SSV marssi avausvoittoon Happeesta – ”Toisen erän alku kääntyi ottelun käännepisteeksi”

SSV:n Jani Helenius oli loistavalla pelipäällä perjantaisessa välierässä. Kuva: Mikko Hyvärinen

SSV:n Jani Helenius oli loistavalla pelipäällä perjantaisessa välierässä. Kuva: Mikko Hyvärinen
SSV:n Jani Helenius oli loistavalla pelipäällä perjantaisessa välierässä. Kuva: Mikko Hyvärinen

SSV ja Happee avasivat oman sarjansa Salibandyliigan välierissä Pasilassa, jossa kotijoukkue voitti selkeästi 9-3 (1-2, 4-0, 4-1). Happee voitti ensimmäisen erän, mutta sen jälkeen SSV meni menojaan hurjan toisen erän siivittämänä. Ottelulla oli hyvä viihdearvo, kun kaukalossa ei peruuteltu ja meno oli vauhdikasta.

Voitolla SSV siirtyi sarjassa 1-0 johtoon.

Mihin ottelu ratkesi?
Happee otti ensimmäisen erän itselleen, mutta toisessa erässä kotijoukkue alkoi osua tolppien väliin siihen tahtiin, ettei Happee pysynyt enää mukana. Miko Kailiala teki tärkeät 2-2 ja 3-2 maalit, jotka aukaisivat kotojoukkueen maalihanat. Kun Niclas Meyer ja Harri Forsten osuivat vielä kertaalleen, ei Happee enää pystynyt vastaamaan.

Ottelun hahmo?
Twitterissäkin hehkutusta saanut Jani Helenius esitteli tänään taitojaan tehoin 1+3. Helenius tarjoili enemmänkin paikkoja kenttäkavereilleen, mutta tolpat olivat osaltaan estämässä lisämaalien synnyn.

Ottelun puheenaihe?
Ottelu oli vauhdikas ja tarjosi välierille sopivaa ryminää. Tuomareiden linja oli salliva, eikä turhista pilliin vislattu. Tästä kertoo myös ottelussa jaettu yksi jäähy. Vierasjoukkue toi mukanaan hyvän kokoisen kannattajaporukan, mikä piti hyvin ääntä Pasilan lehtereillä.

Kommentit:
– Ei päästy oikein peliin mukaan, etenkin se toisen erän alku oli tosi vaisu, joka kääntyi ottelun käännepisteeksi. Vähän katseltiin rytkettä, mitä tänään oli. Ei tässä oikein pysty syväanalyysiin. Lopputulos 9-3, ei sitä oikein pysty selittelemään vaikka miten kääntelisi, pisti ottelun pakettiin Seppo Pulkkinen.
– Ensimmäinen erä oli pienen tauon jälkeen vielä vaisumpi, mutta sitten saatiin träkki päälle. Parantaa pitää toki vielä, pelit jatkuvat, kommentoi Jani Helenius ottelua.

Tilastohuomiot:
SSV: Jani Helenius 1+3, Miko Kailiala 2+1, Lauri Stenfors 1+1 ja Mikael Järvi 1+1
Happee: Veli-Matti Hynynen 2+0 ja Eero Kosonen 29 torjuntaa

Linkit:
Mikko Hyvärisen ottelukuvat