Happeen sankarimaalivahti Kosonen: ”Osasimme kääntää yleisön voimavaraksemme”

Happeen mestarimaalivahti Eero Kosonen oli jossain hämmentyneisyyden ja iloisuuden välimaastossa uran ensimmäisen SM-kullan ratkettua. Joukkue oli aiempien vuosien pettymyksien jälkeen kasvanut maajoukkuekassarin mukaan nyt mestarin mittoihin.

27-vuotias NST:n kasvatti siirtyi Happeen riveihin syksyllä 2008, ja nyt kuuden vuoden työn jälkeen kaulaan ripustettiin kultainen mitali.

– Loistava fiilis tottakai. Mitä tässä nyt oikein voi sanoa, uskomaton yleisö ja mahtava peli. Tuntuu, että osasimme kääntää sen yleisön pauhun puolellemme ja voimavaraksemme etenkin kahden ensimmäisen erän aikana. Kolmannessa erässä päästimme Classicin vähän liian lähelle, mutta tämä riittää, Kosonen myhäili paksun risupartansa takaa.

Kysyttäessä valmentajavelho Jyri Korsmanin panosta mestaruuden takana Kosonen myötäili hyväksyvästi.

– Jyri on kaivanut kaikki mahdolliset kivet ja kannot tämän kevään aikana, ja tottakai aiemminkin. En tiedä, montako tuntia mies nukkuu yössä, mutta hatunnoston arvoista työtä mies on tehnyt. Ja toki koko valmennusjohto siinä mukana, Kosonen kehui samalla, kun vieressä Korsman karjui raivoisaa riemuhuutoa kurkku suorana.

Kososen mukaan Happee oli nyt kasvanut mestarin mittoihin, mutta lähellä menestys on ollut aiempinakin vuosina.

– Olimme kypsyneet ja oppineet virheistämme, mutta täytyy muistaa, että pienestä se on ollut kiinni aiemminkin. Pronssiottelun häviäminen kaksi kertaa kerrasta poikki, ja sitä rataa, Kosonen muistutti.

Oma pelaaminen on mennyt taas viime keväästä eteenpäin, eikä tänä vuonna tarvinnut puhua ”Kososen sulamisesta kovissa peleissä”. Tämän allekirjoitti miltei kaksimetrinen lempeä jättikin.

– Nojoo, ehkä vähän tasaisempaa suorittamista oli nyt, mutta tärkeintä on tämä joukkueen voitto, joukkuepelaaja korosti.

Ensi viikolla Kosonen lähtee maajoukkueen mukana EFT-turnaukseen Tsekkeihin, mutta sitä ei nyt aivan vielä tarvitse miettiä.

– Sen aika tulee sitten, otetaan nyt hetki iisimmin ja sitten lähdetään niitä pelejä kohti. Sen turnauksen jälkeen voi sitten juhlia enemmän. Varmaan tässä nyt kuitenkin saadaan aika hyvät kekkerit pystyyn, Kosonen virnuili.