SSV:lle pronssimitalit ja Stenforsille hurja tälli – katso sunnuntain salibandytulokset

Kuvakaappaus: Yle Areena

Kuvat: Juhani Järvenpää
Kuvat: Juhani Järvenpää

Salibandyn pääsarjoissa oli sunnuntaina ohjelmassa kaksi ottelua, miesten Salibandyliigan pronssiottelu sekä yksi divarikarsinta.

Salibandyliigan himmeimmät mitalit vei lopulta SSV, joka kaatoi pronssiottelussa Oilersin lukemin 8-5.

Vielä päätöserän alussa kamppailu oli tiukka lukemien ollessa SSV:lle 5–4, mutta Oilersin Matias Kaartisen saama 5 minuutin jäähy ajassa 51.11 ratkaisi kamppailun SSV:n hyväksi. SSV naputteli ylivoimalla kaksi maalia, eikä Oilers enää saanut kirivaihdetta päälle.

Kaartinen sai jäähyn, kun hänen kontakti osui maalin takana laidan vieressä SSV-puolustaja Lauri Stenforsiin, joka lensi kontaktista pahasti Pasilan Urheiluhallin päätyseinää päin. Ylen tv-lähetyksen hidastuksen perusteella Stenforsin pää osui päätyseinän tolppaan. Stenfors makasi kauan laidan takana ennen kuin hänen talutettiin pukukoppiin.

Pääkallo.fi kertoo lisää pronssiottelusta illan aikana.

Salibandyliigan pronssiottelu
SSV–Oilers 8–5
SSV:lle pronssia.

Divarikarsinta sunnuntaina
O2JKL–SSRA 4–9
SSRA jatkokarsintaan voitoin 2–1.

35 comments

  1. Eipä löytyny nousijaa Sisä-suomesta tälläkään kaudella, lauluun lähti sekä Pirkat että O2.

  2. Miks Pasilan hallia ei koske liiton sääntöjen määrittelemät turvarajat kaukalon ulkopuolelle? Jos niitä noudatettaisiin, niin Kaartiselle olis tilanteesta tullu korkeintaan kakkonen.

  3. Muistuu myös mieleen tapaus, jossa Riku Kekkonen taklasi jonkun Loviisan Torin pelaajan hänen TPS aikoinaan johonkin seinään. En muista kumman kotimatsi oli, mutta tämä näkyi nelonen prolta silloin.

  4. Pirkkoja sekä O2:ta pidettiin ennakkoon todella vahvoina. Ei mene aina kuten pitäisi. No ei tullut Sisä-Suomen kakkoseen sentään kuin Ilves lopulta, kun sekä Lasb että Steelers säilyivät. Lohko on alunperin jo aika täysi, nyt lisääntyi vielä yhdellä. Länsilohko oli vain kahdeksan joukkueen kolminkertainen sarja. No sitä täydennetään nyt sekä nousijoilla että putoajilla.

  5. voisi vaikka tähän kommentoida että karma is a bitch; stenfors itse taitaa muistaa minkälaisen tempun teki lovisa tor-pelaajalle pelin alussa pari vuotta sitten tps:n kotipeleissä (tv-ottelussa).

  6. Loukkaantuminen on aina valitettavaa! Eikä sitä toivo kenellekkään! Mutta Lauri S vain vähän liian monasti itkee tuomioista tuomarille. Muuten kyllä hyvä puolustaja. Tämä on vain piirre pellaajassa. Mikä ei ole mukavaa…

  7. Naurettava tuomio pienestä hartiakontaktista, ei mitenkään voi tuomita vitosta siitä että verhon takana oli kaamea terästolppa jota Stenfors ei arvannut varoa.

    Ei voi tuomita seurauksista vain teosta. Vapari olisi riittänyt. No, ehkä tästä jäi nälkää kesätreenikauteen.

  8. Oli kyllä erikoista että terästolpat lakaistaan verhon alle, ilman verhoa olisi varmaan osannut väistää sen.

  9. Jos ei olisi osunut tolppaan niin max 2min, luultavasti vain vapari salibandyn nykyisellä tuomarilinjalla. Pitäisikö linjaa tiukentaa, ettei jollekin käy vielä pahemmin? Omasta mielestäni voisi aina antaa jäähyn, jos pelaa pelkkää miestä eikä edes yritä palloa.

  10. No ei tuossa taklauksessa voi hirveesti kaartista syyttää jos pääty seinät on vajaan metrin päässä kaukalosta mutta näinhän Se on monella muullakin paikkakunnalla,espoossa,mosalla,Jyväskylässä ja varmasti muuallakin.

  11. Aivan älytöntä laittaa päätyyn musta verho, jotta ei näe mistä kohtaa ottaa ottaa vastaan kun on lentämässä seinää kohti.

  12. Kukas niistä olosuhteista muuten vastaa?
    Toisella puolella päädyn tolpat pehmustettu,
    toisella puolella kiva musta verho:)

  13. Tottahan se on, että rangaistus määräytyy monesti seurauksenkin perusteella, mutta kun pelataan sisällä ja vaihtelevissa olosuhteissa, niin kai se vaan kuuluu hyväksyttäviin asioihin. Jos elettäisiin täydellisessä maailmassa, niin kaikki kovat rakenteet alkaisi aikaisintaan 20 metrin päässä kentästä, se ei vaan monessa palloiluhallissa toteudu. Voihan tuotakin tilannetta katsoa molemmista suunnista, mutta ei tuossa mielestäni suurta vääryyttä tuomiolla kyllä tehty. Erittäin huonoon paikkaan tehty tuuppaus, jonka ei varmaan ollut tarkoitus vahingoittaa, mutta ei tuo seurauskaan ihan odottamaton vaihtoehto ollut. Musta verhokaan ei todella auta laidan yli lentävän pelaajan siistiä laskeutumista. Lieneekö tuon vain toisessa päässä olevan verhon tarkoitus auttaa (kotijoukkueen) maalivahtia kahden erän ajan näkemään pallo paremmin, kun tausta on yksivärinen?

  14. ”Omasta mielestäni voisi aina antaa jäähyn, jos pelaa pelkkää miestä eikä edes yritä palloa.”

    Toisessa(?) erässä oli tilanne, jossa Lax lanasi Pfitznerin vastapalloon eikä välittänyt pallosta tuon taivaallista. Ei edes vaparia.

  15. Näin se meni, ihmettelin samaa, TV: n kuvassa näkyi Laxin päähän kohdistunut törkeys, jossa olisi myös voinut sattua pahasti. Samanlaista sattui viime vuoden keväällä kun Toivonen tarkoituksellisesti vahingoittii Pfitzneriä.
    Tahallinen väkivalta ei kuulu urheiluun mutta vahinkoja sattuu nopeassa ja vauhdikkaassa lajissa.
    Forsten on esimerkillinen herrasmiespelaaja, vastustajat myös kunnioittaa häntä.
    Kaartinen on taitopelaaja joka ei varmasti tahallaan halua vahingoittaa. Toivottavasti Stenfors toipuu nopeasti, häntä tarvitaan maajoukkueessa.

  16. Ehkä blogistimme voisi kertoa miksi tästä tuli 5 min, tuomio oli erittäin tärkeä ottelun kannalta. Ymmärrän että tilanne saattoi näyttää livenä toisenlaiselta, olisi kiva kuulla mikä olisi tuomio olisii videolta annettuna.

  17. Mun näkemyksen mukaan tossa nyt ei ollut mitään epäselvää, Kaartinen ajaa myöhässä juoksulinjalle ja jatkossakin vaan femmat noista niin saa noi kitkettyä pois. Eipä tossa vastustaja kerkee mitään tekemään ja näitä näkee liikaa sarjatasosta riippumatta ja sitten ihmetellään jäähyjä…

  18. Täytyypä nyt näin tuomarinäkökulmasta antaa myös kommentti tuohon ajelutilanteeseen: femma oli tuosta hyvä ratkaisu, koska Kaartisen ainoa tarkoitus tilanteessa oli torpata kaveri. Lisäksi osuma tapahtui laidan lähellä/laitaa vasten, mistä jo sääntöjenkin mukaan annetaan kovennettua (taklaaminen kaukalon laitaa vasten, 5 min), vaikka tässä syykoodi taisikin olla väkivaltaisuus. Syy siihen, että kaukalon laitamat on määritelty kovennettuna, on juuri noihin alueisiin liittyvä vaarallisuus. Toki on todettava, että mikäli kyseisessä hallissa olisi ollut metritolkulla tilaa päädyssä, oltaisiin tuosta tilanteesta saatettu hyvinkin selvitä kakkosella. Sen verran olosuhteet siis vaikuttavat tuomioihin.

    Haluaisin lisäksi kommentoida Pääkallon journalistista linjaa: monasti tällä kaudella on revitty seiskatyylisiä otsikkoja kuten ”Tuomarityöskentely oli säälittävää”, vaikka kyseisenkin artikkelin lainaus oli yhden henkilön mielipide. Miksi sitten kun yksittäinen pelaaja ottaa mitalipelin kolmannessa erässä yhden maalin takaa-ajoasemassa viiden minuutin jäähyn, ei kirjoitella tyyliin: ”KAARTINEN RATKAISI TÖTÖILYLLÄÄN PRONSSIN SSV:LLE”. Koska siitähän tapauksessa oli harvinaisen selvästi kyse.

    Korostan, etten toivo moista uutisointia, koska virheet kuuluvat peliin. Samalla toivoisin, etteivät nämä epäilemättä välillä esiintyvät tuomarivirheetkään olisi uutisoinnin keskiössä, vaan kunniapaikan saisivat rehti peli ja urheilulliset ratkaisut.

  19. Voisivat alkaa treenata jo nyt ensi vuotta varten ja lopettaa valittamisen. Samoin Espoon isät ja äidit jotka joka pelin jälkeen täällä itkevät tuomarilinjaa! Eikö olisi helpompi laittaa lapsensa tuomari kouluun eikä pelaamaan jos on noin vaikeeta niellä tappio. Minun mielestä tuomari linja oli alusta loppuun hyvä! Ja en ole ssv fani enkä Espoon kannattaja.

    Happee voittoon!!!!!

  20. Ei kai tässä keskustelussa kukaan ole itkenyt tuomarilinjasta. Itseäni ainakin kiinnostaa keinot, millä saadan tällaiset tilanteet pois pelistä. Peli on koventunut vuosivuodelta ja jossain vaiheessa tulee/tuli raja vastaan, jonka jälkeen nähdään vakava loukkaantuminen. Jalkapallossa saa ”aina” kortin, jos ajaa vastapalloon. Salibandyssa tuomio voi olla mitä vaan: 5 minuutista pelin jatkumiseen ilman vaparia.

    Ps.Pikkupojat on hyvä nimimerkki teille.

  21. Ei tuo matsi siihen jäähyyn ratkennut. Turha sitä on jauhaa. SSV pelasi koko ottelun ajan paremmin, se myös johti peliä käytännössä koko matsin ajan. Selvästi parempi joukkue voitti pronssia. Onneksi olkoon.

  22. Oilers oli kirinyt SSV-johdon maalin päähän ennen tuota lopun kohellus-vitosta.
    Siihen se ratkes.

    Mutta tosipelit alkaa perjantaina Tampereella.

  23. Onko tuo Kaartisen ja Stenforssin tilanne mahdollista nähdä jostakin?

  24. Eikö Jyväskylän Monitoimitalon pitänyt olla finaaleihin liian pieni? Nyt kuitenkin siellä liigan sivujen mukaan saakin pelata?

    pe 4.4. klo 18:30 Classic – Happee, Tampere Areena
    su 6.4. klo 15:00 Happee – Classic, Monitoimitalo Jyväskylä
    la 12.4. klo 15:20 Classic – Happee, Tampere Areena

    tarvittaessa
    su 20.4. klo 15:50 Happee – Classic, Synergia-Areena Jyväskylä
    ma 21.4. klo 12:30 Classic – Happee, Tampere Areena.

  25. Taas annettu joku poikkeus lupa! Olis kiva ollut katella paikan päällä, mut ei tarvi vaivautua tunkeen sinne monnarille. Olis sen pelin pelannut sit kun on jäähallissa mahdollista.

  26. Happee olisi pelannut myös toisen finaalin jäähallissa jos olisi ollut mahdollista, mutta ei ollut. Seuraava vaihtoehto olisi ollut kaukana Jyväskylästä. Kiitos Liitolle että järkipäätös oli saada pelata Monnarilla.

  27. Miksi Happeen ei ollut mahdollista viedä ensimmäistä kotifinaalia jäähalliin? Olisiko ollut liian kallista? JYPpihä taitaa olla kesälomilla