SSV, Warberg vai joku muu ruotsalaisseura? Tero Tiitun suunnitelmat menivät uusiksi

Kuva: perwiklund.se
Kuva: perwiklund.se

Salibandytähti Tero Tiitun, 31, kevät on ollut hankala. Helmikuussa ensin Tiitun ruotsalainen seurajoukkue Warberg ilmoitti, ettei käytäkään optiota ensi kaudesta. Viikko sen jälkeen polvesta napsahti eturistiside poikki harmittoman näköisessä tilanteessa. Jatkosuunnitelmat menivät siis kerralla uusiksi.

Ex-pelaaja ja some-aktiivi Toni Lötjönen twiittasi viime viikolla, että sopimuksesi Warbergin kanssa on purettu. Pitääkö tieto paikkansa?
– Muodollisesti näin. En tiedä onko purettu oikea sana. Sopimuksesta oli kahden kauden jälkeen optiovuosi jäljellä. Molemmilla osapuolilla oli oikeus katkaista optio tiettyyn päivämäärään mennessä. Warberg ilmoitti jo helmikuussa viikkoa ennen loukkaantumistani, etteivät voi käyttää optiota. Pidin asian kuitenkin vielä tuolloin omana tietonani, jotta joukkueen fokus säilyisi olennaisessa kauden tärkeimmillä hetkillä, Tiitu taustoittaa Pääkallo.fi:lle.

Warberg haluaisi pitää Tiitun, muttei yksinkertaisesti pysty tarjoamaan yhtä hyvää sopimusta talousongelmien takia. Ruotsissa on raportoitu yleisesti, että Warberg teki kaudesta 2012–2013 peräti kolmen miljoonan kruunun tappiot.

– Kyllä he käsi sydämellä sanoivat, että haluaisivat pitää minut, Tiitu kommentoi.

Nyt Tiitun tilanne ensi kauden osalta on täysin auki. Sopimus Warbergin kanssa päättyy huhtikuun lopussa. Sen jälkeen hänestä tulee omien sanojensa mukaan ”työtön työnhakija”. Ura jatkuu joko Ruotsissa tai Suomessa.

Oman haasteensa tuo polvivamma. Tiitu on peleistä sivussa noin puoli vuotta. Tämän kauden pudotuspelit jäivät Tiitulta väliin, sillä vamma tuli runkosarjan viimeisillä kierroksilla.

Kuva: perwiklund.se
Kuva: perwiklund.se

– Tietenkin tuli ylimääräinen mutka matkaan polven takia. Toissa perjantaina se leikattiin. Leikkaus meni hyvin. Palasin juuri Ruotsiin ja nyt ruvetaan katsomaan asioita eteenpäin täällä, Tiitu selostaa ja jatkaa:

– Sopimuksesta pitää neuvotella uudestaan Warbergin kanssa ja varmaan jonkun muunkin ruotsalaisjoukkueen kanssa. Tuntuu siltä, että minulla olisi vielä annettavaa täällä. Olen elänyt unelmaani Ruotsissa. Ykkösvaihtoehto on jatkaa täällä, mutta SSV on aina myös hyvä vaihtoehto.

Missään tapauksessa Tiitu ei ole lyömässä hanskoja tiskiin. Polvivammasta huolimatta tavoitteena on pelata joulukuussa Göteborgissa miesten MM-kisoissa.

– Niin paljon tätä lajia vielä rakastan, että tuntuisi tosi väärältä lopettaa ura polven taittumiseen kaksinkamppailussa jossakin runkosarjapelissä. Ajatuksena on, että väännän itseni timanttiseen kuntoon ja pelaan joulukuussa Göteborgissa.

9 comments

  1. Onnea matkaan Tero, mutta samaan hengen vetoon toivon, että Teron otetaan Göteborgiin ainoastaan siinä tapauksessa, että on oikeasti timanttisessa kunnossa.
    Rammoilla puolikuntoisilla Suomi jää ihan yhtä pahasti Ruotsin jalkoihin, kuin viime kisoissa.

  2. Niinpä, aika monta puolikuntoisena näistä salibandyn veteraaneista, jos puolikuntoisena polvittuella pelataan eikä anneta nuoremmille mahdollisuutta niin uskottavuus laskee maajoukkueessa.
    Villi veikkaus että Tero tulee ensi kaudeksi Oilerssiin. Jos hän on huippukunnossa niin kuuluu edelleen maajoukkueeseen.

  3. mielestäni Teron peli ei riittänyt viime kisoissakaan kovia maita vastaan. Toisaalta nyt hän on kaksi vuotta ”kokeneempi”….

  4. Juuri tätä tarkoitin. Siellä oli viime kisoissa yks jos toinenkin kokeneemman pään kavereista joka tuli kisoihin suoraan sairastuvalta. Peli oli sitten sen näköistä, kun kunnolla lyötiin vauhtia koneeseen.

  5. Tiitu vois tulla OLSiin näyttämään nuoremmille miten joukkuetta johdetaan. Taitaa vaan olla kauempaa haettu ku Saksasta tuotu auto..

  6. Joo kyllä toi kommentti lensi suoraa toiselle planeetalle.Mutta jottei ihan tule offtopiccia niin teron nään mm-joukkueessa,sen verran hyvää jälkeä ”ehti” ruotsissa tehdä.

  7. Tiitu menee Tepsiin. Hautaniemen lähdöstä vapautui rahaa, jolla saadaan Tiitu junnuille asennekasvattajaksi.