11 000 euron mies Nokialta Tampereelle

Miro Lehtinen pelasi viime kaudella Krp:n paidassa. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Miro Lehtinen pelasi mainion kauden Henri Johanssonin tutkaparina Nokian KrP:ssä. Kuva: Mikko Hyvärinen
Miro Lehtinen pelasi mainion kauden Henri Johanssonin tutkaparina Nokian KrP:ssä. Kuva: Mikko Hyvärinen

Pääkallo.fi:n tietojen mukaan kookas hyökkääjä Miro Lehtinen jättää Nokian KrP:n Salibandyliiga-joukkueen.

Lehtinen siirtyy vuoden Nokia-visiitin jälkeen takaisin Kooveen riveihin. Siirto on Nokian KrP:lle kova kolaus, sillä Lehtinen oli joukkueen toiseksi paras pistemies Henri Johanssonin jälkeen. Lehtinen nakutti runkosarjassa 25 ottelussa tehot 21+20=41.

Pääkallo.fi:n tietojen mukaan Lehtinen nautti Nokialla varsin mukavaa ja Salibandyliigan mittarilla korkeaa pelaajapalkkaa. Lehtinen tienasi tästä kaudesta tiettävästi noin 11 000 euroa. Koovee tuskin samaa summaa tiskiin löi, joten siirron syyt ovat muut kuin taloudelliset.

Nokian KrP menettää Lehtisen lisäksi Joni Henttosen Kooveeseen. Henttonen keräsi runkosarjassa 25 ottelussa tehot 7+13=20.

Pääkallo.fi:n perinteinen siirtoja listaava ja ennakoiva Huhumaa-palsta avataan lähiaikoina.

28 comments

  1. Henkka lähtee Vänän kanssa Sveitsiin. Tähän hänen sopimus oikeuttaa. Onnea KRP. Viimeinen liiga-kausi alkaa.

  2. Ipa nousee suoraan kahdessa vuodessa liigaan, kaikki Ipa kasvatit talkoisiin mukaan. Taustalle pitäisi saada joku osaava markkinointiporukka.
    T. Ilves jääkiekko

  3. Quupalle:
    Ota huomioon, että puhutaan KAUDESTA, ei vuodesta.
    Eli ihan kohtalaiset ”tulot” siihen nähden.

  4. Ilves nousee suoraan ykköseen, no question. Nostan hattua pelaajahankintojen suhteen.

  5. Olipahan taas raflaava otsikko, mikä on otsikon pointti? Oma kasvatti siirtyy takaisin kotiseuraan, suuri uutinen vai se, että joku seura maksaa edes tuon verran pelaajalle?

    Tämä laji ei tule ikinä nousemaan nykyistä suuremmaksi ja seuratummaksi ellei pelaajapalkkiot ole jatkossa tuota luokkaa, tuossakaan ei pärjätä vielä edes koripallolle ja lentopallolle.
    Jos pelaajalle maksetaan pelaamisesta korkeintaan satasia, niin on selvä, että urat eivät ole pitkiä eikä ole mahdollista joustaa siviilitöistään urheilun eteen.
    Valitettavasti ne seurat, joilla on varaa maksaa edes tuon verran ovat laskettavissa yhden käden sormilla. Pientä valon pilkistystä on näkynyt yleisessä pelaajapalkkiotasossa.

  6. että TPS yrittää hankkia ainakin osaa näistä Pe Kotilainen, Kotovaaara, Immonen ja Johannes Jokinen?

  7. Jutun pointti on siinä, että Nokia menettää jo toista vuottaan avainpelaajien muualle. Joku seurassa siis mättää kun avainpelaajistossa käy kato ja palkkiotaso se ei ole mikä mättää, koska seura pystyy maksamaan kilpailukykyisiä palkkioita.

  8. Ainahan voi TPS yrittää. Hiukan se vaan voi olla haastavaa, kun osalla kyseisistä herroista on sopimus nykyiseen seuraansa.

  9. Siis onko totta että säbä joukkueen kärkipelaaja hankkii VAIN 11 000,- kaudessa, se on 10% keskitason sm liiga pelaajan palkkiosta. Vai että salibandystä ammattilaisurheilua.

  10. Ymmärtäkää, että säbä on amatöörilaji. Ja pysyy pitkään sellaisena.

    Yhden keskitason SM-liigakiekkoilijan vuoden palkalla pyöritetään säbäliigassa kokonaista joukkuetta kausi.

  11. Koljosen palkkaaminen Nokian peräsimeen olisi lottovoitto, nimittäin Koljosen vetovoimaa on mahdoton mitata. Koljosen saapuminen Nokialle kasaisi kovan nipun ensi kaudeksi.

  12. Lätkä laji missä lahjat suhteutettuna maksettuihin palkkoihin ovat järjettömiä! Suuri osa lajeista ei pysty maksamaan ammattilaisille, yleisurheilut ja suunnistukset etunenässä ja harjoitella pitää vähän kovempaa kuin kendoon…

  13. Kyllä Nokia on selvästi saamapuolella, jos huhut Koljosen Ricen siirrosta pitävät paikkansa. Vihdoinkin vake jonka alaisuudessa jopa H. Johanssonkin kehittyy taas parhaaksi Johanssoniksi.