Classicin pehmeäkätinen sentteri valmistautuu finaaliin tiskaamalla

Kuva: Mika Hilska

Kuva: Mika Hilska
Kuva: Mika Hilska

Salibandyliigan finalisteilla, Classicilla ja Happeella on ollut aikaa punoa uusia juonia miesten kolmanteen finaaliin, joka pelataan lauantaina Tampereella. Jussi Pihan mukaan Classic-leirissä kevätkiimaa ei tarvitse etsiä. Joukkue on ehtinyt palautua, kasata ajatukset ja nyt Pihan jutustelusta kuultaa läpi poikamainen innostus.

– Olen nyt finaalijoukkueessa ensimmäistä kertaa kentällä. Kliseisesti todettuna nämä ovat pelejä muiden joukossa, mutta kyllä panos tuo oman kutinansa. Tässä vaiheessa kautta haluaisi pelata vaikka joka päivä, Piha toteaa työkiireiden keskeltä.

Piha johtaa Classicin kakkoskenttää, joka on ollut timantinkovassa kevätvireessä.

– Hyvin on kulkenut, ei voi valittaa, Piha myhäilee. Pappana poikien kanssa on ilo pelata. Ollaan pelattu samalla kokoonpanolla pitkään ja opittu toistemme tavoille.

Kentällisen nuoremmat miehet antavat tavallisesti kiitosta Pihalle isällisistä neuvoista, mutta myös Piha tunnustaa oppineensa nuoremmiltaan.

– Olen oppinut noilta pojilta, ettei tätä kannata turhia ressailla. Meillä on vähän sellainen oma maailma, jossa on peli-iloa ja -huumoria. Tehdään omaa juttua, jossa ei tarvitse paljon puhua erikseen esimerkiksi hyökkäyspeliin liittyviä asioita.

Pihan kentällisen nollaaminen saattaakin olla yksi jyväskyläläisten ratkaisun avaimista koko ottelusarjaan. Sunnuntain hirviteatterissa Happee onnistui jättämään ”mukulakentällisen” yhteen maaliin.

– Viimeinen peli ehkä meiltä heikoin eikä saatu jalkaa ihan toivotusti liikkeelle, Piha toteaa.

Muuta parannettavaa mies löytää odotetusti erikoistilanteista.

– Viime pelissä erikoistilanteet ratkaisivat ja kyllä me niihin koitetaan kiinnittää lisää huomiota. Happeen ylivoima on yksinkertainen, mutta kun kentällä on hyviä ja taitavia pelaajia, niin on se paha. Otetaan sitten vaikka salaa viides pelaaja kentälle, jos ei muu auta.

Pihan lääkkeet Classicin ylivoimaan ovat rentous ja pelihuumori. Maalit eivät stressaamalla synny. Ottelusarjan luonne onkin vastannut Pihan odotuksia: taitojoukkueet tarjoavat viihdyttävää salibandya, josta yleisö tykkää. Pihan mukaan ainoa yllättävä asia finaalisarjassa on Asser Jääskeläisen maltillinen hius- ja partalookki.

Valmistautuminen lauantain finaaliin sujuu arjen lomassa. Ohjelmassa on perjantainen työpäivä, treenit ja leikkimistä.

– Lauantaiaamuna ei saa lapsiperheessä nukkua, sitten hallille jossain kohtaa ja vähän leikitään lapsen kanssa. Pelipäivän perinteisiin kuuluu myös tiskaaminen.

– Sitten vaan pidetään yllä hyvää fiilistä ja syödään hyvää ruokaa.

Jos ruoka on huonoa, niin sitten loppuu Jussi Pihan huumori. Elämästä pitää muistaa nauttia myös finaalien aikaan.

3 comments

  1. Letkeesti vaan, oikea periaate. Kakkonen pelaa tulevaisuuden säbää,,ruotsin malliin,,taitavat keskenään- taitopelistä kyse
    ennenkaikkea,,,hyvä Jakke että annoit sälleille mahdollisuuden!
    Onnistunut matka on tärkeämpi kuin perille pääsy!

  2. Ps, Jakke, tarttis saada yks vippi huomiseen matsiin,,,oon kestänyt
    pojun epävireistä hoilotusta koko kauden valittamatta suuremmin!
    Onnistuuko?