Classic nostaa miesten liigajoukkueeseen viisi junioria

Miesten Salibandyliiga-joukkue nostaa ensi kauden joukkueesensa tukun seuran omia junioreita. Seuran tiedotteen mukaan liigarinkiin nousevat Jere Pulkkinen, Jesse Ruokostenpohja, Otto Kunnari, Juho Syvänen ja Riku Saarentola.

Classicin toiminnanjohtaja ja miesten liigajoukkueen manageri Pasi Peltola iloitsee nuorten miesten kehityksestä

– Hieno juttu, että Familyn oma tuotanto onnistuu näin laajalla rintamalla. Me uskomme omaan juniorityöhön ja tässä kohtaa tuomme mielellämme julki myös miesten liigaan sopimuksen tehneet uudet junioripelaajat.

Miesten liigajoukkueen päävalmentaja Jarkko Rantala odottaa nuorilta pelaajilta kokeneempien haastamista sekä harjoittelun laadukkuutta.

– Pelaajan sisäisen laatuvaatimuksen pitää olla korkealla jokaisessa harjoituksessa. Pojilla on todennäköisesti vielä vuoden duuni ennen murtautumista pelaavaan kokoonpanoon.

Nämä juniorit Classic nostaa liigaan:

Juho Syvänen
syntymävuosi: 1995
kätisyys: left
pelipaikka: laitahyökkääjä
muuta: Nuorten SM-sarjan runkosarjan pistepörssi 2. sija (2013-14), 26+22=48

Otto Kunnari
syntymävuosi: 1996
kätisyys: left
pelipaikka: hyökkääjä
muuta: 14+13=27 (Nuorten SM, runkosarjan pisteet 2013-14)

Jere Pulkkinen
syntymävuosi: 1996
kätisyys: left
pelipaikka: puolustaja
muuta: 2+6=8, (Nuorten SM, runkosarjan pisteet 2013-14)

Jesse Ruokostenpohja
syntymävuosi: 1996
kätisyys: left
pelipaikka: keskushyökkääjä / puolustaja
muuta: Nuorten maajoukkue 2 ottelua. 5+3=8 (Nuorten SM, runkosarjan pisteet 2013-14)

Riku Saarentola
syntymävuosi: 1998
pelipaikka: maalivahti
muuta: Torjuntaprosentti 80,6 % (Nuorten SM 2013-14).

30 comments

  1. Juha Syvänen on paras!! Miesten majuun! Mullaki on juhan nimmari!

  2. höpöhöpö mihinkään majuun. Kyll se vaan pitäis tässäkin lajissa niilojen ymmärtää että pelaaja on parhaimmillaan ihan muussa iässä kuin a-junnuiässä. Toki hienoa että pojat pääsee rinkiin, sieltä kokemusta ja kovuutta hakemaan, mutta oikeesti tosta se duuni vasta alkaa…

  3. ”Pojilla on todennäköisesti vielä vuoden duuni ennen murtautumista pelaavaan kokoonpanoon.” Erikoinen motivointikeino kun oman seuran junnuille kerrotaan puoli vuotta ennen kauden alkua, että pelaamaan ei pääse?! Ja samaan aikaan palkataan Ruotsista pari junioria…

  4. Olen jutellut kaikkien yllä mainittujen jätkien kanssa, kaikki arvostavat Risto Koljosen suomen top-3 valmentajiin. Tietävät mistä puhuvat!

  5. Mikään ei ole muuttunut….kuinkas monta junnua siellä edustuksessa nyt pelaa? Ja pelannut pitkään. Ois kiva tietää minkä seuran ääliö tääkin on? Melkein arvaan…
    Junnuja muuten on kaiken tasosia lajissa kun lajissa jos et sitä vielä tiennyt.

  6. Kylä se onnii, notta turha hötkyillä. Onko komeeta päästä vaihtopenkille, kun A:ssa sais vastuuta isolla hanskalla samaan aikaan!?

  7. Classicillahan on siinä mielessä huikea tilanne että noiden nimien ja nykyisten Salojen, Savosten jne.. lisäksi seuralla löytyy todella potentiaalisia 94-97 Junnuja yli seuran oman tarpeen.

  8. Näin minäkin tekisin mikäli olisi seuran johdossa, saadaan jätkät palvelemaan viimeiset A vuodet, peliaikaa liigassa ei ole luvassa ja se kielii lisähankinnoista julkaistujen lisäksi. Mikäli julkaistaan toiste päin on vaaraa että nämä kaverit hakee liiga aikaa muista seuroista. Avainkysymys on se että hankinnat ovat selkeästi näitä kavereita parempia.

  9. Henkilökohtaisesti minua huolestuttaa se tosiasia, että Suomessa vain osa liigajoukkueista kasvattaa omia pelaajia liigaan. Vielä huolestuttavampaa on se, että nämä kasvattajaseurat harvoin menestyvät liigatasolla, mutta muilta seuroilta pelaajia ostavat seurat kyllä. Yksi, ja suurin syy, tähän on naurettavat liiton kasvattajakorvausluokat. Maksimikorvaus vähintään 3 kautta liigassa pelanneelle pelaajalle on siis 750 euroa! Kaikissa muissa lajeissa kasvattajaseuran korvaus on jotain ihan muuta. Salibandyliiton olisi syytä seurata aikaa ja nostaa nämä korvaukset sille tasolle, että kasvattajaseuratkin voisivat hyötyä pelaajista, joihin he ovat jo vuosia laittaneet aikaa ja rahaa kiinni. Monissa näissä seuroissa toimivat junnuvalmentajat tekevät tätä ilmaiseksi, mutta heidän ja koko seuraorganisaation työpanoksena näitä juniorihelmiä Suomen salibandyyn syntyy. Jos tästä vuosien työnpanoksesta pelaajan kehittämiseksi maksimi korvaus on 750 euroa, niin kuka hullu tätä kasvatusta haluaa jatkossa tehdä?

    Otas Pasi Kotilainen tohon kantaa.

  10. Kyllä nämä herrat pelaa niitä A junnujen pelejä, herran jestas taas. Saman koulun käynnyt nämä Savoset, Salot, johanssonit jne.

  11. Nyt en ymmärrä Koppakuoriaisen kommenttia asiaan. Olet siis eri mieltä kasvattajakorvauksista?

  12. Happee näyttää suuntaa tässäkin. Arvometallia kaulassa junnuvuosilta useammalla. Nyt kantaa hedelmää miehissä ja ilman korvauksia… Rakkaudesta lajiin ja seuraan. Kokoonpanossa lähes 2 kentällistä A-nuorten kantavia voimia. Nuorin Kotilainen jopa pystyttiin antamaan Classiciin hääräämään. Hatun nostoa Happeelle!

  13. Valmentaja. Ei se riitä että olet huippu A- tai B-junnu ollaksesi huippu liiga pelaaja. Vaatii kumminkin muitakin ominaisuuksia kuin pistepörssin kärkisijoja. Pelkkä liigarinkiin pääseminen on jo kova muutos tekamisen saralla.Divarikin tänä päivänä alkaa olemaan sen verta kova koulu junnuikkäisille, varsinkin kärkipäässä. Liiga on sitten ihan oma maailmansa. Ei sinne mennä vain pelaamaan,siellä on ansaittava paikkansa. Liigassa on vasta nyt alkamassa nuorennusleikkaus ja nyt alkaa tulemaan tarjolle ensimmäiset vain säbää pelanneet ikäpolvet (95-96). 94-92 ikäiset ovat pelanneet muitakin lajeja päällekkäin, mutta nämä taas on ensimmäinen ikäryhmä jotka joutuivat opettelemaan fysiikka ja kordinaatio harjoittelun. Se karsi tai kasvatti ”taiteilijoita”, luultvasti moni huippupelaajan alku lopetti kun ei huvittanut tai jaksanut tai päässyt ykköskenttään. Pitkäjänteisyys on päivän sana. Sen jälkeen tulee sitten se kruunu, Maajoukkue, sinne MM kisoihin valitaa ne jotka sopivat. Sinne valitaan ryhmä joka toimii parhaalla mahdollisella tavalla. Se todennäköisesti karsii huippuja mutta antaa mahdollisuuden työmyyrälle, kunhan homma toimii. Ja mitä pahaa on ottaa C:hen ruotsin nuorten maajoukkueen kapteenistoa pelaamaan? Lähinnä ne aiheuttavat ongelmia ”vanhemmille” pelaajille.

  14. Tarkoitan sitä, että eikö se ole hyvä, että junnuista nostetaan liigaan, aluksi rosteriin ja penkille, sitä kautta eteenpäin pelaajan edellytysten mukaan?

    Kasvattajakorvaus on ok, tiätysti. Niin se kuuluu mennä, kasvattaa sitten koiraa tai koppakuoriaista, – tai pelaajaa. 🙂

  15. Nyt tuntuu siltä, että tekee Classic mitä vaan, niin aina se on päin persettä. Jostain lakeuksilta vingutaan joka kerta kun C:sta jotain uutisoidaan. Mitä väärää tässä uutisessa koskien junnujen sopimusta nyt taas on. Oman seuran kasvatteja yritetään pitää seurassa molempia osapuolia hyödyttävällä sopimuksella.

  16. jos minua tarkoitit, saattaa olla että lukutaidossasi on hiukan parantamista. Kokeileppa ensi kerralla esm. copy paste tuon mimen siirtämisessä juttuusi. Iste olen perukolulainen ja saatta tula kirotus vihreitä joskus. Vai oliko liian pitkä juttu ja iski keskittymis häiriö? 😉

  17. Parempi vaan tehdä soppareita. Siellä on veljespari naapuri seurassa, joista toinen yrittää jo puhua kakkia…. noh KOOVeeseen kun oppii edes kunnolla käveleen:) Niille on taas vastuuta annettu viimesen uutisen mukaan 🙁

  18. Kivipaasi, nimmaria vaille menossa Kohosen kaveriks upsalaan. Semmonen junnu tulossa.
    Luulen et korvaa Vänän.