Happeen liukas laituri Juuso Heikkinen – ”Jengiä vaan hyppi kentälle”

Liukasliikkeinen Juuso Heikkinen aiheutti jatkuvasti harmaita hiuksia Classic-puolustukselle. Kuva: Salibandyliiga

Liukasliikkeinen Juuso Heikkinen aiheutti jatkuvasti harmaita hiuksia Classic-puolustukselle. Kuva: Salibandyliiga
Liukasliikkeinen Juuso Heikkinen aiheutti jatkuvasti harmaita hiuksia Classic-puolustukselle. Kuva: Salibandyliiga

Historiallinen salibandypäivä päättyi Jyväskylän Happeen kultajuhliin ja joukkue pääsi nauttimaan ensimmäistä Salibandyliigan mestaruudestaan kaadettuaan Tampereen Classicin lukemin 4-3 (2-0,2-0,0-3). Ottelusarja ratkesi näin ollen voiton 3-1 jyväskyläläisten hyväksi.

Ensimmäisen kahden erän jälkeen näytti, että kotijoukkue menee menojaan, mutta tamperelaiset löysivät vielä yhden vaihteen omaan peliinsä ja tulivat maalin päähän viimeisellä kympillä.

– Aivan mahtavaa! Lopussa luulin, että aikaa on vielä vaikka kuinka paljon jäljellä, mutta sitten jengiä vaan hyppi kentälle. Mahtavaa, kuvaili Happeen taitoniekka Juuso Heikkinen tuntojaan taistelun tauottua.

Happee ei ollut se joukkue, jonka mestaruutta monikaan olisi lähtenyt veikkaamaan ennen kautta. Joukkue kuitenkin kasvoi kauden edetessä ja näytti suuruutensa muun muassa pudottamalla kestomenestyjä SSV:n välierissä.

– No tietysti koko kauteen voi olla tyytyväinen. Tämä kausi on ollut kokonaisuutena mahtava. Tosin jossain vaiheessa on ollut vaikeaakin, kommentoi Heikkinen lyhyesti kaudesta ja lähti poimimaan mitalinsa palkintopöydältä.

Heikkisen palattua haastattelua jatkettiin vielä samasta aiheesta.

– Toki niitä heikompia hetkiä oli, mutta loppua kohden parani. Vaikeita olivat etenkin SSV-sarjan ensimmäinen ja finaaleiden ensimmäinen osaottelu, mutta ne olivat lähinnä muistutuksia siitä mitä pitää tehdä, mietti Heikkinen.

Heikkinen on yksi niistä pelaajista, jotka ovat nostaneet profiiliaan viimeisen kahden kauden aikana ja hän on yksi vahvoista ehdokkaista Suomen MM-joukkueeseen ensi joulukuussa. Voidaankin sanoa, että Heikkisen ja Happeen menestystarina ovat kulkeneet vahvasti käsi kädessä.

Happeen menestyksestä puhuttaessa nousee esille aina yksi nimi joukkueen taustaryhmästä ja hän on apuvalmentaja Jyri Korsman. Minkälaiseksi pelaaja näkee Korsmanin merkityksen joukkueelle?

– Tärkeä. En tiedä nukkuiko ollenkaan pudotuspelien aikana, kun analysoi pelejä sekä vastustajia videoiden, kynän ja paperin kanssa. Tehnyt niin paljon tämän joukkueen eteen, että ansaitsee kaiken suitsutuksen, päätti Heikkinen.