Hurja voittoputki päättyi divarinousuun – Ikosen hattutemppu sinetöi Erä Akatemian voiton

Kuva: Juha Kinanen

Kakkosdivarijoukkue Erä Akatemian kausi oli komea. Helsinkiläisjoukkue varmisti perjantaina nousunsa Divariin kaudelle 2014–2015.

Viimeisellä karsintakierroksella Erä Akatemia kaatoi FBC Raseborgin voitoin 2–0. Ratkaisevan toisen kamppailun Erä Akatemia voitti vieraissa lukemin 8–5. Sankariksi nousi Petri Ikonen, joka paukutti päätöserässä hattutempun.

Divarinousun lisäksi Erä Akatemia onnistui tällä kaudella voittamaan Suomen cupin pikkufinaalin. Virallisissa peleissä Erä Akatemia hävisi tällä kaudella ainoastaan Salibandyliiga-joukkue Happeelle cupissa. Kakkosdivarissa ja divarikarsinnoissa Erä Akatemia ei kärsinyt ainoatakaan tappiota. Joukkoon mahtui ainoastaan muutama tasapeli.

Erä Akatemian joukkue oli kakkosdivariin varsin kova, sillä ryhmässä vilisi useita entisiä liigapelaajia muun muassa Petri Ikosen, Simon Riihelän, Iiro Oksasen, Tomi Turusen ja Vili Rahkosen johdolla.