Classic-luotsi kovavireisestä kakkosketjusta: ”Odotellaan koska keltainen neste nousee päähän”

Kuva: Topi Naskali

Kuva: Topi Naskali
– Jos kokonaisuutta katsotaan, niin pallollinen peli ei ollut mielestäni hyvää, totesi joukkueensa ensimmäiseen finaalivoittoon luotsannut Jarkko Rantala. Kuva: Topi Naskali

Classicin päävalmentaja Jarkko Rantala sai Happee-voitosta uuden sulan hattuunsa, koska voitto oli miehen valmentajauran ensimmäinen Salibandyliigan finaaleissa. Lopulta luvuin 7-3 päättynyt kamppailu oli vakuuttava esitys Classicin nykykunnosta.

Rantala ei ottelun jälkeen halunnut tuudittautua liiaksi joukkueen hyvään esiintymisen, vaan käänsi katseet samantien seuraavaan otteluun.

– Kyllä tässä pitää miettiä jo sunnuntaita. Happee on nyt tutussa tilanteessa ja pääsee pelaamaan kotikentällään. Tämä oli vasta ensimmäinen erä.

Classicin voiton takaajina hääri tältä keväältä tuttu viisikko, kun nuorisokentäksikin ristitty kakkosketju Markus Kulmala-Jussi Piha-Sami Johansson-Krister Savonen-Nico Salo niittasi neljä komeaa maalia. Rantala kommentoi nuorisovitjan esitystä pilke silmäkulmassa ja muisti myös muita pelaajiaan.

– Odotellaan koska keltainen neste nousee päähän. Olin myös erittäin tyytyväinen meidän kolmosketjun energisyyteen.

Ottelun toisen erän ensimmäinen kymppi oli kotijoukkueelle vaikea ja Happee iski kolme maali kahdeksaan minuuttiin. Erän puolivälistä eteenpäin tilanne kääntyikin sitten täysin päälaelleen.

– Toisen erän alku ei tosiaan ollut hyvä. Henkinen valmius petti pitkän erätauon aikana. Kaksi maalia tuli siihen heti erän alkuun, mutta pelillisesti parannettiin sen jälkeen. Pystyttiin nollaamaan tilanne ja Vänttisen maali antoi sitten vielä lisävauhtia meille.

Classicin ja Oilersin välinen välieräsarja antoi osviittaa siitä, että tamperelaisia vastaan ei kannata lähteä peruutteelemaan liiaksi. Happee oli tänään yllättävän passiivinen, mutta Rantalan mukaan se ei tullut ainakaan täytenä yllätyksenä.

– Tavallaan ei. Olen nähnyt tällä kaudella aiemmin saman ja ovat sitten iskeneet vastureista maaleja. Kolmannen erän johtoasemassa odotin korkeampaa painetta. Kyllä sieltä sitäkin tuli, mutta vain kahdella miehellä.

Monen silmään Classicin peli näytti tänään hyvältä ja erityisesti ottelun toisen puoliskon osalta. Rantala näki oman joukkueensa pelissä parantamisen varaa pitkälti samassa asiassa kuin kollega Pulkkinenkin.

– Jos kokonaisuutta katsotaan, niin pallollinen peli ei ollut mielestäni hyvää. Selkein haaste sunnuntaille on saada kokonaisuudessaan hyvä pallollinen 60-minuuttinen.