Enström ja Wijk Ruotsin vuoden pelaajat – ”Aivan mahtavaa!”

Anna Wijk, KAIS Mora IF. Kuva: Fredrik Lindblom

IBF Falunin Rasmus Enström on Ruotsin vuoden miespelaaja. Kuva: Per Wiklund
IBF Falunin Rasmus Enström on Ruotsin vuoden miespelaaja. Kuva: Per Wiklund

Ruotsin Salibandyliitto on tänään lauantaina finaalipäivän alla valinnut maan vuoden aikuispelaajat. Valituiksi tulivat miehissä IBF Falunin Rasmus Enström ja naisissa KAIS Mora IF:n Anna Wijk.

Syksyllä Champions Cupin mestaruuden Tampereella voittanut Rasmus Enström oli häkeltynyt valinnasta.

– Aivan mahtavaa! Vain harvat pelaajat saavat tämän kunnian osakseen. Ruotsin Superliigassa on paljon erinomaisia pelaajia, joten en uskaltanut odottaa saavani palkintoa. Kausi on sujunut hienosti – fysiikkani on kehittynyt paljon ja teen nykyään järkevämpiä ratkaisuja pelin sisällä.

Pudotuspeleissä tähän menneessä 10 ottelussa tehot 8+11=19 kellottanut Enström valmistautuu lauantain finaalipäivään, jossa runkosarjan voittanutta IBF Falunia vastaan asettuu runkosarjan kakkonen, Rickie Hyvärisen, Mika Kohosen ja Hannes Öhmanin edustama Storvreta IBK.

Anna Wijk, KAIS Mora IF. Kuva: Fredrik Lindblom
Ruotsin vuoden naispelaaja Anna Wijk, KAIS Mora IF. Kuva: Fredrik Lindblom

Anna Wijk kommentoi valintaansa seuraavasti:

– Mitä tähän voi sanoa? Uskomaton kunnia! Tämä osoittaa, että jotain on tehty oikein. Olen pelannut hyvällä tasolla läpi kauden, monipuolistanut peliäni ja kehittynyt erityisesti maalinteossa. Aikaisemmin useat valmentajani ovat sanoneet, että syötän liian usein, joten olen nyt pyrkinyt ratkaisemaan itse useammin ja olen erittäin tyytyväinen kauden maalimäärääni.

Wijk voitti liigan pistepörssin viimeisteltyään 26 ottelussa tehot 38+48=86. Runkosarjan kärkijoukkueet kohtaavat toisensa myös naisten finaalissa, kun Wijkin KAIS Mora IF saa vastaansa runkosarjan kakkosen, Djurgårdens IF IBF:n.

One comment

  1. itse olisin valinnut kim nilssonin tämän kauden parhaksi, mutta r.enström on myö hyvä valinta. onnea