”Viime vuonna ei oltu valmiita ensimmäiseen välierään”

SC Classicin väriläiskä Asseri Jääskeläinen siirtyy tämän kauden jälkeen Ruotsin Superliigaan. Kuva: Topi Naskali.

SC Classicin väriläiskä Asseri Jääskeläinen siirtyy tämän kauden jälkeen Ruotsin Superliigaan. Kuva: Topi Naskali.
SC Classicin väriläiskä Asseri Jääskeläinen siirtyy tämän kauden jälkeen Ruotsin Superliigaan. Kuva: Topi Naskali.

Miesten Salibandyliigan välierät starttaavat perjantaina. Runkosarjan voittanut Classic saa vastaansa SPV:n laulukuoroon komeasti lähettäneen Esport Oilersin. Classic-pakki Asser Jääskeläinen ennakoi välieräsarjaa seuran sivuilla.

Classic selvitti tiensä välieriin kaatamalla sarjanousija Westend Indiansin puolivälierissä voitoin 3–1.

– Kiva vastus on tulossa. Astetta kokeneempia pelaajia vastassa. Pallolla ne on ollut aina taitavia. Ja eiköhän Oilers rakenna sieltä jonkun mökin meidän purettavaksi, Jääskeläinen ennustelee.

Classicin valmistautuminen välieriin alkoi maanantain videopalaverilla. Lisäksi ohjelmassa on viisikkopalavereja ja viimeistelytreeniä. Jääskeläisen mukaan tärkein viilaus on kuitenkin henkisellä puolella:

– Kapteeniston kanssa muistutettiin viime vuodesta, jolloin tiukan Erä-sarjan jälkeen ei oltu valmiita ensimmäiseen välierään. Juteltiin, miten tärkeää on, että jokainen valmistautuu jo viikolla. Käy huonosti, jos latausta alkaa etsiä viittä vaille kuusi perjantaina, Jääskeläinen sanoo ja jatkaa:

– Jos saadaan hyvä flow päälle, niin sittenhän meitä ei oikein pysäytä mikään.

Classicin sivujen alkuperäinen juttu.

7 comments

  1. Iso pettymys kun YLE ei lupauksista huolimatta lähetä välieriä, ainoastaan jos sarja venyy 4-5 peliin niin on mahdollisesti mukana..?
    Samoin Classic- Oilers matsia ei nähdä mistään, surkeaa toimintaa. Nyt eletään 2014 vuotta ja tekniikka on valmiina kun vaan tahtoa ja ymmärrystä lajin kehittämiseen olisi.
    Kevät ja pudotuspelit pitäisi olla parasta aikaa myös kannattajille!

  2. Tämä televisiointisopimus on ollut umpi surkea! Ja tätä hinkattiin liitossa syksyllä monta kuukautta. Montakohan peliä tänä kautena lopulta tullaan televisioimaan? Äkkiä takas 4 Pro:lle, jotta näkis pelejä edes ensi kaudella.

  3. Täytyy myöntää että hehkutin myös kun YLE diili julkaistiin mutta kun totuus on paljastunut nyt, olen monen muun kanssa todellakin pettynyt.

  4. Todennäköisesti vähintään toinen sarjoista ei mene 3-0, joten mieluummin otetaan riski nähdä katkaisupelit Yleltä kuin pelkästään ensimmäinen tai toinen matsi. Kaikkia pelejä ilmaiskanaville ei varmaan mitenkään olisi saatu.

  5. Nykyinen tilanne salibandyn julkisuus kuvassa (jota ei oikein ole) on edelleen se että lajia on rakentamassa amatöörit joilla ei osaamista eikä ”pelisilmää”. Muuta lajit määrittelee raamit ja salibandy ottaa mitä saa. Näin se menee vuodesta toiseen ja tulee menemään mikäli lyhyttä ja pitkää strategiaa ei muuteta kunnolla. Maailmanmestari maan maksava liiga yleisö on mitätön, näkyvyys päälehdissä onneton, huippupelaajat tuntemattomia lajin ulkopuolisille jne. jne.

  6. Näin se menee, jos et itse usko oman lajisi vetovoimaan niin aika vaikea on sitä muiden uskoa.
    Pitää uskoa ja uskaltaa. Elää myös hetkissä kuten tänään on parasta aikaa pelaajille ja katsojille.
    Nyt siis missattiin Classic-Oilers matsi. Ei ole ihan tätä päivää, ainoastaan jääpalloon voidaan verrata tätä puuhastelua..

  7. Onhan tää televisiointi vähän sekavaa, mutta erittäin suuri plussa on kuitenkin se, että näkyvyyttä peleille löytyy nykyään netin kautta todella hyvin.