Suomalaistähden poissaolon syy selvisi – tragedia perhepiirissä

Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Hannes Öhman
Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Suomalaistähti Hannes Öhman on puuttunut Ruotsin Superliigan Storvretan kokoonpanosta puolivälieräotteluissa Hide-a-lite Mullsjöä vastaan. Nyt erittäin surullinen syy poissaololle on selvinnyt.

Öhmanin avovaimon isosisko menehtyi onnettomuudessa viime viikon maanantaina, ja 37-vuotias suomalainen jättäytyi pois joukkueen vahvuudesta välittömästi. Surutyö on ottanut luonnollisesti koville, ja asiat on laitettu tärkeysjärjestykseen.

– Onhan tämä lyönyt kovaa, ja tämä on äärimmäisen raskasta. Minun pitää huolehtia perheestäni, sillä meillä on kaksi pientä lasta, ja se on tehnyt tästä erityisen hankalaa, Öhman kertoo Expressenin haastattelussa.

Storvretan kausi on katkolla huomenna, sillä yllättäjä Mullsjö johtaa puolivälieräsarjaa voitoin 3-1. Öhman ei vielä tiedä, koska paluu kaukaloon tapahtuu, jos edes tapahtuu.

– On parempia päiviä, jolloin tuntuu, että voisin mennä takaisin, mutta niin kauan kuin minua tarvitaan kotona, se on tärkein asia. Olen sanonut joukkuekavereille, että tässä voi mennä päivä tai kuukausi, vaikka tottakai haluaisin mennä takaisin niin pian kuin mahdollista. Minun on oltava siellä, missä minua tarvitaan eniten, ja nyt juuri se on sataprosenttisesti koti, Öhman valottaa.

Myös Storvretan urheilujohtaja Erik Brännström ottaa osaa perheen suruun.

– Salibandy muuttuu toissijaiseksi, kun jotain näin surullista tapahtuu. Ajatuksemme ovat Hanneksen ja hänen perheensä luona tämän vaikean vaiheen aikana, Brännström korostaa.