ollaan varmasti valmiimpia tänä keväänä ja jokasta peliä lähetään voittamaan, vaikka vastassa onkin rutinoitunut play-off-joukkue, NST:n pelaajista Samuli Hulkkonen pyöritteli samassa tilaisuudessa.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
8.12. NST – SSV 3-5
28.2. SSV – NST 6-3

Näin pelataan:
Pe 7.3. klo 18:00 SSV – NST, Pasilan UH
Su 9.3. klo 18:00 NST – SSV, Lappeenrannan urheilutalo
Ke 12.3. klo 18:00 SSV – NST, Pasilan UH
Pe 14.3. klo 18:00 NST – SSV, Lappeenrannan urheilutalo (tarvittaessa)
Su 16.3. klo 17:00 SSV – NST, Pasilan UH (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Pelit tulevat olemaan tiukkoja kaikki, mutta niitä pelataan vain kolme. SSV välieriin voitoin 3-0.

2 comments

  1. Heh, hyvä heitto toi ”entinen dynastia”. Teille ehkä, meille muille joukkue, joka on ollut viimeisessä 10 finaaliparissa toisena osapuolena on se dynastia. Sori.

  2. Jep, juuri näin. Etenkin kun enemmistö noista finaalisarjoista on päättynyt SSV:n kultajuhliin. Jokunen Cup-mestaruus löytyy myös viime vuosilta. Kyllä nykyinen ”dynastia” Seinäjoella on vielä varsin nuori. Muut joukkueet eivät sitten olekaan voittaneet juuri mitään…ainakaan jos mietitään ”entiselle dynastialle” seuraajaa.