Joka ottelussa osunut Karjalainen: ”Olimme aggressiivisempia ja fyysisempiä”

Mia Karjalaista (#12, kesk.) juhlittiin maalintekijänä jokaisessa ottelussa. Kuva: Mia Alén

Mia Karjalaista (#12, kesk.) juhlittiin maalintekijänä jokaisessa ottelussa. Kuva: Mia Alén
Mia Karjalaista (#12, kesk.) juhlittiin maalintekijänä jokaisessa ottelussa. Kuva: Mia Alén

Suomen ykköspakkiparin Mia Karjalainen valittiin EFT-turnauksen All Stars –viisikkoon. Turnauksen päätösottelussa Suomi ja Ruotsi mittasivat toisiaan panoksena turnausvoitto. Tasaisen väännön jälkeen Suomi oli parempi lukemin 7-4.

Mia Karjalainen oli ainoa suomalaispelaaja, joka onnistui maalinteossa jokaisessa ottelussa. Jokaisessa ottelussa Suomen aktiivisen aggressiivisen puolustuksen ruumiillistuma Karjalainen päätti riistostaan lähteneen vastaiskun maaliin.

Ruotsi-ottelun voittoon johtaneista syistä Karjalaisella oli selkeä mielipide.

– Suomi oli aggressiivisempi, käänsimme peliä paremmin ja olimme fyysisesti vahvempia. Voitimme lähes kaikki yksi vastaan yksi –tilanteet, vaikka ruotsalaiset ovat melkein kaikki meitä päätä pidempiä. Vähän ihmetytti etteivät olleet niin vahvoja jalalla, Karjalainen kertoi ottelun päätyttyä.

Ottelun alkupuoliskolla maaleja tehtiin tasatahtiin, kunnes Alisa Pöllänen vei Suomen toistamiseen johtoon.

– Saatiin toisessa erässä vähän flow’n poikasta päälle. Mutta mielestäni ratkaisun avaimet löytyvät pelinkäännöistä. Saimme paljon hyviä vastahyökkäyksiä ja niistä parempia maalintekotilanteita, tuore Sveitsin mestari analysoi.

Suomalaisleirissä tunteita herätti toisen erän puolivälissä tapahtuneen Nina Rantalan loukkaantumisen jälkeinen tilanne.

– Kyllä ainakin itselle tuli vähän ärsytystä, että jos he haluavat tehdä maalinsa tuolla tavalla, niin tehkööt. Me teemme omaa työtä. Normaaleja pelitilannemaaleja Ruotsi onnistui tekemään vain yhden, kaikki muut olivat jonkinlaisia erikoistilanteita. Tosi hyvää ja nöyrää puolustusta meiltä, Karjalainen kertoili.

Karjalainen on edustanut Suomea kaksissa MM-kisoissa ja nyt maajoukkue polkaisi käyntiin projektin kohti 2015-kotikisoja.

– Mielestäni leiri oli onnistunut kokonaisuus. Tyhjästä lähdettiin ja alettiin kasvattamaan joukkuetta ja pelitapaa. Tshekki-pelin ensimmäistä erää ei voi verrata mitenkään tähän Ruotsi-ottelun loppuun. Toivottavasti kehityskäyrä pysyy nousujohteisena myös jatkossa, kesälomansa aloittanut Karjalainen kertoi ja muistutti heti perään:

– Tietysti notkahduksia tulee aina, mutta niihin pitää pystyä varautua ja käsitellä ne lannistumatta. Itse lähtisin vahvistamaan tästä eteenpäin voittamisen kulttuuria ja sitä kautta hakemaan kultaa kotikisoissa, loppuverryttelyyn lähtenyt Karjalainen lopetti.