Happeen sitkeä työhevonen Kaasalainen: ”Näitäkin pelejä voi pelata hymy huulessa”

Joonas Kaasalainen (oik.) antoi lauantaina kaikkensa. Siinä sivussa syntyi tehot 1+2. Kuva: Topi Naskali

Joonas Kaasalainen (oik.) antoi lauantaina kaikkensa. Siinä sivussa syntyi tehot 1+2. Kuva: Topi Naskali
Joonas Kaasalainen (oik.) antoi lauantaina kaikkensa. Siinä sivussa syntyi tehot 1+2. Kuva: Topi Naskali

Happeen 2-11-voiton avainviisikko oli Happeen kolmoskentällinen Kunelius-Savinainen-Kotilainen-Kaasalainen-Hoikkanen, joka viimeisteli viisi maalia. Työhevonen Joonas Kaasalainen oli syystäkin tyytyväinen joukkueen esitykseen lauantaina.

Murskavoiton siemen kylvettiin pelipäivän valjettua.

– Aamulla vartin palaverissa päätimme, että tänään otamme ison ryöstön. Näitäkin pelejä voi pelata hymy huulessa, ja tänään taistelimme ja pelasimme sitä kuuluisaa omaa peliä, 1+2 iskenyt Kaasalainen kertasi.

Koko viisikko oli erittäin hyvin pelissä sisällä, ja myös hyökkäyspäässä tuli kasa onnistumisia.

– Oman pään huolellisen pelaamisen kautta saamme palloa itsellemme, ja pääsemme sitä myöten luomaan paikkoja toiseenkin päähän. Tänään teimme hienoja maaleja, ja kaikki olivat iskussa. Tuntuu kuitenkin, ettemme esittäneet mitenkään parastamme, sellainen ihan ok suoritus.

Classic oli todella löysä omassa päässä ottelun alussa. Se ihmetytti numeronsa mukaisen punaisen irokeesi-”kutosen” päähänsä taiteillutta Kaasalaistakin.

– Kaverin keskustaan pääsi kävelemään tänään yllättävän helposti etenkin avauserässä. Pallollahan Classic oli mielestäni ihan normaali.

Ensi viikon sunnuntaina pelataan neljäs finaali jäähallissa Synergia-areenalla. Mahdollisuus voittaa seurahistorian ensimmäinen mestaruus mahdollisesti täpötäydessä jäähallissa toki kiehtoo, mutta sitä mietitään myöhemmin.

– Toivottavasti paikat on siivottuna ja imuroituna, tulee paljon porukkaa, Kaasalainen virnuili.

Yli viikon tauko ei pelaajien näkökulmasta ole hyvä juttu, mutta pelaaja pelaa silloin, kun ohjelmassa sanotaan.

– Hieman ärsyttää, kun heti tekisi mieli jatkaa pelejä, mutta harjoitellaan ja valmistaudutaan sitten seuraavaan, Kaasalainen totesi.

Happeella oli jälleen mukana iso faniryhmä, joka peittosi Classicin vastaavan katsomon puolella. Kaasalainen muisti kiittää fanejakin.

– Kotihallilta tuntui, iso kiitos loistaville kannattajille, Kaasalainen päätti.