Classic-luotsi harmitteli loukkaantuneita maalivahteja – flunssaa, sormi murtuneena…

Kuva: Juhani Järvenpää

Kuva: Juhani Järvenpää
Kuva: Juhani Järvenpää

Pettynyt Classicin kokenut ja moninkertainen menestysvalmentaja Irina Peltola harmitteli naisten viidennen finaalipelin erilaisia vaiheita. Hän ei kuitenkaan alkanut jossittelemaan mitään, vaan antoi rehdisti tunnustusta mestareille.

– Alkoi liian myöhään kiri, meillä eka erä oli huono ja vastustaja pääsi siinä sitten iskemään. Sitten toisessa erässä ei tehty omista paikoista maaleja ja vastustaja oli tehnyt omistaan, niin ei siinä ole mitään sen kummempia selittelemisen aiheita.

Valmistautuminen peliin oli tehty Peltolan mukaan erittäin huolellisesti ja haastajan tuntemukset myös huomioiden. Peltolaa kuitenkin hieman ihmetytti finaalien pelirytmi, sillä edellisestä pelistä oli kulunut jo viikko, odoteltaessa televisiointien vuoksi viimeistä peliä normaalia pitempään.

– Ei ehkä sillä tavalla ollut tavanomaista valmistautumista, että ei normaalisti tule viikon taukoa edelliseen peliin. Mikään ei kuitenkaan enteillyt sitä, ettemmekö olisi ollut hyvin valmistautuneet tähän otteluun. Ei pysty tällä hetkellä analysoimaan tämän enemmän, että mikä siinä mahdollisesti meni pieleen.

Kysyttäessä, olisiko toisenlainen maalivahtivalinta saattanut kääntää ottelun, ei Peltola pitänyt selitystä relevanttina, mutta tunnusti silti joukkueen maalivahtien loukkaantumistilanteen avoimesti.

– Sitähän voidaan jossitella niin pitkään kuin halutaan, mutta voi myös kysyä, että mitä olisi mennyt sisään, jos Lakkala olisi pelitauon jälkeen aloittanut. Molemmat ovat tosi hyviä maalivahteja. Velholla (Kreeta Lakkalalla) oli tuossa pitkä flunssa päällä, eikä hän siksi pystynyt pelaamaan, eli olihan siinä sellaista pelituntuman puutetta ja Sonjalla oli koko ajan sormi murtuneena. Kumpikaan ei siis aivan parhaista lähtökohdista lähtenyt, mutta hienosti Sonja veti sillä sormellaan, joten ei se sen piikkiin mennyt, Peltola analysoi.

Mestaruuden voittanutta SB-Prota Peltola kehui vuolaasti. Hän muistutti Pron vaarallisuuden olleen tiedossa ja myös tuntemus hävinneen joukkueen taistelutahdosta viidennessä finaalissa oli tiedostettu Peltolan mukaan ennalta. Tänään sille ei kuitenkaan voitu mitään.

– Niillä oli oikein hyvä taistelutahto tänään päällä. Siitä yritin varoitella joukkuetta, että muistakaa se, miltä tuntui kun hävittiin, että vastustaja tulee varmasti kovaa päälle ja näin. Kyllä se tiedettiin mutta ei oltu ihan täysin valveilla sitten.

Teksti: Ilkka Levä