Happee taipui Classicin hurmoksen edessä – finaali keräsi kauden ennätysyleisön

Lassi Vänttinen (vas.) ja Sami Johansson (oik.) heiluttivat Happeen maaliverkkoa perjantaina yhteensä kolmesti. Arkistokuva: Topi Naskali

Lassi Vänttinen (vas.) ja Sami Johansson (oik.) heiluttivat Happeen maaliverkkoa perjantaina yhteensä kolmesti. Arkistokuva: Topi Naskali
Lassi Vänttinen (vas.) ja Sami Johansson (oik.) heiluttivat Happeen maaliverkkoa perjantaina yhteensä kolmesti. Arkistokuva: Topi Naskali

Tampereen Classic avasi miesten Salibandyliigan finaalit voittamalla kotonaan Jyväskylän Happeen lukemin 7–3 (1–0, 3–3, 3–0). Kahden erän verran tasaisissa merkeissä kulkenut ottelu ratkesi kotijoukkueen hyväksi päätöserässä.

Finaalisarja jatkuu sunnuntaina Jyväskylän Monitoimitalolla.

Mihin ottelu ratkesi?
Tarkan ja varovaisen avauserän jälkeen otteluun tuli lisää vauhtia. Happee sai toiseen erään todella vahvan alun ja meni ennen puoltaväliä jo kahden maalin johtoon. Classic sisuuntui kuitenkin nopeasti ja sai hurjan kirivaihteen päälle kavennusosumiensa siivittämänä. Lassi Vänttinen viimeisteli ensin Pekka Niemisen loistoavauksesta lukemat 2-3:een, ja Nico Salo laukoi ottelun tasoihin. Classicin hurmos jatkui myös toisen erätauon jälkeen, ja joukkueen kakkosketju katkaisi lisäosumillaan lopullisesti Happeen selkärangan. Kotijoukkue hoiti päätöserän loppuminuutit tyylikkäästi, eikä Happeelta löytynyt enää aseita takaa-ajoon.

Ottelun hahmo?
Classicin kakkoskentällinen oli Tampereen perjantai-illassa suorastaan pitelemätön. Sami Johansson ja Markus Kulmala viettivät kolmen tehopisteen iltaa. Myös puolustaja Nico Salo nousi hyvin esille viimeistellen kaksi maalia, joista toinen syntyi erittäin hienon yksilösuorituksen päätteeksi. Kokenut kehäkettu Lassi Vänttinen oli myös panoksellaan nostamassa Classicia mukaan otteluun toisessa erässä.

Ottelun puheenaihe?

Niin kutsutun ”landefinaalin” ensimmäinen kohtaaminen keräsi Tampere Areenalle lähes 1900 katsojaa. Lukema on koko tähänastisen kauden suurin. Loistavasti meteliä pitäneet fanit tekivät Areenasta todellisen hornankattilan, jonka tunnelma välittyi kotisohville asti. Tunnelman puolesta on siis lupa odottaa vähintäänkin samaa myös tulevissa kamppailuissa.

Tilastohuomiot:
Classic: Sami Johansson 1+2, Markus Kulmala 1+2, Lassi Vänttinen 2+0, Nico Salo 2+0, Pekka Nieminen 0+1
Happee: Petri Kauko 0+2

9 comments

  1. Mainitsisin myös Mika Savolaisen erinomaisen peliesityksen. Ei ehkä tehoja mutta uskomaton määrä katkoja ja HUOM! puhtaita kontakteja oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Eikä se maalikaan ollut kaukana. Mielestäni yksi C:n tärkeimpiä pelaajia nyt finaaleissa. Jos jatkaa samaan malliin loput pelit niin tulee vielä Hirvihyökkääjien uniinkin pitkän aikaa.

  2. Vänttisen maali Niemisen syötöstä oli kyllä Classicin 2-3 kavennus

  3. Niinpä oli 2-3 ja pelin kulminaatiopiste hirvien ylihyökätessä kun olisi pitänyt jäädyttää ja pelata pitkiä hyökkäyksiä.

  4. Tunnelma ei kyllä välittynyt kotisohville. Yllättävän vaisulta vaikutti Tampere. Happeen kannattajien huudot välillä kuului, muuten ei juuri mitään. Olisiko ilmoitetussa katsojamäärässä taas ns. Passon kertoimet pelissä? Katsojalukujen suurentelu alkaa jo toimia itseään vastaan. Toivottavasti Monnarin tunnelma on sellainen, että se oikeasti välittyy myös kotisohville.

  5. Taas täällä epäillään katsojalikuja! Halli vetää 2500, melkein täynnä. Ei olla missään Mosalla. Täällä ei useempi ymmärrä et areena on ISO halli näihin kinkereihin. Jos se on puolillaan siellä on vieläkin se tuhannen, urpot. Ei ollut ilmaislippuja. Monnarin liikuntasalissa varmaan meininkiä, liitolta virhe et antaa pelata sen siellä.

  6. Tunnelma ok, myös pelin viihdyttävyys. Mahtava laji ja mikä potentiaali! Erätauko- ja muut oheisohjelmat loistivat poissaolollaan ellei lasten 1. erätauon häröilyä pelikentällä ohjelmaksi lasketa. Tre Areena tai Jvklän Monnari eivät kumpainenkaan ole finaalipelien arvoisia pelipaikkoja. Ja siksi toiseksi Tre Areenalle ei noilla katsomojärjestelyillä edes 2500 katsojaa mahdu. Hatunnosto Happeelle mahd. 4. finaalin viemisestä jäähalliin. Treen kaupungin salibandymyönteisyyden takia ihmettelen miksei Classic ottanut tietoista riskiä ja vienyt kaikkia pelejä jäähalliin. Ensimmäinen kerta koko seuran historiassa, kun aito sauma voittaa mestaruus ja markkinointitoimet loistavat poissaolollaan. Ennakkoliput olivat ovelta ostettuja kalliimpia – ei tämä yhteiskunta ja urheilutapahtumien järjestäminen tällä tavalla toimi. Neljättä finaalia odottaen, Ymmi.

  7. Mihin Classic jäähallia tarvitsisi ? Eihän nytkään halli ollut loppuunmyyty, joten kapasiteetti riittää ihan hyvin. Jäähallissa pelaa Tappara tällä hetkellä tiiviillä aikataululla, joten ei sinne sählykenttää pysty rakentamaan. Lisäksi tunnelman kannalta olisi aika apaattista viedä pelit halliin, jossa kapasiteetti on 7600 ja parilla tuhannella sinne ei kummoista tunnelmaa saisi aikaan. Jyväskylässä tilanne on toinen; jo välierissä hallin kapasiteetti tuli vastaan ja suurempaa areenaa tarvitaan.

  8. 1. Liittohan se määrää finaalien lipun hinnan.

    2. Ainoa miinus eilisessä finaalissa oli 18 minuutin ylipitkä erätauko, sekin liiton sanelema.

    3. Kyllä paikan päällä oli tunnelmaa ja meteliä. Katsojia oli se mitä oli. Kotisohvilla ne, jotka oli. So what!