Vakuuttava Classic kaatoi Happeen ensimmäisessä finaalissa – tulikuuma kakkosketju taas vireessä

Kuva: Mika Hilska

Tampereen Classic avasi miesten finaalisarjan vakuuttavalla voitolla. Kuva: Mika Hilska
Tampereen Classic avasi miesten finaalisarjan vakuuttavalla voitolla. Kuva: Mika Hilska

Miesten Salibandyliigan ensimmäisessä finaalissa Tampereen Classic piti kotietunsa ja otti ensimmäisen voiton Happeesta lukemin 7–3.

Ottelu pysyi tasaisissa lukemissa 40 minuutin ajan, ja kotijoukkue lähti toiselle erätauolle yhden maalin johtoasemassa. Kolmannessa erässä Classic löysi peliinsä yhden vaihteen lisää ja Happee putosi kyydistä. Tamperelaiset niittasivat viimeiseen erään kolme maalia ja vei ensimmäisen finaalin nimiinsä.

Vaikka Classic onnistui laajalla rintamalla, niin joukkueen suurin syömähammas oli silti tulikuuma kakkosketju, jossa Jussi Pihan laidoilla hyökkäsivät tutusti Sami Johansson ja Vesa Kulmala ja pakkeina ahkeroivat Krister Savonen ja Nico Salo.

Tämän jutun alla olevasta linkkilistasta voi lukea Pääkallo.fi:n toimittajien juttuja paikan päältä Tampere Areenalta.

29 comments

  1. Kyllähän pelasi Happee huonosti. No viikkarit sarjassa hirvi teatteri otti ekassa ottelussa lukua 9-3. No miten sitten kävikään. Happee palasi normaali tasolleen ja meni finaaliin. Luulen että niin käy tälläkin kerralla!

  2. C:llä on nyt 3 tasavahvaa kenttää.
    Ei ole ennen ollut.
    Eikä ole tänä vuonna muilla joukkueilla.
    Siksi hirven käy köpelösti.

  3. Se on hei Jyväskylä ihan se ja sama montako mestaruutta teillä on A-junnuissa, meillä 4 a-junnua ratkoo nää pelit.

  4. Ei ollut ainakaan tämä ensimmäinen finaali pelillisesti pronssiottelun tasoa. Johtunee siitä, että Suomen paras jengi ei valitettavasti ole mukana…

  5. Nyt on viikinki harvinaisen oikeassa. Pronssipeli oli parasta mitä tässä lajissa on ikinä nähty. Se oli henkinen finaali. Nää landefinaalit on ihan vitsi. Pasilassa oli oikeaa tunnelmaa eikä mitään teennäistä rummunlyöntiä.

  6. Mutta nämä finaalit ovat kyllä urheilullisuuden voitto. On hyväksi lajille että finalistit tulevat laajemmalta osaa Suomea. Eikä joka kausi ole finaalissa pääkaupunki seudun joukkue! Vielä kun Veikkausliigan voittaisi Rops tai IFK Mariehamn. Eikä aina HJK. Toki kertoo jaliksen puolella että siellä on tehty monta vuotta paremmin hommia kuin muualla Suomessa. Over and out:D

  7. Happeella hetkensä viedä peli, mutta turha höntyily ja yltiöhyökkääminen pelin tappovaiheessa kostautuivat ja päästivät clasun mukaan peliin. Hirvet päästivät jälleen pari omista super-hölmöilyistä. Jos pyttyä aikoo nostaa, sähläilyt saatava pois ja turhat riskit omalla alueella.

  8. ja tehtiin sählyssäkin pitkään täällä hommat paremmin, onneksi muualla on etumatka kurottu kiinni ja menty edelle. En ole viikinkin kanssa samaa mieltä, kyllä finaalissa pelaa ne jotka sinne tänä vuonna kuuluivat ja hyvä näin lajin kannalta. Fudiksessa hjk:n ylivoima ei hyvä, onneksi meidän lajissa ei enää ole näin!!

    Hienoa nähdä familyn pelaamista, ei mitään tietoa mistään kevään sulamisesta. Todella tasapainoinen joukkue. En usko että tää sarja kääntyy samalla tavalla kuin välierissä, familyn tahto tila ihan eri tasoa kuin meidän pojilla, kait se liika menestys vaan alkoi näkymään…

  9. Helsingin ja pääkaupungin seuroilla onkin nykyään kova edustus seuraavien play-off -lajien finaaleissa: jääkiekko, koris, lentopallo, salibandy. Heh.
    Onneksi teillä on edes Apu ja Seura = HJK.

    Pronssipeli oli kahden krapulaisen jengin ja katsojien halpasarjan rapapeli.

    Nyt PELATAAN! Eilen oli loistava matsi kaikin puolin; rehellinen ja rehti vauhtipeli, yleisöä liki 2000 ja tunnelma erinomainen.

  10. Annetaan kunnia kuitenkin oikealle Kulmalalle, Markus Kulmalalle!

  11. Tuon jatkoksi voidaan lisätä jääpallo. Nuo kun suhteuttaa asukaslukuun niin saadaan mielenkiintoisia ajatuksia. Sen lisäksi voidaan katsoa joukkueen budjetit ja miettiä mihin raha menee. Eipä ole minun asia… Pääkaupunki seutua vaan harmittaa kun eivät nyt pärjännyt missään lajissa.

  12. Salibandyn kehitykselle on vain hyvä että kerrankin finaalit pelataan pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Toivottavasti kuitenkin Erän, Indianssin, Viikinkien ja Oilerssin toiminta tuottaaa lisää lahjakkaita junioreita jotka voivat tulevaisuudessa taistella mestaruudesta ja haastaa siis nykyiset finalistit.
    Salibandy on tasaisesti levinnyt koko Suomen alueelle, varsinkin suurimpiin kaupunkeihin joka on poikkeuksellista muihin palloilulajeihin verrattuna. Ainoastaan jääkiekko on pystynyt saman tyyppiseen valloitukseen. Liiallinen vastakkainasettelu eri kaupunkien suhteen ei vie lajia eteenpäin. Hyviä esimerkkejä on pesäpallo ja lentis jotka eivät ole suosittuja kaupunkilaislajeja, näiden lajien kasvun mahdollisuus on siis rajallista.
    Stadilaisena katson jokaisen finaalin Ylen kautta ja ihailen hyvää tunnelmaa joka on saatu aikaan. Nyt kun ei ole suosikkijoukkuetta, voi keskittyä molempien joukkueiden taktiikkaan ja osaa eroittaa tasapuolisesti molempien joukkueiden onnistujat.
    Ensimmäisen finaalin selostus ja kommentointi oli vaisua, tunne puuttui.

  13. Classicin tahtotila korkea mutta tietyt pelaajat menneet Rantalan valmennuksessa takapakki esim. Jääskeläinen (oikein kunnolla), Leikkanen, Mäkipää. Kakkoskenttä tällä hetkellä hyvä ja perustuu puolustajien rohkeaan hyökkäyspeliin ja toisaalta varmaan puolustamiseen, Pihan aivoituksiin ja tietysti Sami Johanssonin hyvään maalintekotaitoon juuri tällä hetkellä

  14. Viime keväänä joku muuten nauro mitä Nico salo tekee maajoukkue ringissä. Poika ollut melkein 2 vuotta loukissa, nyt nää naureskelijat voi varmaan vetää k….n! Savoselle varmaan kutsu jo menossa. Ihan pääliköitä nää ukot.

  15. Manse oikeassa, tarkkasilmäiset huomaavat että Classicin tämän hetken meno perustuu nimiin Salo, Savonen, Piha, Johansson.

  16. Katsokaa Savolaisen mailan lapaa, jonka päässä on aivan hurja käyristys.

    Yhdessä Classicin pelissä satuin istumaan vaihtoaition takana ja katselin silloin lapaa lähietäisyydeltä.

    Paljonko sääntöjen mukaan lavassa saa olla käyristystä?

  17. Savo nyt ei ole varmaan kertaakaan urallaan pelannut laillisella mailalla, mutta eihän noita nyt lähdetä mittailemaan muuten kuin äärimmäisessä vittuilutarkoituksessa.

  18. Näkyvyydestä mitä laji saa jos pelit tulee jostain yleareenasta!
    Paini meni kuitenkin edelle taas joka kiinnostaa ihan varmasti kaikkia.
    Kyllä nämä pelit edes pitäisi saada telkkariin asti ja sen jälkeen ykSi peli viikossa runkosarjassa.

    Oikeat joukkueet on finaaleissa mutta olihan heikkoa peliä mutta seuraava peli on jo paljon parempi uskoisin.

  19. Painilla ainakin ennen ollut enemmän katsojia ylellä mitä sählyllä. Nyt mielenkiintoista nähdä luvut.

  20. ”Toivottavasti kuitenkin Erän, Indianssin, Viikinkien ja Oilerssin toiminta tuottaaa lisää lahjakkaita junioreita jotka voivat tulevaisuudessa taistella mestaruudesta ja haastaa siis nykyiset finalistit.”

    Erä tän hetken kiistattomasti kovin junioriseura mun mielestä, A B C1 C2 välierissä joukkueet! Eiköhän jokunen pääse finaaleihin ja mestaruuteenkin.

  21. Helsingissä asuu n. 10 % Suomen väestöstä, 90 % asuu Helsingin ulkopuolella. Lajin kavupotentiaali on samassa suhteessa.

    Jos vertailuun otetaan mukaan koko pääkaupunkiseutu laveasti, niin päädytään lukuihin alle 25 % ja yli 75 %. Tässäkin vertailussa lande on siis kasvupotentiaaliltaan selvästi suurempi.

    Väität, että lajin kasvumahdollisuudet landella olisivat heikot. Esimerkkinä mainitset mm. pesiksen. Ihan et nyt osunut palloon! Pesäpallo on tosiasiassa ammattilaislaji, joka kerää paikkakunnasta riippumatta valtavasti yleisöä ja näkyvyyttä verrattuna salibandyyn. Pesiksessä lajiliitto on tehnyt työnsä hyvin.

    Salibandy ja lähes kaikki muutkin joukkueurheilulajit ovat myös ihmisten arkielämässä landella isommassa roolissa kuin stadissa. Landella katsomot täyttyvät helpommin ja potentiaalista uutta yleisöä on siis enemmän kuin stadissa. Liiton toimisto pitäisi kiireesti siirtää sinne missä on lajin painopiste ja tulevaisuus. Tampere tai Jyväskylä olisivat hyviä vaihtoehtoja.

  22. No anteeksi jos kijoituksellani osuin arkaan paikkaan.
    Mielestäni Jyväväskylä, Tampere, ja muutkin suuremmat kaupungit ovat hyviä kasvun paikkakuntia kun verrataan pesäpalloon ja lentikseen joita pelataan pääosin alle 60 000 asukkaan kaupungeissa.
    Kyllä salibandy on kaupunkilaisten laji ja Stadi ei siis ole ainoa kaupunki Suomessa,