Peruspakin upea yksilösuoritus laiha lohtu – ”Luovuimme kuulasta liian helposti”

Arkistokuva: Salibandyliiga

Kuva: Salibandyliiga
Kuva: Salibandyliiga

Tampereen Classic oli selvästi vahvempi miesten Salibandyliigan ensimmäisessä finaalissa lukemin 7-3. Happeen hyökkääjät jäivät nollille, ja hienoimmasta maalista vastasikin melko yllättäen peruspuolustaja Kaapo Savinainen.

Savinaisen mukaan joukkueen alku oli sovitun kaltainen.

– Aloitimme mielestäni ihan hyvin, muttemme saaneet paikoista maaleja. Luovuimme pallosta sen jälkeen liian helposti, ja olimme liian passiivisia. Classic teki vähemmän virheitä, ja se oli tehokkaampi, Savinainen totesi Pääkallo.fi:lle.

Vauhdikkaassa ja viihdyttävässä toisessa erässä Happee dominoi peliä ensimmäisen kympin, mutta sen jälkeen ote siirtyi Classicille.

– Se ensimmäinen kymppi oli erinomainen, mutta sitten jotenkin hukkasimme otteemme. Classic on niin kova joukkue, että se iskee kyllä virheistä, Savinainen näki.

Savinaisen tähtihetki osui toisen erän alkupuolelle, kun mies nosti komeasti rystyllä pallon maalin kattoon ohi Pekka Niemisen. Runkosarjassa nuorten maailmanmestari vuodelta 2012 iski vain yhden maalin, ja senkin tyhjään rysään.

– Joku ihmeellinen suonenvetohan siinä tuli. Hyvä kun meni, mutta eihän se tappion hetkellä lämmitä, joukkueen Mikko Viitaseksi nimetty lappeenrantalainen tuumi.

Tunnelma Tampere Areenalla oli kohdallaan, ja miltein 2000 ihmisen edessä pelaaminen miellytti Savinaista.

– Mahtavaa oli pelata, ja uskon, että Hirviteatterissa pistetään sunnuntaina vielä paremmaksi.

Myös välierissä Happee taipui selvästi avausottelussa. Lääke sunnuntain toiseen finaaliin onkin selvä.

– Tämä oli vain yksi peli. Pallolliset virheet pois, parempaa puolustuspeliä ja tehoa maalintekoon, Savinainen paalutti.

One comment

  1. Hienoa Savinainen! Alkaa konsolipelien pelaaminen tuottaa tulosta! Näitä lisää!