Yle TV2 näyttää lauantaina Happee–SSV-välierän – sunnuntain peli auki

Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen
Kuva: Mikko Hyvärinen

Salibandyliigan ratkaisupelejä nähdään tänä keväänä vihdoin myös Ylen välittämänä. Viikonloppuna on luvassa ottelutuloksista riippuen yksi tai kaksi välierälähetystä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Lauantaina 29.3. lähetys tulee Jyväskylän Monitoimitalolta Happeen ja SSV:n neljännestä välierästä, jossa kotijoukkueella on ensimmäinen mahdollisuus katkaista välieräsarja. Happee johtaa ottelusarjaa tällä hetkellä 2-1. Ylen lähetys TV2:ssa sekä Yle Areenassa alkaa klo 15.40 ja ottelu 15.30.

Toisessa välieräparissa Classic johtaa Oilersia voitoin 2-1 ja tamperelaiset voivat varmistaa loppuottelupaikkansa lauantaina vieraskentällä Espoossa. Myös tämä ottelu alkaa 15.30.

– Sunnuntain tv-pelin osalta on vielä muuttuvia tekijöitä riippuen siitä kuinka lauantaiset välierät päättyvät. Jos molemmat välieräparit menevät viidensiin peleihin, lähetys tulee ottelusta Classic – Oilers tai vaihtoehtoisesti siitä parista, joka mahdollisesti jatkuu vielä sunnuntaina. Mikäli kummatkin välieräsarjat päättyvät lauantaina, sunnuntain lähetys tulee pronssiottelusta, Salibandyliigan sivuilla selvitetään.

Finaalivaiheessa Yle tulee TV:n puolella mukaan toisesta finaalista lähtien ja seuraa loppuottelut ratkaisuun saakka. Ensimmäinen finaali näkyy Yle Areenassa.

Mikäli miesten mestari ratkeaa kolmannessa tai neljännessä ottelussa, ja naisten loppuottelusarja SB-Pron ja Classicin välillä venyy yli kolmen ottelun, Yle lähettää naisten neljännen ja mahdollisen viidennen finaalin. Kun Yle näytti vihreää valoa tälle mahdollisuudelle, on naisten finaalipelien otteluohjelmaa muokattu tämä optio huomioiden.

8 comments

  1. Upea juttu saada myös naisten ratkaisupelit valtakunnalliselle vapaalle kanavalle! Toivottavasti nähdään molempien mestaruuksien ratkaisut! Kiitos YLE ja Mika Kaltala! Vaikka runkosarjassa ei pelejä paljoa näkynyt tämä on hieno juttu!

  2. Ihmettelen että miten pronssipeli näkyy 30.3. sunnuntaina jos se pelataan vasta huhtikuun alussa? Vai voidaanko sekin vuorokauden varoitusajalla aikaistaa?

  3. Muistaa kitistä vähän. Koskaan ei oo hyvä jos joku saadaan telkkariin jos se ei oo oma joukkue.