Falun Ruotsin mestariksi – Galante Carlström ratkaisi jatkoajalla

Tämä mies ratkaisi Ruotsin Superliigan mestaruuden. Tuuletus on sen mukainen. Kuva: perwiklund.se
Tämä mies ratkaisi Ruotsin Superliigan mestaruuden. Tuuletus on sen mukainen. Kuva: perwiklund.se

Hallitseva Ruotsin mestari ja kestomenestyjä Storvreta kohtasivat Ruotsin Superliigan finaalissa Malmössä launtaina. Falun uusi mestaruutensa voittamalla huippujännittävän ottelun jatkoajalla luvuin 7-6 ja. (2-1,2-0,2-5,1-0).

Suomalaiset Hannes Öhman, Mika Kohonen ja Rickie Hyvärinen jäivät siis tällä kertaa hopealla Ruotsin liigassa.

Ottelun ratkaisu?
Ensimmäiset kaksi erää näytti siltä, että Falun menee menojaan, mutta Storvreta löysi vielä yhden vaihteen viimeiseen erään ja voitti sen 5-2. Falun oli jo tappiolla lopussa, mutta tasoitti ajassa 58.18, kuten Djurgården teki naisten finaalissa aiemmin päivällä. Maalineduspeli oli tänään suuressa roolissa ja ripareista paukutettiin useampi maali. Myös ratkaisumaali tehtiin riparista.

Ottelun hahmo?
Vasta 21-vuotias Emil Johansson tehtaili 1+2 nousten suureen rooliin tärkeässä ottelussa ja tasoitti ottelun lopussa komealla yksilösuorituksella sekä oli osallisena jatkoaikaosumaan. Tasaisessa ottelussa myös häviävän puolen miehet nousivat esille. Fredrik Holtz ja Joakim Olsson iskivät kaksi maalia mieheen ja Olsson vielä syötti tämän päälle yhden osuman.

Ottelun puheenaihe?
Siinä missä ottelu oli huipputasainen ja intensiivinen, mutta myös erittäin fyysinen. Tunne näkyi mainiosti kentällä ja sen ulkopuolella, joten 11324 katsojalle tarjoiltiin viihdettä koko rahan edestä.

Tilastohuomiot:
Falun:Emil Johansson 1+2
Storvreta: Joakim Olsson 2+1, Fredrik Holtz 2+0

Linkit:
Ottelutilastot

3 comments

  1. Itellä lähti eilen tilaukseen IBF Falunin pelipaita. Klubbhusetin kautta tilasin. Vielä kun saisi joskus hommattua Falunin pinkin pelipaidan. Se on hieno!