Classicin taistelu ei riittänyt naisten finaaliavauksessa – SB-Pro yhä tappioitta

SB-Pron Elina Kujala iski finaaliavauksessa komeat tehot 2+2. Kuva: Olli Laukkanen

Kuva: Mika Hilska

Koko kauden tappiottomana pelannut SB-Pro Nurmijärveltä jatkoi huimaa virettään lauantaina Pasilassa. Naisten Salibandyliigan ensimmäisessä finaalissa kaatui kestomenestyjä Tampereen Classic tiukan kamppailun jälkeen lukemin 6-4 (1-2, 3-0, 2-2).

SB-Pron tiukka satsaus toiseen erään, ja siinä tehdyt kolme maalia ratkaisivat ottelun. Classic sai aikaan pienimuotoisen kirin ottelun kolmannessa erässä, mutta jokeria jahdatessa lopulta käteen jäi pelkkä hanttikortti ja tappio.

Häviöstä huolimatta Classicin ikinuori Katriina Saarinen oli pelin hahmo. Vuonna 1972 syntynyt konkari näytti pelaamisen mallia nuoremmilleen ja viimeisteli lähes tennislyönnillä ottelun toisen maalinsa ajassa 46.26 omasta paluupallosta. Voittoon asti ei ”Kassun” puurtaminen tänään kuitenkaan riittänyt. Vahvassa vireessä oli myös Kotijoukkueen Elina Kujala, joka merkautti tililleen neljä (2+2) tehopistettä.

SB-Pron Elina Kujala (oik.) iski finaaliavauksessa komeat tehot 2+2. Kuva: Olli Laukkanen

Paikalla ollut naisten maajoukkuevalmennus kertoi julkistavansa ensi viikon alussa Eerikkilän ”Kick-off” -leirin pelaajat. Leiri on osa matkaa kohti Tampereen kotikisoja 2015. ”Kaksi parasta joukkuetta pelaavat finaaleissa, ja niiden maajoukkuepelaajille tulee kovia pelejä, mikä on erittäin hyvä asia”, kertoi päävalmentaja Marko Paju. Hän kuitenkin harmitteli tasoeroja puolivälierä- ja välieräpeleissä.

SB-Pro: Elina Kujala 2+2, Mira Wickman 1+1, Karoliina Kujala 1+1
Classic: Katriina Saarinen 2+1, Mirca Anderegg 1+1, Alisa Pöllänen 1+1

Teksti: Ilkka Levä, Helsinki