Happeen päävalmentaja Seppo Pulkkinen – ”Liike on lääke”

Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Mikko Hyvärinen
Kuva: Mikko Hyvärinen

Classic oli tänään kohtalaisen tyly isäntä miesten Salibandyliigan ensimmäisessä finaalikohtaamisessa. Ottelun ensimmäinen puolisko oli vielä tasaista vääntöä, mutta kotijoukkue otti sittemmin ohjat käsiinsä ja meni menojaan voittaen lopulta lukemin 7-3.

Happeen päävalmentaja Seppo Pulkkinen harmitteli toisen erän alun hyvän vireen katoamaista ottelun jälkeen.

– Olihan siinä momentum tosiaan. Yritettiin sitten siinä tappioasemassa vielä peluuttaa hieman eri tavoin ja muuttaa kaikenlaista. Joskus se onnistuu, joskus ei. Classic otti meiltä tikkarin suusta.

Koko ottelua analysoidessaan Pulkkinen kiinnitti huomiota erityisesti joukkueensa pallollisen pelin huonouteen.

– Muuten oli tasaistakin, mutta pallo oli enemmän vastustajalla ja pallohan on vallan väline. Eka erä oli tunnustelua ja haettiin asemia. Toisessa saatiin hiton hyvä alku. Siinä olis pitänyt pitää palloa enemmän meillä ja ottaa peli haltuun. Loppu menikin sitten 6-0 vastustajalle.

Kummallekaan joukkueelle Salibandyliigan finaalit eivät ole mitään jokapäiväistä kauraa ja se myös näkyi ajoittain pelaajien otteissa. Tämän kauden ennätysyleisömäärän edessä pelaaminen aiheutti tietysti oman tärinänsä.

– Pallonmenetyksiäkin tuli paljon ja ehkä siihen vaikutti jännitys. Pitkää sarjaa tästä odotetaan. Nyt on otettu löysät pois.

Happee oli tänään yllättävän passiivinen, eikä pystynyt ottelun toisella puoliskolla juuri vastaamaan kotijoukkueen parantuneeseen peli-ilmeeseen.

– Joka suhteessa tarvitaan parannusta. Kyllä se niin on, että liike on lääke. Ottelun puolivälin jälkeen ei saatu enää jalkaa liikkeelle.

Finaalisarjan toinen osaottelu pelataan sunnuntaina Happeen kotikentällä Jyväskylän Monitoimitalolla. Seuraavan ottelun suhteen panokset ovat melko selkeät Pulkkisen mielestä.

– Seuraava peli on tietysti tärkeä. Omaa kotietua ei saisi menettää. Tehdään parhaamme, että saadaan puhuri päälle kotiyleisön edessä. SSV kaadettiin tässä tilanteessa kotona 6-0. Pienet asiat ratkaisevat.

5 comments

  1. Tahto, kiima, ja valmentajan auktoriitti/ote joukkueeseen ratkaisee–clasulla tasokkaaampi rosteri,,Jakke , sinusta mestaruus kii,,,tsemiä,,vie joukko loppuun saakka!

  2. En ihan ymmärrä tuota happeen valmennuksen tapaa sekoittaa ketjut takaa-ajotilanteessa. Miksi karvausta, pelinopeutta jne ei mieluummin muuteta? Missä selkeät rosterin tiivistämiset kahteen ketjuun? Missä peluutusjärjestyksen muutos kun happeen ykköselle meni useita omiin? Ehkäpä joku pro osaa vastata.