SPV veitsi kurkulla – neljän vaihdon Lastunen ratkaisi

Salibandyliigan puolivälierien taistelupari Seinäjoen Peliveljet ja Esport Oilers kohtasivat sarjan kolmannessa osaottelussa Seinäjoella. Hallitseva mestari SPV oli takaa-ajajan asemassa koko ottelun ajan niskalenkin ottelusarjasta otti Oilers voittaen matsin lopulta 6-7-lukemin (1-3,3-3,2-1).

Mihin ottelu ratkesi?
Ottelua hallitsi Oilers ja kampoihin yritti laittaa SPV. Kotijoukkue nousi pelimiehen kympillä kahden maalin takaa tasoihin Erik Härkösen kahdella osumalla. Härkösen oltua lähellä hattutemppua ja voittomaalia pääsi Oilers vastahyökkäykseen, ja yllätysnimi Joonas Lastunen otti ratkaisijan viitan niskaansa voittaen ensin oman kaksinkappailunsa ja lauottua sen jälkeen pallon yläkulmaan.

Ottelun hahmo?
Oilersin maalivahti Tomi Ikonen pelasi loistavan ottelun. Eleettömästi torjunut Ikonen oli joukkueensa kulmakivi 31:lla torjunnallaan. Hyökkääjä Matias Kaartinen mainio molempiin suuntiin. Tästä esimerkkinä 4-6-osuma, jonka Kaartinen itse alusti hyvällä peitolla omassa päässä, avauksella pystyyn ja viimeisteli lopulta tappavalla kääntölaukauksella.

Ottelun puheenaihe?
Pelin tempo oli playoff-otteluksi erittäin matala. Yleinen intensiteetti näytti olevan molemmilla joukkueilla vähäinen, eivätkä pelaajat tuoneet suuria tunteita esiin. Välillä näytti jopa siltä, että joukkueet säästelivät voimavarojaan tuleviin kohtaamisiin.

Kommentit:
– Laskeskelin, että taisi tulla neljä vaihtoa peliin. Ei haittaa, kun tämmöinen päätös oli. Hallittiin, sanotaanko, ekat 50 minuuttia. Sitten vähän pissittiin pöksyyn, mutta tämä riittää tällä kertaa, kommentoi ottelun voittomaalin iskenyt Joonas Lastunen.
– Kolmannessa erässä ruvettiin vähän enemmän vetelemään ja haastamaan. Saatiin sitä kautta hyvä nousu, mutta ei ihan riittänyt. Tässä nyt palauttelut, hyvät ruuat ja yöunet, ja huomenna saa lähteä metsästämään voittoa, kommentoi SPV:n kahden maalin mies Erik Härkönen.

Tilastohuomiot
SPV: Janne Hulmi 2+1, Erik Härkönen 2+0, Jarno Ihme 25 torjuntaa, Oilers: Matias Kaartinen 2+1, Patrick Wardi 2+0, Tomi Ikonen 31 torjuntaa.

One comment

  1. Tsemppia Oilersille ja ripaus onneakaan ei olisi pahitteeksi. Nyt olisi korkea aika ottaa se kotivoitto tässä ottelusarjassa 😉