Happee juhlii Suomen mestaruutta – täysi jäähalli todisti kultajuhlia Jyväskylässä

Kuva: Jari Turunen

Kuva: Jari Turunen
Kuva: Jari Turunen

Jyväskyn Happee on miesten Salibandyliigan Suomen mestari vuosimallia 2014! Neljännessä finaalissa Happee voitti Tampereen Classicin Synergia Areenalla lukemin 4–3 ja pääsi nostelemaan mestaruuspokaalia. Huikean trillerin voittomaali merkittiin kolme maalia iskeneen Veli-Matti Hynysen nimiin.

Happee vei ottelun kaksi ensimmäistä erää selvästi, ja johti parhaimmillaan jo 4–0-numeroin. Classic teki kolmannessa erässä huikean nousun ja kiri johtoa umpeen tullen maalin päähän. Hurja loppupyöritys ei kuitenkaan riittänyt, vaan Happee kesti kotiyleisönsä edessä summerin soittoon asti.

Happeen kapteeni Petri Kauko pääsi nostamaan mestaruuskannun yläilmoihin 4600 katsojan edessä.

Pääkallo.fi raportoi Jyväskylästä kattavasti illan aikana, usean toimittajan voimin.

26 comments

  1. Onnittelut Happee, kolmesti parempi neljätä ottelusta ei jätä selittelyjä sarjasta. Happee edellä jokaisella osa-alueella.

    Vänttistä Classic olisi tuohon loppuun kaivannut, mutta Kunelius taisi sikailla sen verran kovasti ettei Vänttinen pelaamaan enää pystynyt.

  2. Iso KIITOS voitosta kuuluu myös MIKA SAVOLAISELLE joka päätti ratkaista pelin ottamalla taas kerran aivan älyttömän jäähyn!!KIITOS!Happee teki ratkaisevan Suomen mestaruus maalin!!!!

  3. Isot onnittelut koko hirvilaumalle täältä Seinäjoelta. Paras voitti ja ansaitsi mestaruutensa.

  4. Jotkut pelaajat kunnioittaa toisiaan, jotkut ei.
    Vänttinen jännitti vartaloaan ja kierähti sivulle niin että ei rojahtanut Happeen maalivahdin päälle kun maalia yrittäessään kaatui. Olisi voinut, jos olisi halunnut.

    Savolainen muutti askeleitaan siten että astui ”vahingossa” mailan päälle, jota piti hänen juuri taklaamansa, maassa makaava, Happeen pelaaja. Savolaisen tarkoitus oli litistää Happeen pelaajan mailaa pitävää kättä.

  5. Aikamoinen elämys oli kyllä suomi-säbän seurailijalle kokea tuo peli synergialla. Hienosti oli Happeen taustavoimat laittanu ittensä likoon ja loistotilaisuuden lihoiksi. Vielä tuloskin suosi!

    ONNEA!

  6. Mielipiteeni on se, että jos nämä pelit olisi pelattu samalla tahdilla kuin sm liigan finaalit, niin kovakuntoisempi classic olisi voittanut. Pitkillä väleillä happee on ehtimyt kerätä uudet paukut kyykkimiseen. Mutta ei auta jossittelu onnea happeelle.

  7. Niinpä. Jos lehmä lentäisi niin se olisi lintu. 1-3 ei kaipaa selittelyä.

  8. Mielipiteeni on, että Happee toteutti yhteisönä jotain mitä suomalainen Salibandy todellakin kaipaa ja laittoi vielä kirsikan kakun päälle voittamalla ottelun. Yksinkertaisesti suomen parasta salibandyviihdettä a’la Jyväskylä. Hitto, että voi olla ylpeä koko organisaatiosta tällä hetkellä. Classicille iso käsi, että taistelivat loppuun saakka. Allekirjoittanut oli viimeisen minuutin kirjaimellisesti polvillaan ja odotti, että viimeiset pirulliset sekunnit häipyi pelikellosta. Tuntuu mahtavalta, hirviperheelle iso käsi!

  9. Loviisa Loviisa. Ei tu mieleen milläs tasolla siellä pelataan , muistinko väärin et divari tasolla jossain lajissa. Onnittelut myö sinne.

  10. Lajille erittäin hienoa että landella saadaan näin hienot puitteet aikaan. Kokokansan finaali. Parina viime vuonna helsingissä on ollut enemmän SPV faneja kuin ssv. Nyt jyväskylään lähti Seinäjoeltakin fanibusseja. Ja olihan meillä lajille arvoisensa kauden päätös.

  11. Loistavaa Happee!
    Vastaavaa ei ole salibandyssä tapahtunut kun ainoastaan MM-kisoissa Hartwall Areenalla.
    Uskomaton hirviteatteri, tälläistä tunnelmaa en ole kokenut edes jääkiekossa liigatasolla. Nyt kun lajin hypetys on huipussa niin toivottavasti se myös jatkuu..
    Liiga jää nyt liian pitkälle tauolle mutta maajoukkueen pelit sentään jatkuvat ensi viikonloppuna, toivottavasti media myös hereillä.

  12. Aivan huikea tunnelma jäähallissa. Erityinen kiitos kaikille Hirvitetterin järjestäjille. Onnea uusille Suomen mestareille. Olitte scoutanneet Classicin pelitavan hienosti ja osasitte pelata vahvuudet pois. Ehkä jo ensi vuonna on Classicin vuoro, kun Rantala saa jatkaa peräsimessä. Onnea myös hopeamitalisteille, kyllä se siitä kirkastuu ajan kanssa!

  13. Urheilullisesti paras viidestä takaa varmasti parhaalle voiton. Sitä paitsi kukaan ei jaksa lähteä helsinkiin katsomaan omia suosikkeja, koska ei siellä hesalaisia pelaa enää hetkeen. Koska helsinkiinhän ne finaalit väkisin kuitenkin vietäisiin

  14. Jääkiekkon SM-liigan myyntijohtaja Joni Vesalainen puhuu urheilun finaalisarjoista vankalla kokemuksellaan sekä urheilumarkkinoinissa annettujen näyttöjensä kautta ja pitää ehdotettua yhden finaalin mallia huonona muutoksena.

    ”Kovana markkinointi- ja myyntimiehenä tunnettu jyväskyläläinen ei lämpene Salibandyliigan kaavailemalle yhden finaalin mallille, joka korvaisi paras viidestä -finaalisarjan.

    – Näkisin lajille sääliksi, jos he supistavat yhteen peliin”

  15. Joni Vesalaisen kommentointi voi myös kertoa omasta huolesta jääkiekon Liigan suosion hiipumisesta. Hirviteatterin katsojaprofiili poikkesi paljon Jypin ikääntyvästä ja miesvoittoisesta yleisöstä.
    Salibandyllä on mahdollisuus kasvattaa Suomessa poikkeuksellinen yhteisöllisyys, perheiden ja innovatiivissen vapaaehtoistoiminnan tapahtumina.
    Yhteinen viikonlopputapahtuma jossa myös palkitaan salibandyn tyttöjen, poikien, naisten ja miesten joukkueiden parhaat pelaajat, valmentajat ja muut onnistujat, olisi hyvä keino yhdistää vielä vähän eripuraista yhteisöä.