Peliveljet selkeään voittoon Oilersista – SPV-hyökkääjän temput kuumensivat tunteita

SPV:n Ville-Pertti Kuusela näytti kapteenin esimerkkiä iskien toisessa puolivälierässä tehot 2+1. Kuva: Olli Laukkanen

Miesten Salibandyliigan Esport Oilersin ja Seinäjoen Peliveljien välinen puolivälieräsarja jatkui vierasvoittoisena. SPV kävi ryöstämässä voiton täydestä Tapiolan Urheiluhallista tasoittaen ottelusarjan. Seinäjokiset voittivat sunnuntai-illan kamppailun 2–8 (2–4, 0–2, 0–2).

Mihin ottelu ratkesi?
SPV oli läpi ottelun askeleen edellä Oilersia. Toisessa erässä Peliveljien kapteeni Ville-Pertti Kuusela näytti johtajan esimerkkiä tehtaillen molemmat toisen erän maalit, joiden avulla SPV meni tavoittelemattoman tuntuiseen neljän maalin johtoon.

Ottelun hahmo?
Palkintoraadin valitsema pelin ykköstähti oli odotetusti SPV-kippari Kuusela. Kuuselan ohella vierailijoilta pisti silmään hyvin pelannut maalivahti Jarno Ihme sekä kaksi syöttöpistettä merkkauttanut puolustaja Jyrki Holopainen. Jos perjantaina Oilers-puolustaja Patrick Wardi oli yleisön silmätikkuna, niin Espoossa samaa roolia kantoi vierailjoiden Tuukka Kiviranta, joka kyseenalaisilla hypyillään ja ärsyttämisellään sai Oilersin leirissä tunteet kuumenemaan. Kokonaisuutenakin mitattuna SPV oli erittäin vahva, eikä Oilersilta löytynyt yhtäkään pelaajaa lyömään kiilaa vierailijoiden rattaisiin.

Ottelun puheenaihe?
Joukkueiden toinen kohtaaminen sai molemmat pelaamaan ja siinä samalla myös tunteet kuumenemaan. Välillä tuntui, että pelin sähköistyessä muutamien Oilers-pelaajien hermot loppuivat kesken ja ajatus karkasi oleellisesta. Espoolaisten Sylvester Raikamo oli tästä hyvä esimerkki. Pelin kulkiessa mies on Oilers-leirin parhaita pelaajia, mutta kun vastustaja pääsee Raikamon ihon alle, on soppa valmis ja Raikamo vajoaa täysin pelin ulkopuolelle. Toinen asia, joka nousi esille, oli Oilersin pelaaminen maalinteossa onnistuttua. Kummankin Öljymiesten tekemän maalin jälkeen SPV rankaisi heti perään seuraavassa vaihdossa.

Kommentit:
– Tasonnosto oli selkeä ensimmäiseen peliin verrattuna. Ei kuitenkaan olla vielä sillä tasolla, mihin pystytään, SPV:n päävalmentaja Tommy Koponen kertoi.
– SPV oli 60 minuutin ajan parempi joukkue. Ensimmäisessä ja toisessa erässä meiltä puuttui pelirohkeus, Oilers-käskijä Teemu Varis kuvaili.

Tilastohuomiot:
Oilers: Sylvester Raikamo 1+0, Matias Kaartinen 1+0, Tomi Ikonen 18 torjuntaa
SPV: Ville-Pertti Kuusela 2+1, Erik Härkönen 2+0, Teppo Mäkelä 2+0, Janne Hulmi 1+1, Jarno Ihme 18 torjuntaa

Teksti: Janne Erola, Espoo

11 comments

  1. Luulenpa, että Spv on heräilemässä hiljalleen playoff-tunteeseen!
    Ei tiedä hyvää Esportille!

  2. Kuka pelasi numerolla #17 kun M.Kohonen ei ollut pelaamassa? Nimi oli ainakin teipattu yli.

  3. Kiviranta se ei opi, miten kovaa sitä pitää töötätä, että se lopettaisi pikkusian ja filmaamisen, savolainen jo yritti näyttää missä raja kulkee, silloin suuri marttyyri. Koponen esiintyy suomalaisen salibandyn moraalin vartijana, ei kiroile jne, mutta sikailun ja filmin suhteen nallekarkit selkäranka. Kyllä liitonkin pitäisi linjata, kuuluuko tällainen säbaan.

  4. SPV oli tässä ottelussa kaikilla osa-alueilla parempi. Kiviranta ihan hauska, kuuluu pudotuspelien tunnelmaan, yleisö reagoi ja joskus vastustajat, ei siinä sen kummempaa.
    Oilerssilla normaalia turhautumista kun ottelu oil jo ratkennut, miksi piitää nostaa pelaajia esille kun tunteetkin kuuluu peliin. Onko raportin kirjoittaja pelannut itse yhtään vastaavaa peliä kun dissaa erikseen Raikamoa?
    Sarjaa jatkuu 1-1 tilanteesta eli kumpikaan ei ole voittanut vielä mitään.

  5. Itseänikin ihmetytti raportin kirjoittajan asenne raikamoa kohtaan!? Kaveri kuitenkin etenkin keväisin liigan ehdotonta parhaimmistoa. Tunteet nyt kuuluu peliin eikä Raikamolla edes lähtenyt lapasesta, joten erityismaininta tässä raportissa täysin turha.

  6. Kyllä on mahtavaa, että salibandykentillä on persoonia. Lajihan olisi ihan kuollut ilman näitä veijareita.

  7. Tässä pelissä SPV pääsi parempiin maalipaikkoihin, SPV puolusti parhaiten tämän kauden näkemistäni joukkueista Espoossa, olisi tuossa Oilersilla toki ollut paikkoja kahta enempään, muttei ihan niin selkeitä kuin SPV:n vastaavat.

    Ottelu oli kohtuu tasainen, spv:n puolustuspeli oli parempaa ja tällä kertaa ansaittu voitto heille. Mielenkiintoista nähdä seuraava peli.

    Ei tuo Kivirannan show nyt oikeasti ketään häirinnyt enkä kyllä mitään kuumenemisia nähnyt. Ehkä istuin liian kaukana.