”Jos jollekin mestaruuden soisi, niin tälle jokaisen toimittajan aarrearkulle”

Moni toimittaja soisi mestaruuden maalivahti Pekka Niemiselle (nro 69). Kuva: Olli Laukkanen

Moni toimittaja soisi mestaruuden maalivahti Pekka Niemiselle (nro 69). Kuva: Olli Laukkanen
Moni toimittaja soisi mestaruuden maalivahti Pekka Niemiselle (nro 69). Kuva: Olli Laukkanen

Miesten Salibandyliigan finaalisarja Classicin ja Happee välillä alkaa perjantaina. Pääkallo.fi heitti yhdeksälle salibandyä seuraavalle toimittajalle pari kiperää finaaleita ennakoivaa kysymystä. Oman näkemyksensä antoivat niin isojen valtamedioiden kuin salibandyyn erikoistuneiden julkaisujen edustajat.

Toimittajilta kysyttiin seuraavat kysymykset:
1. Viekö mestaruuden Classic vai Happee?
2. Kuka on finaalien mielenkiintoisin pelaaja?

Tomi Auremaa
Ilta-Sanomat

1. Happee vie voitoin 3-1. Olin ennen semejä varma, ettei SSV häviä keväällä peliäkään. Happee kuitenkin pelasi aivan erinomaiset välierät helsinkiläisiä vastaan ja osoitti pystyvänsä vaihtelemaan pelitaktiikkaansa vastustajan siirtojen mukaan – ja olemaan tässä shakissa jopa edellä. Sipulikin jyväskyläläisillä kesti, vaikka vähän epäilin. Kausi päättyy Synergia-areenalla, täyden katsomon edessä kotijoukkueen juhliin. Olen mikrofonin kanssa paikalla, kun hirvitirehtööri Riitesuo jakaa tunnemyrskyn vallassa kuolemattomia kommentteja.

2. Pekka Nieminen. Jos nyt jollekin mestaruuden soisi, niin tälle jokaisen toimittajan aarrearkulle, joka on toki ennen kaikkea yhä aivan erinomainen maalivahti. Lausuntoautomaatti ja suuri salibandypersoona joutuu kuitenkin pettymään, kun nuoret Happeen poikaset (oikei, on siellä Kaukokin) vievät mestaruuden Jyväskylään. Tämä lienee Niemisen viimeinen mahdollisuus SM-kultaan, joten herra lienee finaalisarjan etukäteisarviosta aika lailla eri mieltä – ja niin kuuluu ollakin!

Mika Hilska
Salibandyliigan vakituinen avustaja

1. Ehkä vaikein ikinä. Sekunnin välein päätän, että mestari on Classic eikun Happee eikun sittenkin Classic eikun. Happee, koska kasvoi finaaliin murtamalla kirouksen toisensa jälkeen. Ja koska Pekka Nieminen on maailman paras veskari mutta Eero Kosonen vielä himpun parempi. Ja koska Hirviteatteri yleisöineen ja koska tuollainen tarina ei voi päättyä kuin juhlaan. Classic, koska ne kauden isojen pelien voitot. Ja koska leveä materiaali, joka matkalla finaaleihin ei kulunut ihan niin paljon kuin Happeen. Ja koska Familyllä reservissä 110 prosentin moottoriteho, jota kevään pleijareissa ei vielä ole tarvittu. Classic vie eeppisen sarjan 3-2, ja nyt vastaus äkkiä menemään ennen kuin taas vaihdan.

2. Sama ongelma tässä. Ajatelkaa nyt: Kaukalossa Juuso Heikkistä teleskooppikäsineen, superterrieri Kuneliusta, ratkaisija Hynystä, maalikuningas Mannista, Kaukalon Isäntä Tikkaa, too fast 4U Junkkarista, Happeen haalarihemmoja, Classicin uusi Santtu Manner numerolla 11, Pe Kotilaisen viuhuvat ruoskat, MC Asseri, pelimoottori Piha, elegantti Nico Salo, ja Vänttinen, herranen aika, The Vänttinen. Niinpä vastaan Krister Savonen. Pelaaja isolla p:llä. Savosen voisi varmaan heittää kentälle mihin tahansa palloilulajiin, ja numero 56:n tekemisessä kimaltaisi se sama iloinen nautiskeleva pihapelimäinen oveluus ja koiranpennun jatkuva valppaus, josta koko Pelin Ideassa on kyse.

Jyri Kivimäki
Yle

1. Mestaruus matkaa Keski-Suomeen, jos Happee vain onnistuu ryöväämään kotiedun Tampereelta. Kotiyleisönsä edessä Happee ei taida tänä keväänä taipua kertaakaan. Happee mestari voitoin 3-1.

2. Happee-maalivahti Eero Kosonen on tämän hetken kuumin maalivahti miesten Salibandyliigassa. Mikäli Kosonen venyy finaalisarjassa samanlaisiin paraatipelastuksiin kuin aiemmissa pudotuspeliotteluissa, on Happee kullansyrjässä kiinni. Kotisohvalla tulee usein ihasteltua komeita maaleja ja näyttäviä sommitteluja, mutta näissä pudotuspeleissä on tullut yhden jos toisenkin kerran hämmästeltyä ”miten se vielä tuohonkin sai kätensä väliin”

Antti O. Arponen
konkaritoimittaja

1. Classic vie mestaruuden otteluvoitoin 3-1. Happee voittaa kerran kotonaan. Classicilla vaan on laadukkaampi pelaajamateriaali, ja tällä kertaa hermot pitävät ratkaisuotteluun asti – ainakin toivon niin. Jarkko Rantala on tehnyt hyvää nousujohteista valmennustyötä.

2. Eero Kosonen joutuu toteamaan Happeen jäävän hopealle, mutta hän tekee tamperelaisille maalinteon vaikeaksi ja varmistaa pelaamisellaan paikkaansa ensi syksyn MM-kisajoukkueen ykkösveskariksi.

Tommi Roimela
Keskisuomalainen

1. Touhu ratkeaa siihen, kumpi uskaltaa ottaa mestaruusaskeleen. Classic on mielestäni ennakkosuosikki ja uskon, että Tampereella ollaan lopultakin valmiita voittamaan, mutta veikataan silti jyväskyläläisenä Happeelle voitoin 3-1.

2. Nostetaan esiin Jaska Kunelius. Happee-puolustaja ei ehkä omista maailman silkkisimpiä käsiä, mutta mahtava asenne korvaa paljon. Kunelius on viimeisen päälle pudotuspelipelaaja ja hänen asenteensa tarttuu helposti koko joukkueeseen. Tärkeä pelaaja Happeelle.

Jani Hakkarainen
Iltalehden ja Pääkallo.f:n bloggaaja, analyytikko

1. Mestaruuden vie Classic voitoin 3-2. Vastakkain on kaksi vahvaa kotijoukkuetta, joten tamperelaisten kotietu ratkaisee. Classic on myös ottanut viimeisen vuoden aikana henkisen niskalenkin Happeesta. Toissa kevään mahalasku puolivälierissä Hirvilaumaa vastaan on muisto vain. Happeen mahdollisuudet piilevät Classiciä paremmassa puolustus- ja kääntöpelissä.

2. Kyllä sarjan mielenkiintoisin pelaaja on Classicin konkarivahti Pekka Nieminen. Voittaako Hervannan moottoriturpa vihdoinkin Suomen mestaruuden? Lähivedot tarttuvat varmasti, mutta miten on kaukolaukausten laita?

Timo Mäkynen
Urheilu-Sanomat, Pääkallo.fi

1. Tasaista on. Todennäköisesti tätä herkkua saadaan nähdä viiden pelin verran. Happee juhlii mestaruutta Tampere Areenalla. Voitot 3-2 Happeelle.

2. Haastatteluiden osalta Classicin Pekka Nieminen, kentältä Veli-Matti Hynynen. Jäätäviä viimeistelyjä läpi kauden. Katsokaa Happeen kulmavapareita kaikessa yksinkertaisuudessaan: Petri Kauko palloon, Hynynen maalille ja siellä lepää.

Armi Niemelä
Satakunnan Kansa

1. Molemmilla on kauhea hinku kultaan. Kumpikin joutui taistelemaan pudotuspeleissä; Happee enemmän kuin Classic. Joka tapauksessa molemmat ovat kasvattaneet tarinaansa kohti huipennusta. Classic vie 3-2, sillä tamperelaiset ovat hitusen niskan päällä ”isojen pelien” kokemuksessa.

2. Sami Johansson. Jatkuuko huima kevät? Kun Johansson tulee laatikkoon, katsoja jännittää – myönteisessä mielessä – mitä hän keksii.

Tuomo Reponen
Etelä-Saimaa

1. Happee vie tasaisen finaalisarjan 3-2. Tiivistän perusjargonit yhteen asiaan: Maalivahtipeli on Happeella parempi. Se ratkaisee.

2. Sami Johansson. 15 kaappia jo tähän mennessä. Aivan huikeat pleijarit tähän asti. Uskon, että Mannerin maaliennätys (20) menee rikki.

3 comments

  1. Classic on toki vahva kotijoukkue mutta se voisi olla vahvempikin. Kiinnostaako tamperelaisia edes finaalit? Sellanen 2 000 katsojaa vois saada, riippuu markkinoinnista.