Hallitsevan mestarin päävalmentaja pettyneenä: ”Ihan hirveitä kämmejä tänään”

Anne Suomalainen ei osannut lauantaina kertoa syytä Classicin tekemille pahoille virheille finaaliavauksessa. Kuva: Olli Laukkanen

Kuva: Mika Hilska
Kuva: Mika Hilska

Naisten Salibandyliigan ensimmäisen finaalin hävinneen Classicin päävalmetaja Irina Peltola ei ollut ottelun jälkeen tyytyväinen tapaan, jolla joukkue päästi SB-Pron tekemään ratkaisevat maalit. Myöskään ottelun alku ei ollut hänen mukaansa odotetunlainen.

– Oli kyllä aika hermostunut ensimmäinen erä molemmilta joukkueilta, joka sinänsä tuli yllätyksenä, koska molemmilla on niin kokenut joukkue, Peltola ihmetteli ja jatkoi:

– Sitten meille tuli ihan hirveitä kämmejä tänään, ja pari maalia annoimme ihan täysin lahjaksi. Muut Pro teki kieltämättä erittäin hienosti, koska henkilökohtaista taitoa löytyi niin paljon.

Peltola kommentoi kuitenkin jo suoriltaan ottelun jälkeen maanantaina odottavaa toista finaaliottelua. Rivien välistä oli luettavissa, ettei suuria muutoksia Classicin pelisysteemissä tulla näkemään.

– Vähän kiristetään kasettia ja lähdetään taistelemaan kovempaa. Pienet asiat ratkaisevat, ja ne kun tekee paremmin, niin se on avain ensimmäiseen täplään tässä sarjassa., Peltola totesi.

Classic-pelaaja Anne Suomalainen nosti hattua SB-Pron tehokkudelle, mutta samalla harmitteli oman joukkueensa tehottomuutta, joka vaivasi ensimmäisessä finaalissa.

– Pro teki paikoistaan, ja me emme. Olihan meilläkin tuossa paikkoja, mutta tehtiin vähän enemmän virheitä. Hirveän hyvin he iskevät vastaan, ja niistähän heidän maalinsa pääosin tulivat. Vaikea sanoa mistä meidän virheet johtuivat, Suomalainen kertasi.

Hänen mukaansa lataus finaaliotteluihin on aina huipussaan, sillä nyt pelataan kevään kovimpia pelejä. Toisesta finaaliottelusta Suomalainen ennustaakin vähintään yhtä tasaista.

– Kaikkiin peleihin valmistaudutaan täysillä, mutta kyllä finaalit on aina finaalit. Ei siellä muuten pärjää, hienoja hetkiä. Syödään ja nukutaan hyvin sekä kerrataan joukkueen kanssa hommia läpi. Maanantaina on luvassa tiukkaa peliä ja vauhdikasta naissalibandya, Suomalainen ennakoi.

Teksti: Ilkka Levä, Helsinki