Classic-luotsi puhui kummia murskatappion jälkeen – ”Kummatkin maalivahdit loukkaantuneita”

Classic-luotsi Irina Peltola (oik.) vastasi Pääkallo.fi:n kysymyksiin, ööh... omaperäisesti. Kuva: Juhani Järvenpää

Classic-luotsi Irina Peltola (oik.) vastasi Pääkallo.fi:n kysymyksiin, ööh... omaperäisesti. Kuva: Juhani Järvenpää
Classic-luotsi Irina Peltola (oik.) vastasi Pääkallo.fi:n kysymyksiin, ööh… omaperäisesti. Kuva: Juhani Järvenpää

Classicin päävalmentaja Irina Peltola oli silminnähden tuskastunut omaan ja joukkueensa suoritukseen naisten kolmannessa finaalissa. SB-Pro oli Vantaalla pelatussa ottelussa parempi lukemin 10–6.

– Tänään olimme aivan kuutamolla. Varmaan siinä alkoi jalka painaa kenttäpelaajilla. Kun kumpikin maalivahti on loukkaantunut, ei kauhean hyvin voi onnistua.

Katsomoon näytti siltä, että Classicin kenttäpelaajat luovuttivat ottelun epäonniseen avausmaaliin, jolloin päätylaudasta kimmonnut pallo meni Sonja Mäkisen kautta maaliin. Avauserässä ero tulostaululla kasvoi kolmeen maaliin ja leveni entisestään toisessa.

– Oltiin niin pihalla, ettei muuta keinoa joukkueen herättämiseksi ollut kuin pelata kolmas erä ilman maalivahtia, Peltola kertoi aseettomana.

Onhan teillä penkillä vaihtopelaajia?
– No, kyllähän nekin pääsi lopulta pelaamaan. Ilmeisesti tässä on valmentajatkin niin paskoja ettei ole yhtään mitään jakoa. Kaikki epäonnistuivat totaalisesti.

Alhaalta on hyvä ponnistaa seuraavaan peliin?
– No, eiköhän nämä pelit ole jo pelattu. Kyllähän me nyt niin flopattiin, että tästä on iso matka nostaa tasoaan. Kyllä Pro voi avata skumppapullot ihan rauhassa jo Tampereella. Katsotaan jos kahdeksan maalia päästettäisiin seuraavassa pelissä, pari tätä peliä vähemmän.

Miten tästä eteenpäin?
– Vaikeahan tästä on nousta, kun kummatkin maalivahdit ovat loukkaantuneiden kirjoissa. Olihan meillä vielä kolmaskin katsomossa, mutta ei tietenkään tiedetty, että alkulämmössä tulee toisellekin loukki. Jospa kolmas maalivahti olisi edes hetken aikaa terveenä.

Irina Peltolan puheet palauttavat mieleen viime kevään. Nähtäväksi jää, kuinka kokenut joukkue käsittelee murskatappion ja hankalan tilanteen tänä vuonna.

7 comments

  1. Mielenkiintosta tekstiä. Toivottavasti on koutsilta jotain tietoista hämmennystä, muussa tapauksessa meni kyllä vähän alta lipan 😀

  2. Irmahan on ollut aina kova neuvomaan ja ylenkatsomaan muita valmentajia. Kiva nähdä nyt kerrankin kun vastustajankin pelaajat ovat samalla tasolla, että onko hänestä mihinkään. Tähän asti leijunut aivan ylivertaisella pelaajamateriaalilla jonka ihan kuka tahansa olisi ”valmentanut” mestariksi.

  3. Kuka tahansa ei todellakaan olisi valmentanut Classicia mestariksi kuusi vuotta putkeen.Tuo edellinen oli ilmeisesti jonkun toisen joukkueen valmentajan kommentti joka kuvittelee että pelaajat voittavat näitä ihan itsekseen.Vaatii taitoa käsitellä ryhmää jossa on paljon taitavia ja paljon peliaikaa ja isoa roolia haluavia pelaajia.Tämmöisten ”tähtiryhmien” floppeja on nähty vuosien varrella paljon. Classicin ryhmä on myös kehittynyt vuosien aikana.Joten respektit Irinan ja ko joukkueen suuntaan uskomattomasta vuosien dominoinnista.Nähtäväksi jää mitä su tapahtuu.Saatetaan hyvinkin nähdä edelleen se viides finaali.

  4. Irina on ihan pätevä tyyppi, mutta suurimmat ansiot ovat tulleet manageritoiminnasta. Hän on ollut erittäin pätevä keräämään joukkueeseen laatuvahvistuksia. Osa mestaruuksista on tosiaan tullut täysin ylivertaisella materiaalilla, ja materiaali on jo valmiiksi Classiciin tullessaan ollut laadukasta.
    Totta kai hänen ansiokseen täytyy laskea myös se, että on saanut parhaat pelaajat pidettyä seurassa ja myös harjoittelu on tehty laadukkaasti.

  5. Lassikin puolustus divari tasoo eilen . Ny kun naapuri nostaa karvausta seistään maalin takana , kun on uus ilmiö pakeille. Kaaamaalia harhasyöttöjä ja hosumista joo on kaks mokkee katsomossa mut myös divari tasoo. Ny alkaa nuoret juosta vamilyn ohi.

  6. Kuka valmentaja laukoo tollaista suustaan, oli se sitten vastustajan psyykkausta tai omien psyykkausta, niin aivan uskomatota sammakkolaumaa pääse suusta….