Djurgården voittoon jatkoajalla – Mertsalmi ja Roisko juhlivat Ruotsin mestaruutta

Kuva: Per Wiklund

Djurgården ja KAIS Mora pelasivat Ruotsin naisten salibandyfinaalissa Malmössä. Tiukka kamppailu venyi jatkoajalle asti, jossa Djurgården oli lopulta vahvempi ja voitti lukemin 5-6 ja.(1-1,1-2,3-2,0-1).

Djurgårdenin suomalaispelaajat Laura Mertsalmi ja Sanna Roisko ovat nyt siis Ruotsin mestareita. Moran Jonna Mäkelä ja Laura Kokko saivat tyytyä tällä kertaa hopeamitaleihin.

Ottelun ensimmäinen erä oli kohtalaisen tasainen, vaikka Djurgården peliä hallitsikin. Toisessa Djurgården oli niskan päällä lähes koko erän ja pääsi kahden maalin johtoon. KAIS Mora pääsi kuitenkin peliin mukaan lopun ylivoimamaalilla.

Mora oli voitossa kiinni ottelun loppuhetkillä, mutta Djurgården tasoitti vielä ilman maalivahtia ajassa 58.18. Jatkoaika oli tunnusteleva, mutta Djurgårdenin Ranja Varli iski voittomaalin ajassa 65.57 hyvin rakennellun kuvion päätteksi.

Djurgårdenin Moa Tschöp oli erinomasella pelipäällä toi joukkueensa tasoihin ottelun lopussa ja syötti ratkaisumaalin. Tehot 2+1 taituroineen Tschöpin ensimmäinen maali oli komea yksilösuoritus. KAIS Moran Mäkelän maalia kohti lauottiin peräti 45 kertaa ja hän piti joukkuettaan pystyssä läpi ottelun tappiosta huolimatta.

8839 katsojaa ja aivan erityislaatuisen intensiivinen tunnelma. Lukema oli uusi ennätys Malmössä pelatuissa naisten finaaleissa.

KAIS Mora: Malin Andreason 2+0, Silvana Nötzli 2+0, Jonna Mäkelä 39 torjuntaa.
Djurgården:Moa Tschöp 2+1, Ranja Varli 1+2