Oilers yllätti SPV:n komealla nousulla – katso perjantain salibandytulokset

Sama mies iskussa vuodesta toiseen. Classicin Lassi Vänttinen naulasi tehot 2+3 Indiansin arkkuun ja ratkaisi 7-6 -kotivoiton jatkoajalla. Kuva: Topi Naskali

Esport Oilers aiheutti harmaita hiuksia hallitsevan mestarin SPV:n leirissä voittamalla mestarit kahden viimeisen erän kirin myötä lukemin 3-5(3-0,0-2,0-3). SPV ei onnistunut maalinteossa ensimmäisen erän jälkeen, joten ensimmäinen kiinnitys ottelusarjassa matkasi Espooseen.

Oilersin Sylvester Raikamo osui kahdesti ja Patrick Wardi syötti kaksi osumaa. Hallitseva Suomen mestari SPV ei hävinnyt viime kevään pudotuspeleissä otteluakaan.

Classicin ja Indiansin kamppailu venyi jatkoajalle asti. Kotijoukkueen Lassi Vänttinen upotti Indiansin jatkoajalla ajassa 60.42. lukemin 7-6 ja. (2-1,2-3,2-2,1-0)

Vänttinen oli Classicin voiton takuumies ja tehtaili kaikkiaan tehot 2+3 kamppailussa. Indians tarjosi ennakkoon altavastaajan asemasta erinomaisen vastuksen ja tuli ottelussa kovan kirin jälkeen tasoihin Mikael Sieväsen maalilla ajassa 58.18.

SSV kaatoi NST:n Pasilassa lukemin 8-1(3-0,2-1,3-0) ja otti odotetun voiton ottelusarjan ensimmäisestä kamppailusta. SSV:n kokenut Harri Forsten osui ottelussa kahdesti.

Myös Happee piti pintansa kotikentällä ja kaatoi Tapanilan Erän lukemin 7-2(5-1,1-0,1-1). Ottelu ratkesi pitkälti ensimmäisessä erässä, jonka jälkeen Happee oli karannut jo 5-1-johtoon. Happeen Jami Manninen iski tehot 1+1 ja Juuso Heikkinen syötti kaksi osumaa.

1. Tää meni just nappiin.
    Tasurilla pitkävedosta parikymppiä (kiitos), ja jatkolla Clasulle voitto.

Hyvä alku!

2. Hävetti katsoa tuota NST:teen peliä. Luulin, että tekisivät kaikkensa voiton eteen, mutta täysin lampaita oli koko porukka. Maha jo täynnä?

3. Voi Veljet! Jaripekat kontas kotona. Missäs se pelimiesten kymppi oli nyt?

4. Kiitosta veljien streamille.

Selostus oli kohtuu asiantuntevaa, ekassa erässä tosin vähän results oriented kun SPV sai kaksi ilmaista maalia espoolaispasseista ja oilers kolisutti tolppia ja tuhri avopaikkojaan – kommentti oli lähinnä että Oilers ei saa mitään aikaan.

Sitten taas tulkitsivat loput 2 erää oilersdominoinniksi ja siinä mielessä totta että maalipaikkoja ei SPV juuri saanut mutten nyt ihan dominointina nähnyt sentään.

Kuriositeettina voittomaali kukkupassista, tosin matalana.

5. Patrick Wardi sai tehdä ihan mitä lystäsi, milloin korkeaa mailaa ja turhaa tuuppimista tilanteen ohi ollessa eikä istunut kertaakaan jäähyllä. Tuomarit olivat jälleen ihan kusessa.

6. Etten anna väärää kuvaa, SPV oli ihan yhtä kusessa 40 minuuttia. Ihmetyttää vain tuo Wardin pelleily ja se ettei siihen millään tavalla puututtu. Kyllä se terävin Wardeista on Oliver.

7. SPV suli taas, kun vastustaja pääsi peliin mukaan. Oilersille hatunnosto ykköskentän pimentämisestä, Koski&co ei saanut mitään aikaiseksi kolmannessa erässä. Varis on lyhyessä ajassa saanut valmennettua Oilersin sellaiseen iskuun, että en ihmettele jos SPV lähtee kesälomalle jo ensimmäisellä kierroksella.

SPV luotti taas liikaa siihen, että Koski taikoo voittoon tarvittavat maalit. Kosken temput riittivät voittoihin vielä runkkarissa, mutta nyt kun vastustajat ovat skoutanneet paremmin SPV:n ykköskentän kuviot niin heidät on helpompi pimentää. Muiden kenttien taustatuki ei riitä tällä hetkellä.

Hyppään nyt asiassa rajusti asioiden edelle, mutta kävi tänä keväänä kuinka tahansa, niin omasta mielestäni SPV kaipaa pientä vaihtelua rosteriinsa. Hyökkäyspäästä pari miestä vaihtoon ja pakistosta myös. Uudet pelaajat saisivat tuoda jotain uutta vivahdetta pelaamiseen, jotta saadaan enemmän variaatioita.

8. kyllä tuomarit oli tänään hyviä ja ennen kaikkea tasapuolisia. P.Wardi oli kentän päällikkö

9. Classic-Indians oli erittäin viihdyttävä peli. Jokakeväinen Classic-ilmiö toistui; kun pleijarit alkaa, niin katsomo tyhjenee. Tänäänkin katsomo oli kyllä huomattavan tyhjä ja tunnelma sen mukainen. Eikö niitä ilmaislippuja voisi jakaa myös näihin peleihin, niin saataisiin edes vähän pleijaritunnelmaa katsomoon.

10. Nopeestipa suli uskonveljet. Apilla ja muilla värilaseja päälläpitävillä on varmaan parempaa tietoa siitä missä mättää?

11. Tässä näkee Classicin fanikulttuurin, kun joutuu maksamaan lipusta, ei ilmestytä paikalle. Vai oliko tuudittauduttu helppoon sarjaan?

12. Ai mikä mättää? Lerssi olimtänään 2 maalia parempi. Ei maistunut SPVlle voitto. Samaa mieltä olen kyllä siitä että tuomarit olivat molemminpuolin yössä. No, kevät on pitkä…

13. koittakaa nyt päästä noista uskonveljistä jo yli. Salibandya täällä pelataan, eikä sekoiteta politiikkaa tai uskontoja tähän.

Spv suli, ja vastavuoroisesti Oilers tulee olemaan kova pala tänä vuonna jokaiselle porukalle. SSV toki kiittää ja vaikuttaisi tie olevan heille pedattu, mikäli SPV tästä lomille kiitää.

14. Ja pitää huomioida että tämä oli ensimmäinen peli vasta. Se Tuutsin sähköisku muutti pelin suunnan…

15. Siis Indians antoi enemmän vastusta Classicille kuin Erä jua NST omissa peleissään. Miksi tämä ei kiinnosta Tampereella? Classic ei välieriä näe.

16. onhan se hienoa että joillakin on halu maksaa otteluihin että pääsee laskemaan katsojat. Siinä sitä tosi fanittamista lajia kohtaan.

17. Meanwhile in Sweden, suomalaiset ovat näköjään pistepörssin kärjen ulkopuolella? Ruotsin maajoukkuemiehet kympin joukossa.