Storvreta punnersi kuilun partaalta jatkoon – jatkoaikavoittoa seurasi 2430 silmäparia

Kuva: perwiklund.se
Kuva: perwiklund.se

Ruotsin Superliigassa todistettiin viimeisen kahden viikon aikana huikeaa draamaa, kun suuri ja mahtava Storvreta oli pudota ennakkoon heikommaksi arvioidulle Hide-a-lite Mullsjölle puolivälierissä. Ottelusarja ratkesi vasta seitsemännessä ottelussa, jossa saksalainen Fredrik Holtz ratkaisi ottelun jatkoajalla ajassa 60.31 lukemiin 6-5 ja. (2-3,3-2,0-0,1-0).

Seitsemännen ottelun ratkaisupelaajia olivat erityisesti 2+2-tehopisteet mieheen nakuttaneet Holtz sekä Ruotsin maajoukkuepelaaja Henrik Stenberg. Suomalaistähti Mika Kohonen keräsi yhden syöttöpisteen.

Runkosarjan seitsemänneksi sijoittunut Mullsjö johti sarjaa ensin voitoin 2-0 ja myöhemmin 3-1, mutta kovissa liemissä keitetty uppsalalaisjoukkue nousi vielä rinnalle ja ohi. Storvreta kohtaa välierissä kovavireisen AIK:n.

Salibandykulttuurin kannalta sarja toi lajille positiivista huomiota. Seitsemää ottelua kävi katsomassa kaikkiaan 12896 katsojaa, joka tekee 1842 katsojaa ottelua kohden. Storvretan viimeistä kotiottelua seurasi 2430 katsojaa ja Fyrisovilla viihtyi neljää ottelua kohden keskimäärin 2061 silmäparia.

Storvretan suomalaisista pelaajista Kohonen on kerännyt seitsemässä ottelussa pisteet 2+5 ja Rickie Hyvärinen 2+3. Pääkallo.fi uutisoi aiemmin, että joukkueen kolmas suomalainen Hannes Öhman ei ole toistaiseksi pelannut pudotuspeleissä perhepiirissä sattuneen tragedian vuoksi. Öhman istui kuitenkin penkillä viimeisimmässä ottelussa.

Päivitetty 25.3. klo 1.20

4 comments

  1. Öhman kylläkin oli kokoonpanossa, mutta penkillä, kun Storvreta pelasi koko pelin samoilla kymmenellä kenttäpelaajalla.

  2. Aivan mahtavat luvut yleisöstä! 2430 on yhtä paljon kun esim. jossain kotimaisen kiekkoliigan pelissä. Suomessa vähän nuo yleisömäärät pistää miettimään kyllä nyt yli tuhat pitäisi saada joka peliin?

  3. Onhan Ruotsissa tuota asukastakin puolet enemmän eli Suomessa vastaava luki olisi n. 1200. Toki sekin tällä hetkellä käytännössä kaikille saavuttamaton.

  4. Eihän Suomen halleihin ees mahu noi paljoo ihmisiä:-). Mut jos nyt saadaan noin hallit täyteen, siihenkin on meillä matkaa. Niinku joka lajissa, suomalaiset on vähän laiskaa väkeä lähtemään katsomoihin…